Strijkvrije overhemden. Het klinkt als een sprookje, maar ze bestaan echt. Strijkvrije overhemden zijn overhemden die niet meer gestreken hoeven te worden en die jij na het wassen en drogen meteen aan kan trekken. Dus, laat die strijkbout en strijkplank maar staan en koop massaal strijkvrije overhemden in. Toch?

Alleen strijkvrije overhemden hebben wel een addertje onder het gras, of eigenlijk wel meerdere. Addertjes waar jij ook rekening mee moet houden. We gaan de voordelen langs van alle strijkvrije overhemden, maar ook de punten waar jij op moet letten bij het kopen van strijkvrije overhemden. Immers, ook jij wilt genieten van goede echte strijkvrije overhemden.

Strijkvrije overhemden, non-iron overhemden

Voor de hand liggend: strijkvrije overhemden besparen arbeid

Het is of jouw tijd of jouw geld. En daarmee ook een moeilijk te maken keuze, want wat is voor jou belangrijker? En hoe bereken je de tijdsinvestering en de geld investering. Daarnaast worden strijkvrije overhemden wel eens gelinkt aan goedkope lappen polyester. En hebben sommige strijkvrije overhemden nog de pech dat je ze wel moet strijken… Hoe zit dat dan?

Als jij strijkvrije overhemden wilt aanschaffen, is het belangrijk om op het merk te letten. De kledingmerken Brooks Brothers of Charles Tyrwhitt bieden strijkvrije overhemden aan die eigenlijk niet zo strijkvrij zijn.  Het wil lonen om iets meer te besteden aan kwalitatief hoogwaardige strijkvrije overhemden, zoals Profuomo en Seidensticker is geen geldverspilling. Deze strijkvrije overhemden zitten stijlvol, modieus en blijven kreukvrij!

Dus let bij het kopen van strijkvrij overhemden erop wat de recensies zijn en wat het kledingmerk zelf zegt over de strijkvrije overhemden. Door échte strijkvrije overhemden te kopen, bespaar je tijd en je krijgt er kwalitatief mooie overhemden voor terug.

Strijkvrije overhemden, non-iron overhemden

Strijkvrije overhemden blijven kreukvrij gedurende de dag

Hoewel strijkvrije overhemden een rib uit je lijf kosten, houden ze zich wel aan de kreukvrije en rimpelvrije belofte. Althans als je echte strijkvrije overhemden koopt. Er zijn ook strijkarme overhemden in de omloop, die wel eens een strijkbeurt vragen. Een ander groot voordeel van strijkvrije overhemden is dat ze aan het eind van de dag nog steeds tiptop zitten, zonder enige rimpels of kreukels.

Voor bepaalde banen is voortdurend samenwerken en werken op het kantoor belangrijk. Shabby chic eruit zien is niet meer de gewenste look. Een enigszins beetje overwerkte uitstraling rond 5 uur is aanvaardbaar, maar een rimpelig slonzig overhemd zeker niet. Daarom is een kreukvrij overhemd de oplossing voor lange en intensieve werkdagen.

Strijkvrije overhemden zijn kosteneffectief, afhankelijk van je lifestyle

Het kost ongeveer 5 minuten om een overhemd te strijken. Dat doen de meeste mensen gratis en voor niks. Echter als je het uitbesteed dan ben je ongeveer 20 per uur kwijt. Als je dit moet omrekenen per overhemd, dan betaal je ongeveer €3 per keer dat overhemd wordt gestreken door iemand anders. Alleen dan moet je nog de kosten voor het wassen, drogen, uithangen en opruimen meerekenen. Het kost dan zo’n €2 om jouw overhemd te wassen, te drogen, uit te hangen en op te ruimen. In totaal ben je zo’n €5 per keer kwijt voor het volledig wassen, drogen en strijken van je overhemd.

De extra kosten van een strijkvrij overhemd verdien je na paar maanden terug als je het wekelijks wast. Een overhemd gaat vandaag de dag 2 jaar mee. Na 2 jaar is de kraag gerafeld. Jij wint met volle teugen je tijd en geld terug met strijkvrije overhemden.

Echter ligt de situatie anders wanneer jij zelf de overhemden strijkt. De besparingen zijn dan minder goed om te rekenen en liggen helaas ook minder hoog. Althans, dat is afhankelijk van hoe jij het bekijkt. Je kan in termen van tijd en geld kijken (heel kwantitatief), maar ook in termen van quality tijd en Als jij een strijkvrij overhemd overweegt, moet je rekening houden met wat jij in je vrije tijd wilt doen. Wat zou jij doen in je vrije tijd als je niet hoefde te strijken? Zou je een rondje buiten lopen, met je kinderen naar een speeltuin gaan of een film kijken? Je weegt dan quality time op tegenover tijd die je besteed aan je strijkvrije overhemden. Wat is je dan meer waard?

Strijkvrije overhemden zijn niet 100% neutraal

Strijkvrije overhemden zouden eigenlijk stijfjes van stof moeten zijn. Echter krijgen de strijkvrije overhemden een chemisch badje, waardoor het katoen niet stijfjes voelt, maar zacht en ademend. Klinkt gevaarlijk voor mens en milieu, maar er wordt gesuggereerd dat strijkvrij overhemden alleen een lichte reactie kunnen oproepen bij allergische mensen.

We doen vandaag de dag ontzettend veel dingen met gevaarlijk goed. We gebruiken micro-ovens, eten niet-biologische voeding en maken ons huis schoon met zware schoonmaakmiddelen. Dat strijkvrije overhemd valt in ’t niet bij wat we allemaal nog meer doen.

Strijkvrije overhemden, non-iron overhemden

Zou jij non-iron overhemden kopen?

Nu je alle pluspunten en nadelen van de strijkvrije overhemden kent, is de keus nu aan jou om te overwegen wat jij belangrijk vindt.

Stel dat jij OK bent met het feit dat de overhemden chemisch zijn geproduceerd, zijn strijkvrije overhemden pas je geld waard als:

  • Jij geld investeert in echte strijkvrije overhemden die pasvorm zitten, van goede kwaliteit stof is gemaakt en niet goedkoop oogt.
  • Jij je tijd en geld goed terugverdient in de loop van de tijd.
  • Je strijken verafschuwt. Haat je strijken? Dan zijn strijkvrije overhemden absoluut de oplossing. Alle vrije tijd die jij dan verkrijgt, is voor jouw pure optimale quality time.

Dus, ga jij strijkvrije overhemden kopen?