Altijd handig om een lijstje paraat te hebben met de 10 grootste modeblunders die mannen kunnen maken. Zorg ervoor dat het jou niet overkomt als je naar kantoor gaat. Want een foutje is zo gemaakt. Voor het gemak hebben we dus even de 10 grootste modeblunders of modemissers op een rij gezet. Tip: hang het lijstje aan de binnenkant van je kledingkast. Zo voorkom je dat je een flater slaat op kantoor.

Modeblunder 1: een te groot pak of kostuum

Waarschijnlijk is het ons mannen allemaal al wel een keer overkomen. Denk je dat je in de kledingwinkel goed bent geholpen door die vriendelijke verkoper, al had je zelf al wat twijfel over de juiste maat van je pak. Blijkt na een paar keer dragen dat je kostuum toch echt te groot is. Te wijde schouders, een jasje dat je helemaal naar voren kunt trekken. Of in laten nemen door een kleermaker, of schenken aan een goed doel. 

Modeblunder 2: te lange broek of pantalon

Je ziet ze echt nog wel eens op straat, mannen met te lange pantalon. Vaak nog met een omslag, waardoor er een grote kreukelzone ontstaat. Dat kan dus echt niet meer. In laten nemen door een kleermaker is een kleine moeite. En voor volgende keer: geen omslag meer kopen. 

Modeblunder 3: ongestreken overhemd

Natuurlijk mannen, strijken is niet leuk. Tegenwoordig zijn er echter strijkvrije overhemden of zogenaamde Easy Iron overhemden te koop. Dat scheelt al de helft. Want wat echt niet kan, wat echt een modemisser is, is een ongestreken overhemd naar je werk aan. 

Modeblunder 4: witte sokken

Dat het nog bestaat zou je denken, mannen die witte sokken onder hun pak aantrekken. Al jaren staat deze modeblunder op de lijstjes. En nog steeds is het dus nodig. Tip: kijk eens op Happy Socks, dan zie je hoe het ook kan. Vrolijk gekleurde sokken onder je pak!

Modeblunder 5: afwijkende kleur riem

De details maken de man wordt wel eens gezegd. Om een blunder te voorkomen, is het belangrijk om schoenen en riem in dezelfde kleur te dragen. Een no go is om een riem te dragen die een andere kleur heeft dan de schoenen.

Modeblunder 6: verkeerde lengte stropdas

Als je niet regelmatig een stropdas draagt, dan kan je stropdas zomaar de verkeerde lengte hebben. Stelregel is dat het puntje van je stropdas op of net boven je riem valt. Te kort is niet goed en te lang ook niet. 

Modeblunder 7: vlekken op je overhemd

Niet alle vlekken gaan er in 1 keer uit in de was. Dus als je 's ochtends een overhemd aantrekt, let er altijd op dat deze geen vlekken meer heeft. Denk ook niet dat je gewoon je jasje of colbert er overheen aan kan trekken, want grote kans dat je die op de dag uit trekt. 

Modeblunder 8: een rugtas dragen met een kostuum of pak

Als je naar je werk een kostuum of pak aan hebt, draag dan geen rugtas. Met name net afgestuurdeerde mannen willen nog wel de gewoonte hebben om een rugtas te dragen op een pak of kostuum. In de studententijd kwam je daar nog wel mee weg, maar naar kantoor is dat echt een no go.

Modeblunder 9: onderste knoop jasje dicht

De regel is, je colbert of jasje van je kostuum heeft nooit de onderste knoop dicht. De onderste knoop van je pak blijft dus altijd open. 

Modeblunder 10: vieze, ongepoetste schoenen

Niets erger dan een mooi pak te dragen en dan van die doffe, vieze schoenen aan hebben. Zorg er altijd voor dat je schoenen geen vlekken hebben, mooi glimmen. Liefst elke avond na het dragen een spanner in de schoenen, zodat het leer mooi strak blijft.

Deze 10 modeblunders zorgen er hopelijk voor dat je ze weer even top of mind hebt waardoor jij zeker niet betrapt kan worden op zo'n modemisser.