Filters
Gemaakt op
Stel een Oplopende Directie in
per pagina

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 280

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Blog

Een bruiloft is een belangrijke en grote dag, en daar hoort uiteraard ook een geschikt trouwoverhemd bij. Alleen waar moet je op letten bij het vinden van een trouwoverhemd? In dit artikel volgen verschillende tips om het juiste trouwoverhemd te kopen.

Passende pasvorm en mooie maten

Een overhemd bestaat in alle soorten en maten. Misschien raak je zelfs een beetje verdwaald in het enorme aanbod aan ...

Lees meer
Geplaatst in Bruiloft / Huwelijk door Weddingplanner

Hoe worden manchetknopen gedragen. Hieronder vindt u een overzicht van de stappen om een manchetknoop aan te doen.

Hoe moet ik een manchetknoop dragen

Houd de manchetten van het overhemd dicht of tegen elkaar. Druk daarna de manchetknoop door de gaatjes heen

Manchetknoop dragen: hoe?

Geplaatst door Hoe dan

Klassieke manchetknopen worden door de elite gebruikt sinds de zeventiende eeuw. Hiervoor was dit nog een onbekend fenomeen. Elegante mannen hielden hun manchetten bij elkaar door lintjes of kant. Het was niet zeldzaam dat men voor strenge windvlagen de onderkant van de mouwen afbond. Pas later werd de esthethische waarde hiervan werkelijk ontdekt.

GEBOORTE VAN DE MANCHETKNOOP

Waarschijnlijk zijn ee...

Lees meer
Geplaatst door History man

Bolknopen voor Koksbuizen (Buis)

17 mei 2019 16:02:30

Bolknopen voor uw koksbuis. Zijde manchetknopen geven uw koksbuis net dat klassieke en kleurige accent (voor kokskleding). Bekijkt u alle soorten en maten en geef de koksbuis net dat extra beetje meer me deze kleurrijke bolknopen.

Bolknopen voor uw koksbuis

Om uw kokskleding een mooi uiterlijk te geven zijn bolknopen een leuke aanvulling. Natuurlijk kunt u kiezen voor de standaard bolknopen. Steeds ...

Lees meer
Geplaatst door Bolknoop

Sommige knopen hebben grappige namen, zoals het bolletje dat ook wordt gebruikt voor zijde manchetknopen: keesje, apenknuist of apenvuist. De knoop is ontstaan om een verzwaring aan het uieinde van een lijn te maken. Dit wordt dan vaak een keesje, apenknuist of apenvuist genoemd. Het is vooral een mooie sierknoop. Tegenwoordig wordt deze knoop toegpast bij zijde manchetknopen of silk knots.

Keesje of Apenvuist

Keesje,...

Lees meer
Geplaatst door Keesje

Zijden Manchetknopen

17 mei 2019 15:54:45

Wat zijn zijde manchetknopen of silkknots?

Silk Knots (zijde manchetknopen) zijn een mooi alternatief voor de standaard metalen "door-druk" of "ketting" manchetknopen om een Franse manchet van een overhemd netjes vast te maken. Silk Knots worden ook wel apenballetjes, apenknuistjes of Turkse knoop genoemd. Deze namen zijn gebaseerd op de gebruikte knopen zoals de Apenvuist of Turkse knoop. Tegenwoo...

Lees meer
Geplaatst door Silk

Plastic strips in de boord van je overhemd? Dat zijn baleinen. Baleinen zijn dunne plastic of PVC strips voor in de boord van je overhemd. Vroeger werden ze gemaakt van been, maar tegenwoordig is dat plastic, parelmoer of metaal. In het algemeen worden de plastic strips gebruikt om verscheidene delen van een kostuum te verstevigen, zoals korsetten, lijfjes zonder schouderbandjes en vooral kragen v...

Lees meer
Geplaatst door Baleinen

Een definitie van baleinen

Baleinen zijn dunne latjes, vroeger gemaakt van been maar tegenwoordig meestal van plastic, parelmoer of metaal, die worden gebruikt om verscheidene delen van een kostuum te verstevigen, zoals korsetten, lijfjes zonder schouderbandjes en vooral kragen van overhemden.

Het woord balein komt van het Latijnse baleana en het Griekse phallaina, woorden die walvis betekenen.

Nog n...

Lees meer
Geplaatst door Dennis

Baleinen zijn dunne plastic of PVC strips voor in de boord van je overhemd. Vroeger werden ze gemaakt van been, maar tegenwoordig is dat plastic, parelmoer of metaal. In het algemeen worden de plastic strips gebruikt om verscheidene delen van een kostuum te verstevigen, zoals korsetten, lijfjes zonder schouderbandjes en vooral kragen van overhemden.

Het woord balein komt van het Latijnse baleana en...

Lees meer
Geplaatst door Jessy

Manchetknopen zijn sierlijke en decoratieve details bij een overhemd. Ze vormen de prachtige finishing touch van je outfit. Wil je manchetknopen aan bij je overhemd? Lees hier meer over deze bijzondere knopen.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

 • Wat zijn manchetknopen;
 • Welke manchetknopen zijn er;
 • Wanneer draag je manchetknopen;
 • Hoe draag je ze.

Wat zijn manchetknopen?

Manchetknopen zijn subtiele e...

Lees meer
Geplaatst in Kies het perfecte overhemd door Tom
Filters
Gemaakt op
Stel een Oplopende Directie in
per pagina

Onderdelen 1 tot 10 van totaal 280

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5