Elk jaar weer zien we in de zomer de meest opvallende en meest populaire outfits voorbij komen. Maar wat zijn de meest populaire zomeroutfits dit jaar? We hebben de 5 meest gespotte outfits van mannen voor je op een rij gezet. T-shirts en overhemden met opvallende prints, klassieke overhemden en een mooie jeans. Deze items mogen dit jaar niet ontbreken in je kledingkast. De mode voor de man heeft dit jaar vele keuzes.

Wat zijn de zomertrends van dit jaar? Wat is een absolute ‘must’ voor de man om te dragen deze zomer? Van kleur tot print & van stof tot motief. 

Zomer-outfit nummer 1: opvallende prints en opdrukken

T-shirts en overhemden met prints of opdrukken! Deze zomer mogen de mannen zich weer ongegeneerd in opvallende prints vertonen. T-shirts met de meest uiteenlopende prints of opdrukken. Het kan allemaal weer! Opvallende prints of opdrukken op een lichte broek, zodat de shirts een echte ‘eyecatcher’ zijn. Vooral de bloemenprints en de stip zijn deze zomer hip! Maar ook maritieme prints zoals golven en zeedieren mogen gedragen worden.

bloemenprint meest populaire zomer-outfit mannen

Zomer-outfit nummer 2: felle kleuren

Ook kleurrijke kleding mag deze zomer niet ontbreken in je kledingkast. De kleuren van deze zomer mogen uitbundig, fel en fris zijn. Op de catwalk waren veel felle kleuren te vinden. Sorbetkleuren en felle kleuren, zijn de kleuren voor deze zomer. Voornamelijk de kleur rood werd vaak op de catwalk vertoont. We moeten de neutrale kleuren niet vergeten. De neutrale kleuren zijn in de zomer ook prima te dragen. Natuurtinten gecombineerd met diepe elementaire kleuren zijn van harte welkom. Denk aan een mooi licht blauw T-shirt of een licht grijs overhemd.

fellem kleuren meest populaite zomer outfit

Zomer-outfit nummer 3: denim op denim

Een andere stijl die deze zomer vaak voorbij zal komen is spijkergoed op spijkergoed, of denim op denim. Dit kan spijkergoed in elke tint zijn. Van licht spijkergoed tot donker spijkergoed. Bekende designers hebben denim een nieuwe look gegeven. Een ‘luxe denim’ look wordt het ook wel genoemd. Denim overhemden op een mooie spijkerbroek is een trend van deze zomer. Ook licht en donker spijkergoed kan met elkaar gecombineerd worden. Kortom, hoe meer denim aan, hoe beter. Tevens is ‘vintage’ denim (gescheurd spijkergoed) te combineren met iets nets. Iets nets zoals bijvoorbeeld een chic overhemd. De ‘gescheurde’ spijkerbroek hoeft dus nog niet de prullenbak in. Trek er een net (denim) overhemd bij aan en de outfit is helemaal hipper de pip.

denim op denim meest populaire zomer outfit

Zomer-outfit nummer 4: witte sneakers onder klassieke outfit

Een nette pantalon, een slim fit overhemd en een paar (witte) sneakers zijn dit jaar een grote modetrend. Een nette pantalon, een mooie spijkerbroek en een overhemd en je hebt een combinatie die goed te dragen is. Met een paar witte sneakers eronder heb je een klassieke en toch hippe stijl. Sneakers in de kleuren grijs of zwart kunnen ook. Een net en toch ook sportief voorkomen.

witte sneakers populaire zomer outfit

Zomer-outfit nummer 5: pak in streep- of ruitmotief

Met een pak in streep- of ruitmotief, loop je er ook volgens de laatste modetrends bij. Ruit- en streepmotieven zijn tevens met elkaar te combineren. Denk aan een pak met ruitmotieven met daaronder een gestreept overhemd. De motieven van de ruiten kunnen zo uiteenlopend als mogelijk zijn. Bijvoorbeeld grote ruiten, rode ruiten of meer de kleine ruitjes. Zo geldt dat ook voor de strepen. Dit mogen dunne, dikke, horizontale of verticale strepen zijn. Het is weer eens wat anders dan een klassiek pak, toch?

grove ruit meest populaire zomeroutfit mannen


Een greep uit de modetrends voor de ‘moderne’ man. Een keuze voor iedere man. Waar de ene man liever gaat voor een klassieke look, kiest de andere voor de uitbundige prints en bonte kleuren. Welke modetrend en zomeroutfit past het beste bij jou?