Een positieve twist toevoegen aan het dagelijks leven. Dat is het bestaansrecht van British Indigo. British Indigo biedt – zoals de naam al suggereert – prachtige Engelse overhemden aan met oog voor uitmuntende kwaliteit, een precieze pasvorm en een zeer authentiek karakter. Mannen met British Indigo overhemden zijn zo van de straat te plukken. Herkenbaar aan het speelse uiterlijk en het overvloedig kleurgebruik neemt British Indigo een belangrijke positie in de overhemdenwereld. Maar er is meer over dit merk te vertellen…

Opzoek naar British Indigo overhemden? Klik dan hier.

In dit artikel volgt meer over het bijzondere merk British Indigo. Na het lezen van dit artikel weet je alles over:

  1. Het ontstaan van het merk
  2. De doelgroep van British Indigo
  3. De kernwaarden
  4. De huisstijl
  5. De authentieke overhemden
  6. Het gehele assortiment

De geschiedenis van British Indigo

British Indigo is een nog niet heel lang bestaand label. Pas sinds een kleine periode is dit uber speelse en unieke merk bekend, zowel in Nederland als in diverse andere landen. Alleen jij wilt vast antwoord op de volgende vraag: hoe is dit bijzondere merk uitgegroeid tot zo’n succes?

Om antwoord te geven op deze vraag moeten we terug naar het jaar 2002. British Indigo is in dit jaar opgericht en vormt daarmee een redelijk kersvers overhemdenmerk tussen de vele ‘oude rotten’ onder de bekende overhemden. De oprichter genaamd Roderick Muller had maar één wens: authentieke overhemden voor mannen maken. En laten we eerlijk zijn, deze wens is helemaal uitgekomen. Niet meteen, maar het ging toch vrij snel. Roderick sloeg de handen ineen met verfrissende en creatieve designers met een out-of-the-box mind, oog voor detail en met een perfecte beheersing van het vak. Het resultaat mocht er zijn: prachtige onderscheidende overhemden en giga hoge omzetten. De wens van Roderick ging absoluut in vervulling en het merk groeide beter dan hij ooit had durven dromen.

Het bedrijf werd in korte tijd erg succesvol. In 2010 werden de British Indigo kledingstukken in al meer dan 150 punten verkocht in verschillende landen, waaronder in Duitsland, België en zelfs Ierland. Vandaag de dag wordt British Indigo ook verkocht door de Verweij groep. Dit is een grote speler op het gebied van herenmode. Uit een artikel uit 2014 blijkt dat Verweij Fashiom British Indigo overnam. Vanaf oktober 2014 behoorde British Indigo tot Verweij Fashion. Verweij Fashion doet er alles aan om het opgebouwde merk verder uit te bouwen, zonder de eigen merkidentiteit uit het oog te verliezen.

british indigo blog

De doelgroep van British Indigo

British Indigo is een welbekend overhemdenmerk van de Nederlandse bodem, maar wat voor mannen dragen deze authentieke, vindingrijke en kwalitatief hoogwaardige producten? Zijn het celebs? De elite? Mensen in de politiek? Hoewel de overhemden van kwaliteit zijn, is dit niet de focusgroep van British Indigo. Immers is het doel van dit merk om de wereld een beetje vrolijker en minder grijs te maken. Dat lukt alleen wanneer je een brede groep personen aanspreekt.

British Indigo heeft een duidelijke ijkpersoon gemaakt om het een en ander duidelijk te maken over de doelgroep. De mannen (nee, geen vrouwen dus) waar zij zich op richten is het beste als volgt te omschrijven: De British Indigo man houdt van een verfijnde en een moderne uitstraling. De British Indigo man waardeert de kleine dingen in het leven en is altijd op zoek naar nieuwe verrassende dingen.

De British Indigo man is dus zowel een huisvader, als een zakelijke man, als een politicus of een beroemdheid. Als hij maar om een verfijnde en moderne uitstraling geeft!

Gericht op detail

British Indigo is een speels en kleurrijk merk, maar dit overhemdenmerk heeft vooral oog voor detail. Bij British Indigo draait het natuurlijk ook om het groter geheel, maar de details zijn absoluut ook belangrijk. De details maken het verschil tussen een overhemd en een authentiek overhemd. Het maken van kleding gebeurt met opperste concentratie. Elke steek, elke stitch en iedere centimeter wordt nauwkeurig langsgegaan. Hiermee voorkomt het overhemdenmerk dat het ook maar één steek laat vallen.

shirts van british indigo

British Indigo’s kernwaarden

British Indigo hecht veel waarde aan het opbouwen van een eigen merk. Niet alleen de British Indigo overhemden laten zien dat het merk een eigenzinnig karakter heeft, maar ook het speciaal ervoor ingerichte brandbook laat zien dat British Indigo geeft om een onderscheidend en een eigen uniek merk.

British Indigo handelt vanuit vier kernwaarden die in elk kledingstuk en in iedere communicatie-uiting naar voren komen. Dit zijn de volgende kernwaarden (vertaald naar het Nederlands)

  1. Het plezier zit aan de binnenkant (The Fun is on the Inside). Zelfs de verborgen details hebben een speciale touch. De binnenvoering van de kledingstukken zijn zelfs mooi ontworpen.
  2. Quintessential. Ja, dit begrip kunnen we niet mooi vertalen naar een Nederlandse term. Dit begrip omvat het beste wat British Indigo is: kwaliteit, finesse en verfijnd maatwerk. Het gaat bij dit prachtige overhemdenmerk om het doorgronden van het materiaal, de kleuren en de mix aan materialen.
  3. Uniek (quirky). British Indigo streeft ernaar om uniek te zijn, leven in de brouwerij te brengen én de wereld een beetje meer kleur te geven. Is iets al eerder uitgevonden of uitgeprobeerd? Dan vindt British Indigo wel z’n manier om hier een andere twist aan te geven. Out of the box, creatief en uniek!
  4. Kwaliteit (quality). Kwaliteit wordt in alles weerspiegeld. Ieder kledingstuk, alles in de marketing tot en met de persoonlijke service in de winkel.

In a world of grey: we all need a little bit of Indigo

De wereld is vol aan grijstinten. Moet je een trouwpak kiezen? Grijs. Heb je een formeel overhemd voor een zakelijke gelegenheid nodig? Grijs (misschien met witte strepen of ruiten). Schaf je een lekker comfie outfit aan voor thuis op de bank? Alweer grijs. Grijs, grijs en nog eens grijs… We zijn geneigd om snel voor een veilige kleur te kiezen. British Indigo brengt hier verandering in.

British Indigo denkt alles behalve grijs, maar het merk kleurt juist heel erg buiten de lijntjes. Indigo verwijst dan ook naar een andere kleur dan grijs. Indigo heeft betrekking op de kleur blauw en violet. Dit is een tussenkleur tussen blauw en paars. Zo valt dit merk op door de onderscheidenheid van de kleur. En dat is maar goed ook, want British Indigo wil weer wat kleur toevoegen aan deze grijze wereld.

Nee, niet het overhemdenmerk zelf breekt de regels. Uiteindelijk ben jij als overhemdendrager de ‘regelbreker’. Durf jij het aan om voor een zakelijke gelegenheid een kekke overhemd aan te trekken?

Waarom: British?

Eigenlijk heeft British Indigo een best bijzondere naam. Immers British heeft betrekking op Engeland, maar niet op Nederland. En dat terwijl British Indigo opgericht is in Nederland door twee Nederlandse oprichters. Hoe zit dit dan precies?

Het begrip British is terug te voeren op de Britse stijl van British Indigo. Alles draait om kwaliteit, maatwerk en finesse. Dit zijn typische Britse waarden. Waarden die we misschien weer zouden moeten omarmen en respecteren. Het zijn waarden die iets toevoegen aan ieders leven.

alle british indigo shirts

De huisstijl van British Indigo

British Indigo heeft een aantal duidelijke huisstijlvoorwaarden die in iedere marketing- en communicatie-uiting nageleefd worden. Het logo herkennen we aan een strak schreefloos lettertype. Het logo straalt kwaliteit en verfijndheid uit. British Indigo heeft drie huisstijlkleuren, en jawel daar zit ook de kleur grijs tussen. Maar wel in combinatie met lichtblauw en wit. Geen zorgen, ook met de kleuren wordt de grauwe grijze wereld uitgebannen! British Indigo gebruikt het welbekende font Gill Sans. En uiteraard is er ook een duidelijke tone of voice. Deze tone of voice is persoonlijk, creatief, uniek en alles behalve monotoon.

British Indigo overhemden

De British Indigo overhemden zijn er in tal van soorten en maten. De overhemden zijn licht getailleerd. Ondanks de maat is er dus in ieder overhemd een mooie pasvorm teruggebracht. De overhemden zijn te vinden met allerlei soorten dessins, waaronder effen, print, ruit en stip. Afhankelijk van je stijl, je smaak én de gelegenheid is het vrijwel zeker dat je tussen de British Indigo overhemden vind wat je zoekt.

Naast de vele soorten dessins zijn de overhemden ook verkrijgbaar met tal van wevingen. Denk hierbij aan denim, dobby, jacquard, oxford, pique, poplin, satijn en twill.

De meeste British Indigo overhemden hebben een cutaway kraag. Deze kraag kenmerkt zich door uiteenlopende kraagpunten. Hierdoor zijn deze overhemden goed geschikt om te dragen met grote stropdassen.

British Indigo is een overhemdenmerk dat rekening houdt met lange mannen. De overhemden zijn namelijk ook verkrijgbaar in een extra lange mouwlengte. Dat in combinatie met de fijne slim fit modellen, is dit authentieke overhemdenmerk geschikt voor de lange man met een slanke bouw.

Het assortiment

De collectie van het merk British Indigo beslaat niet alleen overhemden. Er zijn ook andere modeartikelen verkrijgbaar, waaronder kostuums, colberts, knits, shorts, schoenen en broeken. Ieder kledingstuk kenmerkt zich door originele details, een perfecte pasvorm en een uitmuntende kwaliteit. Wanneer je dit merk kleding aan je lijf hebt hangen, wil je nooit meer anders!

British Indigo overhemden