Je gaat trouwen! Spannend. En één van de mooiste dagen van je leven. Een belangrijk element van de dag is je outfit. Mannen besteden vaak te weinig tijd aan het uitzoeken van een correct en juist overhemd: een goed passend overhemd van hoge kwaliteit waar je trots op bent. Stem de kleur en stijl af op het thema of de brijdskleding van de bruid. Hoe vind je het beste "trouw overhemd"?

huwelijk

5 tips voor het vinden van jouw trouw overhemd
Wij hebben overhemenden.com - overhemden specialist van Nederland en Belgie - gevraagd om de 5 meest belangrijke tips bij het uitzoeken van een trouw overhemd. Hieronder vind je vijf tips voor een trouw overhemd tijdens het huwelijk.

Trouw overhemden tip 1: de juist maat en pasvorm
Overhemden bestaan werkelijk in alle kleuren, maten en pasvormen. Voor een huwelijk wordt een trouw overhemd aangeraden dat lekker om het lichaam zit maar niet té strak en niet té los: kortom het moet goed passen. Wel is bewegingruimte belangrijk - een té getailleerd overhemd kan je de gehele dag dwarszitten en dit kan behoorlijk frustrerend zijn. Kies ook nooit een boord die te strak zit, maar met voldoende ruimte zodat je het de hele dag vol kunt houden.

ecru offwhite

Trouw overhemden tip 2: de waarheid over écru of ivoor (off white)
Écru is dé kleur voor trouw overhemden en ivoor de kleur voor de dames, maat wat betekenen deze kleuren en waarom draag je eigenlijk geen wit? De kleding en het overhemd van de bruidegom wordt over het algemeen afgestemd op de kleding van de bruid. Over het algemeen verschijnt de bruidegom ‘gewoon’ in pak (twee- of driedelig) met een mooi trouw overhemd.

Ecru geeft een beter contrast: met andere kleding en vooral voor de fotografie. Een effen wit overhemd wordt dan ook afgeraden: door het contrast verbleekt de jurk van de bruid (vooral op foto’s niet mooi). 

Trouw overhemden tip 3: stevige stoffen of luchtig?
Het overhemden voor de speciale dag moet natuurlijk perfect zijn. Daarom is het soms best lastig kiezen wat nu het beste overhemd is om in te trouwen. Mooie stoffen voor een trouw overhemd zijn een goede Fine Twill, Heavy Twill of Oxford weving.

Eventueel in een two-ply uitvoering wannee rje wel houdt van een stevig stofje of wanneer het wat frisjes kan worden tijdens de dag.