Circle Of Gentlemen. Komt jou die naam je bekend voor? 15 jaar terug waren deze woorden nog nooit in de mond genomen en was het niemand bekend. Maar hedendaags staat het merk Circle Of Gentlemen gelijk aan mannenmode voor iedere werkende man met gevoel voor mode.

Circle blog

De geschiedenis van Circle Of Gentlemen

Het overhemdenmerk Circle of Gentlemen is ontstaan door de meesterlijke breinen van Jan Jaap van Gent en Michel van Kommer. Deze twee waren vanaf jongs af aan de beste vrienden. Dit duo had ook vanaf het begin van de oprichting al een duidelijk doel voor ogen: luxe én comfort voor de hard werkende man. Niet met leuke gadgets of extra vakantiedagen, maar met prachtige mannenoverhemden, mooie colberts en kwalitatief goede blazers.

Hoe het begon

Het duo richtte in 2009 Circle of Gentlemen op. Hoewel ze klein en onbekend begonnen, werd het overhemdenmerk met de dag bekender. Het Nederlandse duo startte met het fabriceren van overhemden in tal van kleuren en maten. Zodoende was voor iedere man wel een geschikt overhemd te vinden bij dit kledingmerk.

De doorbraak

Ieder mannenoverhemd kenmerkt zich door hoogwaardige kwaliteit. Alleen dat was niet de daadwerkelijke reden voor een gigantische groei van het overhemdenmerk. Het Nederlandse label Circle of Gentlemen, werd bekend door opvallende overhemden met hoge boord en blouses met drieknoops kraag. Deze drieknoops kraag werd een absolute icoon van het kledingmerk. Als je het over Circle of Gentlemen had, dan had je het automatisch over het overhemd met drieknoopslaag.

mooie collectie shirts

Vandaag de dag

Circle of Gentlemen verkoopt nu niet alleen overhemden meer met drie knoopslaag, maar ook met één knoopskraag. Zo kan het overhemdenmerk beter opereren op de internationale markt.

Verkooppunten

Na de doorbraak van het overhemdenmerk, heeft Circle of Gentlemen door heel Europa verkooppunten zitten. In totaal telt het kledingmerk zo’n 400 verkooppunten. Er zitten ruim 250 verkooppunten in Nederland en 150 in België, Duitsland, Rusland, Italië, Groot-Brittannië, Canada, Nigeria en Mexico.

De missie van Circle Of Gentlemen

Het merk Circle of Gentlemen is een oer-Hollands merk. Alleen als je nu denkt aan blauwe overalls, klompen en platte hoedjes, dan zit je er compleet naast. Circle of Gentlemen is een degelijk merk met als ultieme doel: iedere werkende man voorzien van mooie comfortabele kleding.

Elke dag komt Circle Of Gentlemen een beetje dichterbij dat doel. Na de oprichting van het merk is Circle Of Gentlemen uitgegroeid tot een internationale kledingmerk.

complete collectie Circle

De eigenheid van Circle of Gentlemen

De eigenheid van Circle of Gentlemen zit niet alleen in de overbekende drie knoopslagen van de overhemden. Circle of Gentlemen is ook heel eigen doordat het nooit van z’n identiteit afwijkt. Dit is ook de voornaamste reden dat Circle of Gentlemen met de dag populairder is geworden.

Naast de drie knoopslagen zijn er nog aantal andere elementen die typerend zijn voor het overhemdenmerk. Dat is: kwaliteit en dicht bij het eigen concept blijven.

Kwaliteit

Als je aan de overhemden van Circle of Gentlemen denkt, denk je automatisch aan kwaliteit. Om de luxe modieuze werkende man als uitgangspunt te nemen, mag kwaliteit absoluut niet over het hoofd gezien worden. En dat is duidelijk! Bij Circle of Gentlemen draait het om een moderne en een klassieke uitstraling, hoogwaardige kwaliteit en pure materialen. Dat is de essentie voor de creatie voor iedere collectie. Dat resulteert in hoogwaardig comfortabele kleding.

Ieder overhemd van Circle of Gentlemen kenmerkt zich door hoogwaardig kwaliteit. Elk overhemd is vervaardigd uit magnifieke materialen. Denk hierbij aan Egyptisch katoen, merinoswol en kasjmier. Oók de colbertjassen zijn van pure kwaliteit. Deze zijn gemaakt van luchtige linnen, puur katoen of zuiver wol. De truien worden met name gemaakt van merinoswol en kasjmier.

Het is overduidelijk. Circle of Gentlemen stelt de drager nooit teleur, maar ook de kijker niet! Door het gebruik van zuivere en mooie textielsoorten staan de overhemden iedere man als gegoten.

Eigen concept

Circle of Gentlemen gaat mee met de tijd, maar blijft ook vooral heel erg zichzelf. Dat is ook de kracht van dit kledingmerk. Circle of Gentlemen speelt in op de huidige modetrends, maar blijft tegelijkertijd dicht bij z’n eigen identiteit.

Circle of Gentlemen heeft een zeer eigen concept. Dit concept houdt het volgende in: fijne en mooie afwerkingsdetails, prachtige kwalitatief hoogwaardige stoffen en eigentijdse stijl. Als je in de winkels rondloopt, dan pik je de kledingstukken van Circle of Gentlemen zo uit de winkelrekken. Dit komt omdat het geen gewoon mainstream merk is, maar een zeer unieke en eigen stijl heeft. Maar wat houdt deze stijl nu precies in?

De stijl van Circle of Gentlemen kenmerkt zich onder andere door de overheersende kleuren rood, blauw, groen en grijs, maar ook door de klassieke Britse invloeden die in elk kledingstuk terug te vinden is.

Circle of Gentlemen maakt in ieder kledingstuk de vertaalslag naar de huidige modetrends, maar blijft tegelijkertijd trouw aan het eigen concept. Dit is een kunst op zich. Zijn er zachte kleuren in de mode? Dan trekt Circle of Gentlemen zich daar niets van aan, omdat het óók in dit geval dichtbij z’n eigen identiteit blijft. De kleuren rood, blauw, groen en grijs maken in dit geval dus geen plaats voor de overheersende modekleuren. De kledingstukken met de klassieke Britse invloeden worden verweven met hedendaagse mode. Dit zorgt ervoor dat elk kledingstuk van Circle of Gentlemen een duidelijke en unieke handtekening heeft, in combinatie met de huidige mode.

Dit eigenwijze en tegenstrijdige karakter maakt het overhemdenmerk een zeer geliefd kledingmerk onder de mannen.

De collectie van Circle of Gentlemen

Circle of Gentlemen staat bekend om de overhemden. Echter verkopen ze nog meer. De collecties van Circle of Gentlemen bestaan uit mooie afgewerkte kostuums, dress shirts, broeken, wollen, truien, sjaals, underwear en colberts. Iedere collectie is weer opgebouwd rondom 4 seizoenen. Zo is er een winterse collectie, maar kan je gelukkig ook in Circle of Gentlemen kleding blijven lopen in het voorjaar, de zomer en het najaar.

Binnen deze vier seizoenscollecties biedt Circle of Gentlemen ook de meer casual collecties aan, waaronder de ‘Men Collection’, maar ook de meer formelere collecties, waaronder de ‘Dressed Collection’. Tevens heeft het kledingmerk ook limited edition items. Deze kledingstukken vallen op door de afwerking en de materiaalkeuze.

De collecties worden met name geproduceerd met stoffen uit Italië. Daardoor hebben deze fashionable items een rijkelijke Italiaanse uitstraling. Circle of Gentlemen combineert de Italiaanse invloeden met een Engelse dandylook, waaronder de getailleerde silhouetten en de karakteristieke ruitpatronen. Oftewel: de echte gentlemen loopt rond met luxe kleding van kwaliteit met een beetje Italiaanse stijl en een beetje van de Engelse dandylook.

De drie bekende collecties van Circle of Gentlemen

Circle of Gentlemen bleef met z’n collectie niet bij de drieknoops overhemden, maar breidde algauw uit. Zo kwam knitwear lijn en de Circle of Gentlemen blazer lijn op, maar de overhemden gingen ook variëren in aantal knopen.

De blazers

De blazers van het mannenmerk herken je aan de slank gesneden pasvorm en de rechtopstaande kraag. Iedere blazer is gemaakt van zachte linnen, puur katoen of zuiver wol. De blazers hebben een typische Engelse look. De prijzen van de blazers variëren van 395 euro tot 439 euro.

Colberts

Ook de colberts verschenen in de winkels. Net als alle andere kledingstukken, werden ook de colberts gemaakt van mooi materiaal. Denk hierbij aan
bijvoorbeeld merinowol, fijne katoen en kasjmier. De prijs van een colbert ligt rond de 129,95 euro.

Business overhemden

De herencollectie van de stijlvolle business overhemden herken je aan de opvallende all-over prints, ruitdessins en charismatische effen kleuren.
Circle of Gentlemen levert ook bedrijfskleding (overhemden) voor hotels en restaurants.

Kleding combineren

Wil jij ook gekleed gaan als een Gentlemen? Dan mag een kledingstuk uit de herencollectie van Circle of Gentlemen niet missen. De stijlvolle business overhemden kan je prachtig combineren met een colbert in een charismatische effen kleur. Ga je liever voor wat meer uitdagends? Combineer de colbert dan met een overhemd met opvallende all-over prints of ruitdessins.

Ga je liever voor casual? Gelukkig maak je jouw outfit in een handomdraai casual. Combineer een overhemd met een stoere jeans, trek er mooie sneakers bij aan en wissel deze af met een colbert. Ook al ben je dan casual gekleed, zelf dan ben je door een ringetje te halen.

Hoe je de kledingstukken van Circle of Gentlemen ook combineert, alle kledingstukken van dit merk sluiten prachtig op elkaar aan. Zo ben je niet alleen een échte gentlemen, maar ook een modieuze man.

Waarom voor Circle of Gentlemen kiezen?

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom jouw kledingkast niet zonder een mooi kledingstuk van Circle of Gentlemen kan.

De redenen op een rij gezet:

  • Uitstekende prijs – kwaliteit verhouding

  • Mooi en makkelijk te combineren met heel veel kledingstukken

  • Genereert een mooie modieuze verzorgde uitstraling

  • Hoogwaardige kwaliteit