Een tijdloos kledingstuk, daarvan zijn de Lacoste shirts misschien wel het ultieme voorbeeld. Of je nu op een zomerse dag op kantoor wilt verschijnen met een Lacoste shirt of je gaat tennissen of een avondje stappen met vrienden, het kan allemaal. Poloshirts van Lacoste of andere fabrikanten zijn de perfecte mix tussen formeel en informeel en je kunt ze vinden in allerlei verschillende variaties. Welke soorten poloshirts er zoal bestaan en bij welk type mannen of voor welke gelegenheid deze passen, dat lees je hieronder.

lacoste logo

Lacoste polohemd met lange mouwen

Als het polohemd in continentaal Europa is uitgevonden dan is dat geen toeval. Met z’n dikke stof en lange mouwen is het klassieke polohemd van Lacoste immers perfect geschikt voor dagen waarop het weer erg wisselvallig is. De lange mouwen maken het bovendien ook een meer geschikt polohemd voor wat formelere gelegenheden waarop je niet in een hemd met korte mouwen kunt verschijnen.

De Original Fit Lacoste polohemden

De Lacoste polohemden zoals ze oorspronkelijk werden bedacht hadden allemaal de pasvorm die vandaag bekend staat als ‘original fit’. Doordat deze hemden niet te strak aansluiten zitten ze erg comfortabel bij het sporten en dat is ook waar ze in eerste instantie vooral voor gedragen werden.
Die losse pasvorm is echter geen bezwaar om het hemd ook op een wat meer formele gelegenheid te dragen. Een original fit polohemd in combinatie met een chique vest of jas is te klasseren als ‘smart casual’ en kan je dus best ook op een zomers tuinfeest of op een avondje stappen dragen.

polo lacoste

De regular fit Lacoste shirts

Voor wie een redelijk strakke en gespierde lichaamsbouw heeft is de regular fit misschien meer geschikt dan de original fit. Je lichaam komt beter uit in zo’n regular fit en het ziet er ook gewoon wat stoerder uit. Bovendien verlies je met een regular fit weinig draagcomfort waardoor je er toch nog steeds vlot in kunt bewegen.
Een regular fit Lacoste shirt lijkt ook wat moderner dan de original fit-collectie en jongere mannen kiezen dan ook vaker voor deze pasvorm.

Slim fit shirts van Lacoste

De ultieme smart casual look bereik je met een nauwgesneden slim fit pasvorm polohemd van Lacoste of een ander merk. Een slim fit polohemd is zelfs zo ‘smart’ dat je het eigenlijk nog met best veel andere soorten kledingstukken kunt combineren zonder je stijl te verliezen. Zelfs een doodgewone jeans misstaat niet onder zo’n slim fit Lacoste shirt.
Uiteraard zijn het vooral jongere en slank gebouwde mannen die voor dit soort shirts kiezen. Een slim fit past nu eenmaal strak rond je lichaam en de mouwen verraden dus de grootte van je armspieren. Ook je borstkas komt mooi uit in zo’n slim fit shirt van Lacoste.

Eén ding is zeker, hoe je je Lacoste shirt ook wilt dragen, je kunt er op elke gelegenheid stijlvol in verschijnen. Veel mannen hebben dan ook niet één maar meerdere van dit soort shirts in hun garderobe. Heb je vragen over de Lacoste shirts in onze collectie? Of wil je weten of een bepaald polohemd wel of niet kan gedragen worden voor je werk of op een feest? Aarzel dan niet om ons advies te vragen, wij helpen je graag verder!