Nu de V&D-winkels de deuren hebben gesloten is het in de binnenstad shoppen van stijlvolle kledij voor de modebewuste man nog een beetje moeilijker geworden. V&D was natuurlijk niet de eerste kledingwinkel die de deuren moest sluiten wegens de toenemende concurrentie van het internet maar het was misschien wel de grootste. Erg jammer voor de zaakvoerders en het personeel maar de economie verandert nu eenmaal. Hoe ga je daar als consument mee om? Is het kopen van bijvoorbeeld overhemden op internet niet een heel verschillende ervaring dan wanneer je dat in een ‘echte’ winkel doet? Waar moet je zoal rekening mee houden als je online kleding wilt kopen?

Het gemakkelijk kopen van overhemden online

1. Ken je maten

We weten allemaal dat maten verschillen van merk tot merk. In een winkel kon je je overhemden aanpassen maar die luxe heb je natuurlijk niet bij online shoppen. Als je dus geen pakjes wilt hoeven terug te sturen omdat het bestelde overhemd niet blijkt te passen dan kun je best met een meetlint eerst je eigen maten nemen. Bel ons dus gerust als je advies nodig ehbt.

2. Lees de reviews

Eén voordeel van het kopen op internet is dat je snel de meningen van andere consumenten kunt lezen voor je bestelling te plaatsen. Ben je niet zeker of een bepaald merk waar voor z’n geld biedt? Lees dan de besprekingen op de site waarop je het overhemd gevonden hebt of Google de naam van het merk met het woordje ‘bespreking’ of ‘review’ erbij.

reviews van overhemden.com

3. Bekijk foto’s met modellen

De foto van een overhemd alleen kan soms bedrieglijk zijn. Winkels hebben niet voor niets paspoppen in de etalage waarop je kan zien hoe een kledingstuk gedragen wordt. Heb je twijfels over een bepaald overhemd? Kijk dan of je foto’s kunt vinden van de presentatie van de collectie of van een catalogus waarin een model het hemd draagt.

4. Hou rekening met kleine kleurverschillen

Een computerscherm en een foto kunnen kleuren vertekenen. Bovendien zijn kleine kleurverschillen ook mogelijk tussen overhemden die in een verschillende reeks geproduceerd werden. Hou er dus rekening mee dat de kleuren van je overhemd misschien niet exact dezelfde zullen zijn als degene die je op internet gezien had. De verschillen zijn overigens meestal zo klein dat ze echt niet opvallen. Online winkels doen hun best om realistische foto’s te publiceren zodat klanten weten wat ze kunnen verwachten.

5. Bekijk het retourbeleid

De meeste online kledingwinkels hebben soepele terugzendvoorwaarden. Dat moet ook, want klanten die één keer een kledingstuk bestellen dat niet past en die dat niet vlot kunnen omruilen komen waarschijnlijk nooit meer terug. Toch loont het de moeite de retourtermijnen en -voorwaarden even te controleren vooraleer te bestellen.

6. Voeg online winkels waar je goede ervaringen mee hebt toe aan je favorieten

Maak een bladwijzer (of favoriet) in je internetbrowser telkens je een online kledingwinkel hebt uitgeprobeerd en je tevreden bent over het aanbod en de service. Zo win je veel tijd de volgende keer dat je gaat shoppen en weet je dat je geen nare verrassingen wachten.