Arrow staat bekend om mannenmode, maar heeft al vanaf het begin rekening gehouden met wat de vrouw aantrekkelijk vindt. Mede hierdoor heeft het merk Arrow niet alleen de harten veroverd van ontzettend veel mannen, maar ook van heel erg veel vrouwen. Het is dan ook het authentieke Amerikaanse kledingmerk dat de trends, wensen van consumenten en de eigen identiteit in iedere collectie prachtig weet te combineren. Dat is de kracht van Arrow.

Lees meer over:

Arrow overhemden

Arrow overhemden staan bekend om hun hoge kwaliteit. De overhemden kenmerken zich door gebruik van 100% katoen en de ademende functies en de zachte stoffen. Ieder Arrow overhemd beschikt over kwalitatief hoogwaardige kragen en manchetten.

De Arrow overhemden collectie wordt gemaakt van een hoge kwaliteit Poplin en Oxford wevingen. Poplin is een dunne open weving en kenmerkt zich door sterke en duurzame karaktereigenschappen. Ook blinkt Arrow uit in de Oxford weving overhemden. Deze weving heeft een wat grovere structuur en zie je veelal terug bij casual gelegenheden. De Arrow overhemden zijn te verkrijgen in diverse soorten materialen, waaronder popeline katoen, structuur katoen en in geweven vissengraat patroon (ook wel herringbone genoemd). Het geweven vissengraat patroon is een zeer populaire stof voor de luxe kleding.

Kenmerkende kleuren van de Arrow overhemden zijn blauw, zwart en wit. Vaak hebben de overhemden een bepaalde print. De meest gebruikte prints zijn ruiten en lijnen. De Arrow overhemden zijn zelfs met borstzakje te vinden!

klassieke arrow collectie

De lijnen van Arrow

Arrow biedt twee collecties aan: een sportswear lijn en een dresswear lijn. De sportswear lijn bestaat uit diverse nonchalante alledaagse overhemden, geschikt voor iedere man. De dresswear lijn biedt met name de wat formele overhemden aan. Deze kleding zie je veelal terug in de zakelijke wereld.

De doelgroepen van Arrow

Arrow staat bekend als het kledingmerk dat vasthoudt aan de authentieke Amerikaanse stijl. Er zijn grofweg twee soorten doelgroepen te onderscheiden: het klassieke type en het casual type.

De klassieke doelgroep

De klassieke doelgroep van Arrow is sociaal, zelfverzekerd en zoekt altijd naar de beste kwaliteit. Deze doelgroep geeft om een verfijnde stijlvolle uitstraling met een smal vallende uitstraling.

De casual doelgroep

De casual doelgroep van Arrow voelt zich fijn in een Amerikaanse uitstraling. Het liefst combineert deze doelgroep moderne kledingstukken met een Europese twist. De doelgroep denkt niet in termen van kwaliteit, maar in termen van stoffen, van designs en van trends.

mooiste arrow overhemden

Geschiedenis van het overhemdenmerk Arrow

Arrow is al meer dan 150 jaar een zeer succesvol merk. Alleen het merk was er niet zomaar. Het startte in een huis van een gewone Amerikaanse vrouw. Vandaag de dag is Arrow kleding in meer dan 55 landen te koop. In dit onderdeel wordt jou de gehele geschiedenis van Arrow in grote lijnen verteld.

Het begin van Arrow

In 1820 maakte Hannah Montague de eerste afneembare kraag voor overhemden. Dit deed ze niet in een fabriek, maar gewoon in haar eigen huis in Troy in New York. Ze ontwierp deze kraag, zodat ze alleen de kraag hoefde te wassen, en niet het gehele overhemd. In die tijd was het wassen van kleding niet zo gemakkelijk als vandaag de dag. Vrouwen wasten met de hand en dat vroeg iedere week best wat werkuren. Daarom wilde Hannah Lord Montague iets ontwikkelen om het overhemd fris en crispy te houden, zonder dat deze dagelijks gewassen hoefde te worden. Vanuit deze gedachtegang ontstond de afneembare kraag.

In 1851 zag Ebenezer Brown de vele kansen in de afneembare kraag. Hij startte met het maken van kragen achterin zijn winkel in Troy. Dit was de voorloper van Cluett, Peabody & Co. Dit kleine beginnetje zou uiteindelijk leiden tot de oprichting van het merk Arrow in 1885 als een pionier in de mannenmode.

Veranderende wensen en behoeften

Vanaf 1885 volgden Arrow en de andere producten nauwkeurig de ontwikkelingen en de trends in de Amerikaanse cultuur. Met de jaren veranderde Arrow. Het materiaal en de fit wijzigde naar de wensen en de behoeften van de consumenten. Na de Eerste Wereldoorlog werden de afneembare kragen veel minder geliefd. Mensen hadden de voorkeur voor de zachte kragen voor hun uniformen.

In de jaren 1920 veranderde de stijl van mannen drastisch. De formele uitstraling werd losgelaten en daarvoor kwam de casual look voor in de plaats. Als gevolg hiervan nam de vraag naar overhemden met een afneembare kraag gigantisch toe. Eerst konden de Arrow kragen alleen met Arrow overhemden gekocht worden. Het merk maakte een fenomenale groei door. De verkoop bleef niet beperkt tot New York, maar Arrow kwam wereldwijd in de winkels te liggen. Tot hieraan toe bestond het Arrow assortiment uit ondergoed, zakdoeken, dassen en pyjama's.

Eén van de grootste problemen in die tijd met kleding was dat alle kledingstukken krompen na meerdere wasbeurten. Dit pijnpunt was ook van invloed op de verkoop van kragen en manchetten.

In 1920 toen de zachte kragen overhemden erg populair werden, startte een neef van één van de aandeelhouders met het achterhalen hoe dat krimpen van kleding tegengegaan kon worden. In 1930 was het proces tegen krimpen officieel gereed en kreeg het een handelsmerk toegekend. Alle overhemden waren bestand tegen krimpen. Al snel volgden meerdere fabrikanten met dit innovatieve idee. Vandaag de dag wordt het specifiek niet-krimp proces wereldwijd gebruikt.

Arrow Collar Men

Een belangrijk onderdeel van Arrow’s kragen populariteit was te danken aan de Arrow Collar Man van de ontwerper J.C. Leyendecker. Deze stijlvolle man was altijd op en top gekleed in de laatste Arrow items. Hiermee werd het één van de meest herkenbare merkiconen van deze tijd.

De Tweede Wereldoorlog

Gedurende de Tweede Wereldoorlog maakte Arrow met name uniformen voor het leger. Toen de oorlog eindelijk ten einde was, ging Cluett & Peabody verder. Het assortiment van het merk Arrow werd verder uitgebreid met items zoals broeken, jassen en zwemwaren, maar ook met formele en informele overhemden. Met name de overhemden met de button-down kraag waren erg populair.

De jaren na de Tweede Wereldoorlog

Conventionele witte overhemden waren het helemaal in de jaren 50. In de turbulente jaren die daarop volgden zetten patronen en felle kleuren de toon. Deze drastische veranderingen in de modewereld weerspiegelden de turbulente jaren in 1960 en 1970. De mode ontwikkelde zich verder en Arrow was een nieuw product, zeer geliefd onder de jonge, stedelijke professionals in de jaren tachtig. Arrow had het unieke vermogen om tegemoet te komen aan de behoeften van haar klanten, terwijl ze tegelijkertijd dichtbij de eigen authentieke Amerikaanse stijl bleven. Dit zorgde voor succes van het merk Arrow.

Het merk Arrow vandaag de dag

Vandaag de dag blijft Arrow geregistreerd als het handelsmerk van Cluett, Peabody & Co., Inc. Cluett, Peabody & Co., Inc. is volledig onderdeel van de Phillips-Van Heusen Corporation. Arrow biedt nog steeds kleding aan die past bij de authentieke Amerikaanse lifestyle. Arrow biedt een breed assortiment aan mannen, vrouwen en kinderen. Arrow kleding is in al meer dan 55 landen wereldwijd te koop.

greep uit de arrow collectie

De Arrow collectie

Arrow biedt overhemden in 3 verschillende pasvormen. Dit zijn:

  • Regular fit (recht niet getailleerde pasvorm)
  • Fitted fit (licht getailleerde pasvorm)
  • Slim fit (sterk getailleerde slim fit pasvorm)

Arrow Regular Fit

De Arrow Regular Fit overhemden zijn niet getailleerd, maar hebben een relatief rechte pasvorm. Deze overhemden passen daardoor bij ongeveer iedere man. Met name voor mannen die een buikje hebben, vormen deze overhemden uitkomst.

Een leuke bijkomstigheid bij deze regular fit Arrow overhemden is dat ze een borstzak hebben. Zo’n borstzak maakt een overhemd mooi casual. Daarnaast kan je er makkelijk spullen in opbergen. Alleen let op, wees niet te enthousiast. Een borstzak vol stoppen met spullen staat alles behalve modieus. Daarnaast zijn veel Arrow overhemden strijkvrij.

Arrow Fitted

De Arrow Fitted overhemden zijn licht getailleerd. Deze overhemden zijn perfect om de sportieve man een boost te geven aan z’n uitstraling, want deze overhemden staan bekend om hun sportieve karakter. Als je geen borstzak bij je overhemden wilt, dan moet je voor de Arrow fitted collectie gaan. Deze kledingstukken hebben geen borstzakje en dat maakt de overhemden ietwat professioneler en formeler.

Evenals de Arrow regular fit overhemden zijn ook deze overhemden strijkvrij. Dat biedt enorm veel gemak op stressvolle werkdagen. Vaak is het lastig om tijd vrij te maken voor een strijk. Met deze overhemden hoeft dat niet meer.

Arrow Slim Fit

De Arrow Slim Fit overhemden hebben een sterk getailleerde pasvorm. Dit houdt in dat de verhouding tussen de borst en de buik groot is. De borst is in verhouding groter dan de buik. Daarom zijn deze overhemden specifiek bedoeld voor mannen met een kleine taille. Deze overhemden zijn ook goed geschikt voor de slanke, getrainde of gespierde mannen. Evenals de fitted overhemden, hebben ook de slim fit kledingstukken geen borstzak.

Recente ontwikkelingen

In 2012 maakte PVH een overeenkomst met Seidensticker Private Label GmBH bekend om het Arrow merk in Europa licentie te geven. De overeenkomst ging over de distributie van geweven en gebreide sportkleding en overhemden die ontworpen en uitgebracht werden door de Seidensticker Group. De distributie betrof de gehele verkoop van retail, shop-in-shops en ecommerce in diverse landen in Europa. Ook in Brazilië werd er een soortgelijke overeenkomst opgesteld.

De kers op de taart was The Great Gatsby. In deze film kwamen diverse replica’s van advertenties van Arrow uit 1922 naar voren. Direct naar Arrow overhemden online.