Casa Moda overhemden. Casa Moda is specialist in herenkleding en in het bijzonder overhemden. De Casa Moda overhemden zijn van hoogwaardige kwaliteit. Waarbij zowel gedacht wordt aan overhemden voor de mannen in gangbare maten, als overhemden voor mannen met een maatje extra. Tevens heeft Casa Moda overhemden met extra lange mouwen. Alle overhemden van Casa Moda worden uitgevoerd in 100% katoen. Tenslotte zijn de overhemden van Casa Moda kreuk- en strijkvrij.

Casa Moda: bijna meer dan 100 jaar geschiedenis

Fervente dragers van het merk Casa Moda prijzen het draagcomfort en de ruimte collectie, alsmede de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Casa Moda bekend van de grote maten zoals 4XL

De geschiedenis van Casa Moda

In 1924 wordt de ¨OHG Ernst Winter¨ opgericht. Dit bedrijf wordt gevestigd in Oldenburg. De oprichter heet Ernst Winter. OHG Ernst Winter distribueert naast stoffen en linnengoed en ook zakelijke overhemden.

Casa Moda: 17 jaar later, vlak voor de tweede wereldoorlog uitbreekt in 1939 treedt Heinrich Katt toe tot het bedrijf. Hij is dan pas 27, en zal 5 jaar later mede-eigenaar worden van “Casa Moda”. In 1948 stopt het bedrijf met het verkopen van stoffen en linnengoed. De focus komt vanaf dan te liggen op zakelijke en casual overhemden. De marketing vindt plaats onder de naam ¨EWO¨. De productie van de overhemden wordt uitbesteed aan een confectie fabriek.

In 1955 trekt het bedrijf 6000 vierkante meter grond aan, wat later het hoofdkantoor wordt van Casa Moda. In 1962 begint de eigen productie van overhemden. Het uitbesteden van de productie is dan voorbij.

In 1975 overlijdt de oprichter Ernst Winter, maar het bedrijf blijft zijn naam nog tot 1981 dragen. Op 1 januari van dat jaar wordt de naam veranderd van OHG Ernst Winter Oldenburg naar Heinrich Katt GmbH & Co. KG. De directie bestaat uit Heinrich Katt en zijn zoon Klaus Katt. Deze Klaus Katt is nog steeds de directeur van het bedrijf.

Vijfentwintig jaar later is het merk Casa Moda toe aan een nieuwe productielocatie en in 1987 wordt begonnen met de bouw van deze nieuwe faciliteit aan de Gutenbergstraße 7 in Oldenburg. De nieuwe fabriek wordt ingericht op een dagelijkse productie van 2000 overhemden met 110 werknemers. Deze fabriek, inclusief kantoren en het logistieke centrum, wordt in 1994 in gebruik genomen.

Het bedrijf Casa Moda heeft lange tijd twee merken. ¨EWO¨ voor werk overhemden, en ¨Katt¨ voor de wat elegantere overhemden. In 1990 wordt het merk ¨Casa Moda¨ gecreëerd. Alle soorten overhemden worden vanaf dit moment onder het merk Casa Moda verkocht.

Kwaliteit en stijl staan voorop bij de herenmode van dit Duitse merk CasaModa

In 2000 overlijdt Heinrich Katt. Daarmee komt Klaus alleen aan het roer van het Casa Moda bedrijf te staan. Hij heeft echter nooit ergens anders gewerkt en groeide letterlijk op tussen de overhemden. Zijn droom was om het bedrijf Casa Moda nog verder te laten groeien en dat is gelukt. De omzet in 1987, 6 jaar na het aantreden van Klaus Katt, was 20 miljoen Duitse Mark. Dat zou omgerekend iets meer dan 10 miljoen euro zijn. De omzet in 2014 tikte de 83 miljoen aan. Een groei van 800% in minder dan 30 jaar.

Lange tijd waren de overhemden van het merk Casa Moda alleen in Duitsland te koop. Pas in 2005 wordt de eerste buitenlandse Casa Moda winkel geopend in Linz, Oosterrijk. Het merk groeit vanaf dan hard, ook buiten de Duitse grenzen. In 2014 wordt een nieuw logistiek centrum geopend met een capaciteit van 2.000.000 overhemden.

In 2016 heeft Casa Moda 30 winkels wereldwijd, met ongeveer 160 mensen in dienst alleen al in de winkels.

Casa Moda betekent letterijk "Huis van de Mode" of modehuis

Lees meer over Casa Moda op hun internationale bedrijfsprofiel.

De strijkvrije overhemden van Casa Moda

De overhemden van Casa Moda komen in twee verschillende lijnen:

 • De Casa Moda comfort fit, een recht gesneden overhemd met een wat traditionelere pasvorm.
 • De Casa Moda Modern fit, waarbij het overhemd enigszins getailleerd is.

De collectie van Casa Moda is zeer gevarieerd. Casa Moda overhemden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. Tevens is er een groot aanbod aan zowel zakelijke overhemden als aan casual overhemden. Daardoor biedt Casa Moda een ruime keuze voor elke levensstijl. Voor jonge mannen, mannen die wat meer op leeftijd zijn, mannen die dagelijks een net zakelijk overhemd moeten dragen en ook voor mannen die er wat meer casual uit kunnen zien. Casa Moda gaat met de tijd mee.

Alle overhemden van Casa Moda zijn van 100% katoen. De overhemden zijn daardoor niet alleen heel comfortabel, maar ook heel duurzaam en slijtvast. Door een speciale weeftechniek zijn de Casa Moda overhemden zeer sterk. En, heel belangrijk, kreuk en strijkvrij! Gemak dient tenslotte de mens. Zodra ze uit de was komen, gewoon even gladstrijken en netjes ophangen en je bent verzekerd van een net overhemd Casa Moda zonder kreukels. 

Casa Moda overhemden in grote maten

Je hoeft bij Casa Moda niet ver te zoeken voor een overhemd voor de man met een maatje meer. Tot aan 7XL biedt Casa Moda een ruime collectie overhemden.

De buikomvang van de overhemden voor de grote maten overhemden van Casa Moda is als volgt: 

 • Buikomvang 144 cm is maat XXL
 • Buikomvang 154 cm is maat 3XL
 • Buikomvang 164 cm is maat 4XL
 • Buikomvang 172 cm is maat 5XL
 • Buikomvang 182 cm is maat 6XL
 • Buikomvang 194 cm is maat 7XL (de grootste maat van Casa Moda) 

Voor de armlengte en de lengte van het rugpand kun je hier een kijkje nemen in de (Duitstalige) maattabel van Casa Moda. Met deze informatie (en een meetlint) kun je je overhemden dus ook eenvoudig online overhemden van Casa Moda kopen.

Heeft Casa Moda ook overhemden met extra lange mouwen?

Casa Moda heeft ook een ruimte collectie overhemden met ´mouwlengte 7´, of te wel extra lange mouwen. Deze overhemden worden tevens gefabriceerd met een langer rugpand. Je overhemd blijft dus een stuk beter in je broek zitten.

Stijl en kwaliteit voor de moderne man de drager van dit originele overhemden merk Casa Moda Modehuis

Om vast te stellen of je werkelijk mouwlengte 7 nodig hebt, kun je je arm gewoon even (laten) meten. Begin bij je schouder, daar waar de naad van je overhemd hoort te zitten. Laat vervolgens het meetlint recht naar beneden komen tot aan je pols. Houd er rekening mee dat het manchet van je overhemd zo´n 1,5 centimeter onder je colbert hoort uit te komen. De standaard mouwlengte is bij Casa Moda 65 centimeter. Is jouw arm langer dan dat? Dan is de extra lange mouw (mouwlengte 7) een geschikt idee. De term ¨mouwlengte 7¨betekent dat de mouwlengte 7 centimeter langer is dan de standaard mouw. Bij Casa Moda is dat dus 72 centimeter. Casa Moda heeft alle maten.

Boordmaten van Casa Moda Overhemden

Om online je overhemd te kunnen bestellen is het handig om te weten welke maat je nodig hebt. Een te ruim boord staat slordig, zeker als je een stropdas draagt. Een de krap boord zit niet lekker. Er zijn twee manier om je boordmaat te meten voor een Casa Moda overhemd. Allebei heel eenvoudig.

 1. Voor deze methode heb je een meetlint nodig en iemand die je even helpt. Dat maakt het een stuk makkelijker. Houd twee vingers tegen je nek en leg het maatlint rond je nek, ter hoogte van waar de kraag van je Casa Moda overhemd zit. Hoeveel centimeters dat is, is je boordmaat.
 2. Niemand in de buurt om je te helpen? Je kunt ook gewoon het boord meten van een Casa Moda overhemd waarvan je zeker bent dat het de juiste maat is.

Bij Casa Moda geldt:

 • Casa Moda Boordmaat 37 en 38 is maat S
 • Casa Moda Boordmaat 39 en 40 is maat M
 • Casa Moda Boordmaat 41 en 42 is maat L
 • Casa Moda Boordmaat 43 en 44 is maat XL
 • Casa Moda Boordmaat 45 en 46 is maat XXL of 2XL
 • Casa Moda Boordmaat 47 en 48 is maat 3XL
 • Casa Moda Boordmaat 49 en 50 is maat 4XL
 • Casa Moda Boordmaat 51 en 52 is maat 5XL
 • Casa Moda Boordmaat 53 en 54 is maat 6XL
 • Casa Moda Boordmaat 55 en 56 is maat 7XL

Zijn de overhemden van Casa Moda van 100% katoen?

Alle overhemden van Casa Moda zijn van 100% katoen. Dat heeft een aantal voordelen:

 • Katoen neemt makkelijk vocht op, maar voelt niet vochtig of klam aan. Zeker lekker in de zomer, of als je vaak reist naar warme gebieden. Een 100% katoenen Casa Moda overhemd blijft fris aanvoelen.
 • Katoen is erg sterk. En nat katoen is nog sterker. Een overhemd van 100% katoen is dus goed bestand tegen wassen. Je overhemd blijft mooi, slijt nauwelijks en bovendien heeft een 100% katoenen overhemd een luxe uitstraling.

Productiecijfers van Casa Moda

Casa Moda is van origine een Duits merk, met inmiddels een productielocatie in Macedonië en Roemenië. Het hoofdkantoor van Casa Moda (casamoda) bevindt zich in Oldenburg in het noorden van Duitsland.

Deze locaties zorgen er met ruim 1000 werknemers voor dat er dagelijks bijna 18.000 overhemden geproduceerd worden. 65% van de overhemden blijft in Duitsland, 35% wordt over de Duitse landsgrenzen verkocht.

In 2014 had het merk Casa Moda ruim 3000 handelspartners, in zowel Duitsland als in de rest van de wereld. Een grote speler dus! 

Online je Casa Moda Overhemd kopen

Uiteraard kun je eenvoudig je Casa Moda overhemd online kopen. Je weet al welke maten je moet meten, zodat je de juist maat kunt aanschaffen en om miskopen te voorkomen.

Bij de beschrijvingen van de overhemden kom je vaak termen tegen als ¨poplin¨ en ¨oxford¨. Dat zijn aanduidingen om aan te geven op welke wijze de stof van dat overhemd geweven is. Dat kan nog een heel verschil maken in hoe je Casa Moda overhemd aan voelt. Casa Moda is natuurlijk bekend van casa moda overhemden, maar ook van casa moda truien, casa moda polo's, casa moda vesten en casa moda in grote maten zoals 4xl en casa moda t shirts.

Een poplin weving is bijvoorbeeld een lichtere dunnere stof, erg geschikt voor zakelijke overhemden. Een oxford weving geeft ook een dunne stof, maar is doorgaans meer geschikt voor casual activiteiten. En dan zijn er ook wevingen die een dikkere stof opleveren, waardoor ze eerder geschikt zijn voor de winter. Kortom: Casa Moda biedt overhemden voor de moderne man van allerlei kwaliteiten en in allerlei maten.

Lees meer over Casa Moda: