Het Deense merk Kronstadt wint al jarenlang aan populariteit. Het stoere merk is niet alleen in trek in Europa, maar ook in andere windstreken, zoals Canada en Japan. Het merk werd in 1999 opgezet door twee voortvarende Denen. Ze wilden graag wat meer ´cachet´ geven aan de Scandinavische mode. Volgens hun eigen website was het merk in één nacht geboren.

Opzoek naar Kronstadt overhemden? Klik dan hier

In dit artikel wordt ingegaan op het Deense kledingmerk Kronstadt.

kronstadt een fantastisch deens merk met schitterende overhemden

De naam Kronstadt

De naam Kronstadt staat voor verandering. Voor iets nieuws. Alhoewel dat niet de letterlijke betekenis is van Kronstadt, staat de naam er zeker voor. De stad Kronstadt, in Rusland, werd in 1920 beroemd toen daar de opstand tegen de Bolsjewieken begon. Het was ook de naam van de punkband ´Kronstadt Uprising´. Kronstadt werd in 1704 gesticht door Peter de Grote, als maritieme basis. De naam ´Kronstadt´, betekent ´kroonstad´. Met de prachtige gebouwen, zoals de kathedraal doet Kronstadt zijn naam meer dan voldoende eer aan. Sinds 1998 is de stad open voor toerisme.

Goed, terug naar het Deense herenmode merk Kronstadt. De naam zat het merk als gegoten. Verandering, iets nieuws. Perfect.

Kronstadt het merk

Het merk zoals we dat vandaag de dag kennen, begon vooral vorm te krijgen onder de leiding van Thomas Olesen. Hij trok het merk op tot een internationaal succes. En aan het begin van deze eeuw stond Kronstadt bekend om zijn wijde kragen, brede manchetten en bijzondere materialen. De klassieke overhemden uit die tijd heetten ´Elvis´ en ´Priscilla´ - dat zegt vast genoeg over hoe funky het merk destijds was!

Stijl van Kronstadt

Maar Kronstadt ging met de tijd mee. De mode veranderde en het de strakke lijnen, oog voor detail en pure gevoel, waar de Scandinaviërs steeds meer terrein mee wonnen, begon door te klinken in de mode. Zo ook in het design van de kledingstukken van Kronstadt. Met de jaren, werden de overhemden meer getailleerd, gedetailleerder en stijlvoller. En hoewel de stijl van de overhemden veranderende van funky naar wat we inmiddels kennen als ´Scandinavisch ontwerp´, bleef kwaliteit altijd het belangrijkste. Kronstadt breidde het assortiment ook uit, van alleen overhemden naar ook T-shirts, broeken, jassen en truien. Hun pure stijl vond al snel de weg naar menig herengarderobe in Europa.

mooie casual overhemden van het merk kronstadt

De collectie is breed en bestaat uit kleding van pure materialen in stoere kleuren, zoals wit, blauw en grijs. Wat op valt is dat alle stukken van Kronstadt zich eenvoudig laten combineren. Zo kan eigenlijk ieder overhemd goed gecombineerd worden met de broeken van het merk. En ook vrijwel alle korte broeken en shirts passen goed bij elkaar. Tevens sluiten de collecties mooi op elkaar aan, waardoor je ook kledingstukken uit verschillende collecties van Kronstadt goed kunt combineren.

Qua overhemden biedt Kronstadt zowel overhemden met lange mouwen, als overhemden met korte mouwen voor de zomermaanden. En alhoewel overhemden met korte mouwen lang niet in elke werkomgeving geaccepteerd zijn, zijn de overhemden van Kronstadt wel erg leuk voor een meer casual gelegenheid.

Dankzij het tijdloze design en de goede kwaliteit van de kledingstukken ben je ervan verzekerd dat de kledingstukken meerdere seizoenen mee kunnen. Dit geldt voor de overhemden, maar net zo goed voor de prachtige gebreide truien, shirts en (lange en korte) broeken.

De stijl van Kronstadt is geschikt voor informele en business casual gelegenheden. Ideaal voor een Casual Friday en daarna nog een borrel in de stad. Maar ook heel prima voor een rustige zondag, een middag op het terras of een informeel familie diner.

Net even anders voor een vriendelijke prijs

De overhemden en andere kledingstukken van Kronstadt zijn tijdloos, maar zeker niet saai. Door de bijzondere aandacht voor details, is de kleding van Kronstadt net even anders. Een boord in een iets andere kleur, een klein puntje in de stof, een knoop die net iets anders aangezet is, een jas die net anders gesneden is of een broek met een bijzondere kleur. Tijdloos, klassiek en toch vaak iets anders dan anderen.

een mooi blauw overhemd van het merk kronstadt bij uitstek geschik voor casual gelegenheden

Qua prijs is Kronstadt ook voor vrijwel iedereen. Het verschilt uiteraard per kledingstuk, maar denk eerder aan een doorsnee winkelstraatprijs, dan aan de PC Hoofdstraat prijs. Dat maakt het winkelen extra leuk.

Succes niet naar het hoofd gestegen

Hoewel Kronstadt een zeer succesvol merk is, met afzetkanalen over de hele wereld en geliefd bij mannen met allerlei soorten achtergronden, blijven ze trouw aan hun waarden: Coole designs, goede kwaliteit, goede karma!

Het past zowel qua kleding als bedrijfsfilosofie fantastisch bij de moderne Nederlandse man. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg? Met Kronstadt doe je vooral tijdloos en stoer, zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten.

BRON: http://www.kronstadt.dk/#lookbookss17

Kronstadt overhemden