• King's Day % tot €50 korting
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

XXL en 3XL overhemden voor mannen

XXL en 3XL overhemden, wat wordt daar nu eigenlijk mee bedoeld? Bij veel mannen bestaat er nogal wat verwarring over wat deze termen juist willen zeggen. Zijn deze maten bedoeld voor lange mannen, voor mannen met een wat bredere lichaamsbouw of voor lange én forsgebouwde mannen? Heeft een XXL overhemd dezelfde kenmerken als een XXL broek? En waar vind je een ruime keuze in overhemden in een 3XL maat? We leggen het hieronder voor je uit.

Hoe onze kleding ons past is erg belangrijk en niemand beseft dat beter dan mannen met een maatje meer of mannen met een uitzonderlijk grote of kleine lichaamslengte. Niets erger dan je in een niet passend overhemd te moeten murwen gewoon omdat je in geen enkele kledingwinkel een passend exemplaar kunt vinden.

XL, XXL en 3XL: Wat bedoelen kledingfabrikanten daarmee?
Een eerste stap in een succesvolle zoektocht naar passende overhemden of andere kledingstukken voor een man met bijzondere maten is leren wat kledingfabrikanten juist bedoelen met hun maataanduidingen.
Een man met een bredere lichaamsbouw zal een overhemd nodig hebben dat een beetje breder is rond de hals, bij de schouders en rond de borst. Een langere man – en daarmee wordt in Nederland en België meestal bedoeld een man die langer is dan 1 meter 85 centimeter – die zal juist een overhemd nodig hebben dat langer is rond de armen en over het volledige bovenlijf.

Sinds enige tijd hebben de meeste kledingfabrikanten hun productie aangepast aan de veranderende lichaamsbouw bij de mannelijke (en vrouwelijke) bevolking. Mannen met een maatje meer vinden daardoor tegenwoordig gemakkelijker passende overhemden, broeken, pakken en truien. Ook de komst van online kledingwinkels heeft het leven van deze mannen veel gemakkelijker gemaakt, dankzij de enorm uitgebreide keuze die dit soort winkels kunnen bieden. Zo kun je al veel gemakkelijker een garderobe samenstellen die volledig op jouw maat gemaakt is.

Voor mannen die slank maar lang zijn is het echter nog steeds niet altijd eenvoudig passende overhemden te vinden. Een overhemd waarvan de onderkant tot over de heupen komt en waarvan de mouwen tot aan de polsen reiken is voor grote mannen vaak een hele opgave.

Een wirwar van maten
Daarom kiezen deze mannen er dikwijls voor om hun hemd uit de broek te laten en de mouwen op te rollen, zodat het niet opvalt dat hun hemd niet perfect past. Als ze dan toch het geluk hebben ergens een overhemd te vinden dat langer is dan blijkt het hemd vaak ook enkele maten breder te zijn waardoor het niet erg strak en stijlvol past.

Jammer genoeg lijken alle fabrikanten van overhemden (net zoals van andere kledij) er andere normen op na te houden voor welke maat een S, M, L, XL, XXL of 3XL aanduiding moet krijgen. In principe is 3XL natuurlijk voor bredere of grotere mannen bedoeld dan XXL maar soms wordt met 3XL ook bedoeld dat het juist voor de bredere man is terwijl XXL dan zogezegd meer voor de grote maar slankere man bedoeld zou zijn. We moeten toegeven, het is bijzonder verwarrend. In elk geval zijn de meeste XXL of 3XL overhemden weinig tot niet getailleerd.

Om een XXL overhemd voor een slanke man te vinden kun je best online je overhemden kopen. Op internet vind je niet alleen een ruimere keuze, je vindt er ook maten die ‘gewone’ kledingwinkels vaak niet op voorraad hebben. Als je twijfelt of je een XXL of 3XL nodig hebt, of als je niet zeker weet of een bepaalde maat je wel goed zal passen, dan kun je steeds contact met ons opnemen via de chatknop onderaan. Wij staan je graag bij met ons advies!

Tags: Grote maten

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.