Het merk Ledûb komt je vast wel bekend voor. Het is het merk dat gericht is op iedere elegante man met charisma en een goed gevoel voor mode. Ledûb blikt terug naar de mode op de Franse straat. Deze mode kenmerkt zich door kwaliteit, verfijndheid, elegantie, artistiek en alles wat te maken heeft met prachtige modieuze aspecten. Ieder kledingstuk van Ledûb wordt onder toeziend oog en door de vakkundige handen van gespecialiseerde designers ontworpen.

Lees meer over:

de mooie ledub overhemden

De kernkwaliteit van Ledûb

Gerard de Winkel is trotse directeur van Ledûb. Deze gepassioneerde ‘Ledûb -er’ vertelde in een interview over de kracht van Ledûb. Gerard de Winkel vertelt dat de kracht met name in de betrouwbaarheid van het merk zit. Betrouwbaarheid is dan ook een belangrijke kernwaarde van Ledûb. Maar wat houdt die betrouwbaarheid precies in? De betrouwbaarheid zit in meerdere aspecten, aldus Gerard. De medewerkers van de winkel vormen het allereerste contactpunt met het merk. Daardoor zijn ze een belangrijke schakel in het vormen van een betrouwbare uitstraling van het merk. Service en innovativiteit zijn zeer essentieel en daar horen betrouwbare verkooppunten bij. Een ander aspect waarin de betrouwbaarheid van Ledûb zit, zijn uiteraard de overhemden. Ieder overhemd heeft altijd eenzelfde pasvorm, wijkt niet af van de hoogwaardige kwaliteit en ieder overhemd wordt op de juiste plek en het juiste tijdstip aangeleverd.

De pluspunten van Ledûb

De betrouwbaarheid van Ledûb is hetgeen wat Ledûb heel erg kenmerkt. Maar er zijn meerdere aspecten die Ledûb typeren.

Transparant

Ledûb kenmerkt zich door een ongekende transparantie. Van A tot Z wordt iedere klant, bezoeker en leverancier bekend gemaakt hoe de overhemden worden gemaakt. Ledûb heeft geen geheimen en neemt ook jou mee in het proces. De fasen die een overhemd doorloopt, van design, de stoffen, eigen productie, productie atelier en tot slot de finishing touch, worden jou bekend gemaakt.

Betrokken

Betrokkenheid is een andere sterke kracht van Ledûb. In de winkel wordt iedereen goed verder geholpen en vertrekt iedere klant altijd tevreden met nieuwe kennis en / of met een nieuw overhemd. Tevens is het mogelijk om een overhemd op maat te laten maken. Een echte Unique Selling Point van Ledûb is de Ledûb Personal Made ShirtDesigner. Dit is een tool waarmee je helemaal zelf jouw unieke overhemd kan maken en bestellen. Alle dingen die jij belangrijk vindt bij een kledingstuk, worden meteen gevisualiseerd in 3D.

Eerlijkheid

Eerlijkheid is een andere kernaspect van Ledûb. Dit aspect hangt een beetje samen met transparantie en betrouwbaarheid. Toch valt dit kernaspect net onder een andere noemer, omdat dit aspect betrekking heeft op de wijze van productie. Ledûb maakt namelijk alle overhemden op een eerlijke manier. De medewerkers die deze prachtige kledingstukken maken, krijgen een eerlijk loon en werken onder goede omstandigheden. De productie ervan wordt goed gecontroleerd. Ledûb gaat geen strijd aan met de concurrentie in lage-lonen-landen.

Kwaliteit

Kwaliteit en vakmanschap. Twee woorden die in één adem met Ledûb genoemd kunnen worden. Zowel de materialen als de kledingstukken staan voor perfectie en hoogwaardige kwaliteit. Ledûb maakt gebruik van mooie stoffen, waaronder 100% katoen strijkvrij, fijne twill, grove twill, oxford, flanel, pied-de-poule en visgraat.

greep uit collectie ledub

Herenmode

Het kopen van kleding voor een man lijkt soms vele malen lastiger dan voor vrouwen. Het aanbod aan kleding voor vrouwen is ook vele malen uitgebreider. Daarom biedt Ledûb uitsluitend herenmode.

Consistentie bij Ledûb

Consistentie heeft te maken met betrouwbaarheid. Als je een Ledûb overhemd van een bepaalde maat past, pas je deze altijd (tenzij jij paar maatjes aankomt). In totaal zijn de Ledûb overhemden in vier pasvormen terug te vinden:

  • Slim Fit overhemden (extra slanke pasvorm)
  • Tailored Fit overhemden (slanke pasvorm)
  • Modern Fit overhemden (normale pasvorm)
  • Regular Fit overhemden (ruime pasvorm)

De geschiedenis van Ledub overhemden

Ledûb startte bij Sjef van Winkel. Deze beste meneer ergerde zich al tijden aan de slechte kwaliteit overhemden en de onverzorgde boorden. Sjef van Winkel wilde verandering in de overhemden brengen.

De start

Ledûb (toentertijd Van Winkel’s Konfectiebedrijven) begon erg klein en draaide in het begin met zeven medewerkers. Ze startten niet met overhemden voor de elegante man, maar draaide eerst omzet met het maken van overhemden voor het Nederlandse leger. Vanaf 1995 bracht Sjef van Winkel verandering in z’n corporate business en hij ging zich verder specialiseren in overhemden. Zijn obsessie voor boorden groeide uit tot een overhemdenfabriek.

Jaren 50 en begin jaren 60

Van Winkel's Konfectiebedrijven produceerde op wekelijkse basis duizenden overhemden voor grote Nederlandse confectiehuizen (waaronder C&A) en het leger. Sjef maakt zelf aantal machines om het ontwerp van ieder overhemd te verfijnen. Deze machines waren een groot succes en worden tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt, wereldwijd.

Eigen verkooporganisatie

Van Winkel's Konfectiebedrijven had flink wat jaren erop zitten toen ze van koers veranderden. Sjef vond het hoog tijd om onafhankelijker te worden van z’n opdrachtgever. Niet vreemd ook. Het was een succesvol bedrijf, maar de meeste omzet lag bij de opdrachtgevers. Daarom richtte meneer van Winkel een eigen verkooporganisatie op. Met als gevolg dat hij volledig prijsonafhankelijk was. Uiteraard werd het bedrijf niet meer gedraaid door zeven medewerkers. Ondertussen was het bedrijf uitgegroeid tot een grote organisatie met meer dan honderd werknemers in dienst.

Geboorte Ledûb

De naam Van Winkel’s Konfectiebedrijven verdween ook van de grond. In 1963 werd de merknaam Ledûb geboren. We zullen er misschien niet snel aan denken, maar Ledûb is het spiegelwoord van Budel. Dit is de Brabantse geboorteplaats van het merk. Ondertussen kreeg Ledûb twee kapiteins op één schip. Gerard van Winkel (zoon van oprichter Sjef) kreeg ook passie voor Ledûb. Daarom volgde hij een cursus voor de toekomstige rol als directeur. In 1970 had Ledûb een nieuwe directeur.

Jaren 70 en 80

Het succes van Ledûb werd een feit bij de Herenmodebeurs van voorjaar 1982. Er braken bijzondere tijden aan van successen. Prins Claus maakte bij de beurs kennis met Ledûb en raakte geïntrigeerd door de mooie collecties. Maar de jaren 80 volgden. Deze waren erg zwaar voor de overhemdenmarkt, maar niet voor Ledûb. De omzet groeide en groeide en Ledûb behaalde het ene succes na het andere succes.

Ledûb vandaag de dag

Ledûb is niet van concept veranderd en staat vandaag nog steeds bekend om de eigentijdse en prachtig vormgegeven overhemden. Sterker nog, het merk wordt met de dag beter. Dit topmerk heeft jarenlange kennis en ervaring in huis en wordt elke dag een beetje beter.

ledub voor heren nederland

Het aanbod van Ledûb

Ledûb heeft ook een uitgebreid assortiment aan overhemden. De volgende Ledûb overhemden zijn er te vinden: Ledûb business overhemden, Ledûb overhemden mouwlengte 7, Ledûb smoking overhemden en Ledûb strijkvrije overhemden. Kortom, iedere man slaagt hier voor een uitstekend overhemd. Welke pasvorm en welke stijl je ook hebt en voor welke situatie het ook bedoeld is.

Ledûb overhemden mouwlengte 7

Ledûb houdt rekening met iedere man, én dus ook met de lange man. Daarom zijn er ook Ledûb overhemden te koop in mouwlengte 7. Een Ledûb overhemd mouwlengte 7 is een geschikt overhemd voor de man die langer is dan gemiddeld. Deze overhemden hebben 7 centimeter langere mouwen dan de standaard mouwlengte. Dit heeft als gevolg dat de overhemd goed aansluiten op het lichaam en op de armen.

De keuze aan overhemden voor lange mannen is vaak erg beperkt, maar niet bij Ledûb. De Ledûb overhemden met mouwlengte 7 zijn te vinden in iedere stijl, pasvorm en met iedere kleur en print. Je vindt Ledûb overhemden zowel in een effen ontwerp als in een ontwerp met print, strepen of ruiten. Zo voorkomt Ledûb dat lange mannen in vormloze gedrochten rondlopen. Stapje voor stapje wordt de missie van Ledûb meer werkelijkheid: iedere man weer modieus gekleed op straat!

Ledûb Business overhemden

De Ledûb overhemden voor zakelijk gebruik ogen professioneel en netjes. Deze business overhemden zijn eenvoudig, maar hebben toch nog een artistiek element. Natuurlijk is het mogelijk om een zakelijk Ledûb overhemd te combineren met een eenvoudige jeans of casual colbert. In een handomdraai heb je een informeel outfit en kan je Ledûb kleding ook aan op een gewone dag.

Ledûb smoking overhemden

Ledûb smoking overhemden zijn de ideale kledingstukken om aan te trekken naar een chique diner of galafeest. De Ledûb overhemden zijn van kwaliteit en beschikken over artistieke foefjes. Welk Ledûb overhemd je ook aantrekt, je zal altijd een opvallende en met name inspirerende verschijning zijn.

Ledûb strijkvrije overhemden

Overhemden niet meer hoeven strijken. Voor veel mannen klinkt dit als een onwerkelijke droom. Toch is het een droom die werkelijkheid wordt bij Ledûb overhemden. De Ledûb overhemden drogen op, helemaal keukvrij en zonder vouwen.

Collectie herenkleding Ledûb online bestellen

Ben je benieuwd naar de collectie aan Ledûb overhemden? Kijk dan gauw rond in de online modecollectie van Ledûb op overhemden.com. Grote kans dat jouw geschikte overhemd erbij zit!