Alles wat je moet weten over Profuomo beschrijven we overzichtelijk in dit artikel. Profuomo klinkt chic en Italiaans, de overhemden zijn alomtegenwoordig in modebladen en elk zichzelf respecterende mannenmodezaak heeft deze overhemden en accessoires in zijn assortiment. Wat maakt Profuomo zo bijzonder? Is het de naam? De kwaliteit van de materialen? De uitgebreide collectie? 

alles wat je moet weten over profuomo het verhaal

De geschiedenis van Profuomo

Profuomo is een oude naam, maar het is geen Italiaans bedrijf, het is zo Hollands als het maar kan. Het is een Rotterdams bedrijf opgezet in 1934 door de familie Michaelis met als doel om de beste kwaliteit kleding te maken voor de man die iets anders wil dan grijze eenheidsworst. Van het begin tot het eind van het proces moest er aandacht worden geschonken aan details, om zo de beste kleding te maken. Het bedrijf is nog steeds in handen van dezelfde familie, inmiddels derde generatie, en houdt vast aan de oorspronkelijke ideologie. Hierdoor zijn de producten van Profuomo niet alleen modieus maar ook duurzaam.

profuomo de geschiedenis

Kwaliteit staat voorop bij Profuomo

Zoals eerder gezegd, Profuomo schenkt aan elk onderdeel van het overhemd extra aandacht. De materialen worden geweven door de beste Italiaanse wevers, de naden worden gestikt met kwaliteitsdraad en de knopen zijn perfect.
De pasvormen zijn ontwikkeld om er niet alleen mooi uit te zien, maar ook om comfortabel te zitten. Geen gedoe met te korte mouwen, een te strakke boord of te kleine armsgaten. Profuomo heeft niet alleen vastgehouden aan de oude normen, zij hebben ook vernieuwingen doorgevoerd in de technieken. Een combinatie van het beste uit heden en verleden dus.

Profuomo brengt zijn kleding onder in unieke labels. De collecties van Profuomo heten ‘Originale’, ‘Sky Blue’ en ‘2.0’. De collectie "The Informalist" is in 2016 overgezet naar Sky Blue en hiermee beeindigd tegelijk met de introductie van Profuomo 2.0.

Een breed assortiment; van overhemd tot sokken

Profuomo heeft een grote variëteit aan shirts, er is een pasvorm en stof voor elke smaak. Je kunt iets vinden voor de klassieke look, maar ook voor een casual outfit. De overhemden van Profuomo worden ingedeeld in zogenaamde ‘labels’: ‘Originale’, ‘Sky Blue’ en ‘The Informalist’. Elke label heeft haar eigen eigenschappen en pasvorm. De labels worden altijd apart in de winkels gepresenteerd, natuurlijk met bijbehorende accessoires.

De drie overhemd-labels van Profuomo

  • Profuomo Originale: deze overhemden zijn klassiek gevormd en zijn allemaal ‘non – iron’, perfect dus om mee te nemen op een zakenreis. De kleuren zijn dan ook klassiek, wit, blauw en roze tinten, dit in verschillende prints. Er is ook een ruim assortiment aan bijpassende Originale accessoires zoals dassen, manchetknopen en shawls.
  • Profuomo Sky Blue: Sky Blue is hét paradepaardje van Profuomo. De overhemden in deze label zijn gemaakt van de hoge kwaliteit stoffen van de beroemde Italiaanse wever Albini. De knopen worden op een speciale manier vastgemaakt en de stiksels zijn extra fijn. De Sky Blue lijn is verkrijgbaar in Slim Fit en in Normal Fit.
  • Profuomo Informalist: deze lijn is een combinatie van zakelijk en casual en is speciaal ontworpen voor de man die een eigen tintje aan de klassieke look wil toevoegen. De overhemden worden gemaakt van 100% Egyptisch katoen en zijn dus uiterst geschikt voor warme zomerdagen.

Profuomo: the white wall

Naast de drie overhemden-labels heeft Profuomo ook de zogenaamde White Wall. Een collectie van 14 unieke, perfecte witte overhemden. Een wit overhemd heeft elke man in zijn kledingkast hangen. En vaak zelfs meerdere witte overhemden. In de white wall van Profuomo kan je je keus maken. Van een traditionele Royal Twill no 1, een one piece collar overhemd (boord en shirt uit een stuk) tot aan een Super Slim Fit stretch overhemd.

profuomo het perfecte witte overhemd

Accessoires en andere kleding van Profuomo

Profuomo heeft een uitgebreid assortiment aan accessoires en kledingstukken anders dan alleen overhemden. Veel mensen kennen Profuomo alleen van hun overhemden, maar je kan bij Profuomo terecht voor een gehele outfit. Elke label heeft ook haar eigen accessoires. Of je nou op zoek bent naar een kwaliteitsriem, een trendy shawl of bijpassende manchetknopen, je vindt altijd iets wat mooi gecombineerd kan worden met je overhemd. Je kunt natuurlijk ook iets kiezen van een ander Profuomo label. Combineer eens een wit Originale shirt me een Sky Blue shawl als kleuraccent.
Naast overhemden kun je bij Profuomo ook terecht voor meer winterse kledingstukken zoals truien, vesten en jassen. Ze hebben zelfs mooie bijpassende chino's.

Een volledig outfit is dus makkelijk gescoord als je voor Profuomo gaat. Wat wordt het? Casual of klassiek?