Alveare overhemden en Alveare shirts zijn ontzetten populair geworden door de Bijenkorf. Het merk Alveare ligt al jaren en jaren in de herenmode winkels van de Bijenkorf. En iederee studentof beginnende werkende heeft wel eens een Alveare overhemd gedragen. Waar koop ik Alveare overhemden? Helaas gaat de Bijenkorf stoppen met dit merk.

Alveare overhemden: het hemd van de Bijenkorf

Alveare overhemden in het NRC
In het NRC stond een leuka artikel over het Alveare overhemden van de Bijenkorf met de volgende quote: „Feitelijk klopt er niks van. We verkopen meer kopjes koffie dan shirts. Maar het best verkocht kledingstuk is het Alveare overhemd ... ”

Alveare overhemden en shirts

Enorm populaire shirts: Alveare voor mannen
Opmerkelijk is hoeveel ervan worden verkocht: 700.000 stuks Alveare overhemden in Nederland per jaar. Dat betekent dat in bijna iedere 10-15 huizen iemand wel een Alveare overhemd heeft gekocht. Dit jaar!

Overhemden voor mannen van Alveare
Het interessante aan het merk Alveare is de aanwezigheid van verschillende basisontwerpen aangevuld met unieke meer seizoensgebonden ontwerpen. Veel overhemden worden toch als favoriet ervaren en dan jaar op jaar weer aangevuld als iemand op zoek is naar een overhemde van het merk Alveare. Alveare verkoopt ook blouses en shirts voor de mannen. De meest shirts hebben een regular (recht) fit of een licht getailleerde fit die goed past bij de moderne man en herenmode. Alveare heeft verschillende ontwikkelde stoffen zoals een Popeline, Twill en soms ook in Oxford. De hemdjes zitten heerlijk om het lichaam en sluiten lekker aan. Een betaalbaar overhemd voor de Nederlandse man.

Wat betekent Alveare volgens het woordenboek?

Het merk blouse van de Bijenkorf
Het Alveare shirt wordt steeds populairder. Mannen dragen in het voorjaar vaak een polo - maar er is langzaam een verschuiving naar lichtere slim fit overhemden bijvoorbeeld van Alveare.

Alveare Blouse: één van de meest verkochte merken

Op verschillende fora wordt er ook gesproken over de verschilende herenmode merken. Men stelt: Alveare is goedkoop en toch netjes. Profuomo is meestal uitbundig en Gentiluomo is toch de favoriet van velen. Arrow wordt toch ervaren als een merk voor wat oudere heren. Andere stellen dat je beter kunt investeren in kwaliteit: Een van de favoriete merken overhemden is Barba di Napoli, heb een paar overhemden van Borrelli maar heb de laatste tijd ook een aantal dingen van Finamore gekocht. Finamore vind ik dan toch het prettigste.

Alveare blouses en Alveare overhemden

Origine van het woord Alveare: de Bijenkorf
Alveare betekent in het Latijn eigenlijk geoon hol vat; oftewel een Bijenkorf. uit het woordenboek halen we "(Latijn) alvearium, Alveare, bijenkorf, uit alveus een hol vat, bijenkorf, uit alvus buik, bijenkorf". Een andere uitleg is: ALVEARE: Een bijenkorf, of iets wat lijkt op een bijenkorf. Barret. (Anatomie) Alveare: De holte van het uitwendige oor. Quincy.