Je kunt misschien denken dat een wit trouwoverhemd, gewoon een wit trouwoverhemd is. Maar je kunt er een echt statement mee maken. Ga voor een eigenzinnig en creatief trouwoverhemd. Voer een thema in dat past bij jullie als bruidspaar en stem je trouwoverhemd daarop af. Door je te houden aan de dress code zorg je voor duidelijkheid en saamhorigheid.

Zoek je een trouwoverhemd? Klik dan hier.

trouwoverhemd dresscode

Smart Casual

Smart Casual gaat over het vinden van de perfecte balans tussen casual en formeel. Het gaat over het combineren van formele items met casual items. Een formeel kledingstuk is een net trouwoverhemd met een harde boord. Je trouwoverhemd kun je dan prachtig combineren met een spijkerbroek. Of ga voor een net trouwoverhemd met een v-hals pullover en combineer deze met een mooi gekleurde chino (katoenen broek).

Casual

Casual staat voor relaxed en informeel. Dit betekent niet dat je in je kloffie op het altaar staat, maar uiteraard wel gewoon hartstikke mooi gekleed in een knisperend, schoon en gestreken trouwoverhemd. Ga voor clean: wit of blauw.

New York City of City Chic

Deze dress code is, jawel, overgewaaid vanuit New York. Dit thema staat voor hip, trendy en luxe. Deze dress code is gebaseerd op het feit dat het stadsleven erg snel en hectisch is. Kwaliteit is een must, maar minder dure merken is ook toegestaan. Je gasten mogen zien dat je een duur kledingmerk draagt. Je toont dat je een scherp oog voor stijl hebt en met grote zorgvuldigheid een trouwoverhemd hebt gekozen. Het draait om opvallen en gezien worden. Kies voor een combinatie in sprekende kleuren. Een fraaie grove ruit of kleurrijk trouwoverhemd is helemaal hot & happening.

zomer chique

Summer Chic

De naam doet het al suggereren. Deze dress code draait om zomer. Ga je in de winter trouwen? Stel de bruiloft dan nog even paar seizoenen uit, zodat je deze zomerse en luchtige dress code kan toepassen met de keuze van je trouwoverhemd op je trouwdag. Summer Chic draait om Relaxed Glamour. Deze stijl voer je in een trouwoverhemd door, door een trouwoverhemd te kiezen van linnen of katoen met lichte zomerse kleuren en pasteltinten. Combineer je zomerse trouwoverhemd met een linnen of katoenen gekleurde broek. De stoffen linnen en katoen zijn erg geschikt in de zomer, aangezien ze erg luchtig zijn. Zweetplekken op je trouwoverhemd zijn hierdoor onzichtbaar op je trouwdag. Dat is wel een geruststellende gedachte.

Festival Chic

Ben je een echte feestbeest? Bezoek je festival op festival? De dress code Festival sluit dan hoogstwaarschijnlijk perfect aan. Festival betekent creatief, hip, jong en zomers. Kies dus dan voor een hip denim trouwoverhemd of voor een T-shirt met grafische print. Maak het plaatje compleet door je trouwoverhemd te combineren met een jasje en een nette chino.

Beach Chic

De naam alleen al geeft je flashbacks naar de eindeloze zandstranden met het koele zeewater tussen je tenen. De Beach Chic is een dress code dat zeer geliefd is op het strand. Deze dress code heeft veel weg van de Summer Chic, maar de Beach Chic heeft een tropische twist. De hipster look komt hierbij ook om de hoek kijken. Lopen op blote voeten is toegestaan. Oprollen van je broekspijpen is hip. Ga voor lichte zomerse kleuren en schaf een linnen of katoenen trouwoverhemd aan. Kies voor een tropisch print. Gekke papegaaien of palmboombladeren op je trouwoverhemd is hip en trendy.

Boho Chic

Bohemian chic, vaak afgekort tot ‘Boho-chic’, is een kledingstijl die zich kenmerkt om haar bohemische en hippie-achtige invloeden. De dress code werd populair op festivals, maar is nu ook doorgevoerd op bruiloften. Met Bohemian Chic combineer je de hippie-look met chique details. Felgekleurde trouwoverhemden zijn de standaard. Een trouwoverhemd met bloemenprint is hip en modieus. De broek met wijde pijpen maakt jouw trouwkleding helemaal af. Je ziet er nonchalant en relaxt uit in je trouwoverhemd, maar je bent toch extreem goed gekleed op je trouwdag. Less is more is een dooddoener.  Accessoires geven extra edge en versterken de Bohemian Chic look van je trouwoverhemd.

mooiste trouwoverhemden

Ibiza Chic

Witte stranden en azuur blauw. Ibiza Chic, het broertje van Summer Chic en Beach Chic. Het draait om summer-proof en luchtig. Wit voert de boventoon. Pastelkleuren en turquoise zijn de steunkleuren. Ibiza Chic is chic en dat betekent dus met trouwkleding aan! De bruidegom gaat gekleed in witte pantalons en een linnen trouwoverhemd. Ibiza Chic is ook een beetje mystiek. Een indianentooi op je hoofd of een trouwoverhemd met flamboyante print staan je goed.

Eco Chic

Eco Chic lijkt de trouwmarkt te veroveren. Er wordt doelbewust gekozen voor groene en klimaat-neutrale elementen. De eco-vriendelijke materialen zijn chic en modieus. De combinatie van ecologische, ethische en biologische elementen met glamour, stijl en kwaliteit geeft de trouwdag van de bruidegom een mooie groene twist. Het trouwoverhemd van de bruidegom wordt doorgevoerd in de ecologische stijl. Het belang van Eco Groen is dat je trouwoverhemd geproduceerd wordt van duurzaam en sociaal verantwoord materiaal. Eco-vriendelijke kleding is goed voor jou, de wereld en anderen. 

Cocktail Attire

Mojito, pina colada, margarita rum, bloody mary. Deze namen schieten jou waarschijnlijk als eerst binnen wanneer je deze dress code hoort. Dat is ook niet verkeerd gedacht, want deze dress code komt ook voort uit het cocktail uurtje in de Verenigde Staten. De Cocktail dress code is voor de bruidegom vrij formeel. De bruidegom draagt een smoking of een donker pak met das. Het is simpel, maar toch heel classy. Combineer je pak in het donkerblauw, donkergrijs of zwart met een wit trouwoverhemd. Het witte trouwoverhemd combineer je vervolgens met een das.

Tenue de Ville

Tenue de Ville staat voor stadskleding. Het motto is: val niet teveel op. Bescheidenheid is gepast bij de Tenue de Ville dresscode. Vandaar dat rustige tonen dominant zijn. Kies een trouwoverhemd in bescheiden aardekleuren, blauwe kleuren of pastels. De kleur van het trouwoverhemd moet altijd lichter zijn dan het trouwkostuum. Het trouwoverhemd voor de aanstaande bruidegom kan subtiel geaccentueerd worden met ton-sur-ton accessoires. De stropdas is de absolute eye-catcher. Laat deze opvallen op jouw trouwoverhemd.

White tie

White tie staat ook wel bekend als de tenue de soiree, witte strik of cravate blanche. De White Tie is absoluut de meest formele dress code. Van mannen wordt verwacht dat ze een rokkostuum dragen. Dit rokkostuum staat ook wel bekend als het pinguïnpak. Een rokkostuum bestaat uit een zwarte pantalon, samen met een stijf wit trouwoverhemd met een hoge kraag. Het trouwoverhemd moet een openstaande boord hebben, omgeslagen punten en een witte vlinderdas. Over het trouwoverhemd hangt een wit gilet (wit piqué vest) en een lange zwarte jas die in het midden gespleten is, met schuine panden voor. Een hoed kan, maar dan wel een hoge hoed en de schoenen moeten van zwart lakleer zijn.

Black tie

Black tie het broertje van de White Tie dresscode en iets minder streng. Deze dress code wordt ook wel zwarte strik, cravate noir of tuxedo genoemd. Bij deze dresscode verschijnen mannen in een smoking met een wit trouwoverhemd. De kleur van het trouwoverhemd moet overeenkomen in de details. De kleur van je sokken moeten de kleur van je trouwoverhemd hebben. In tegenstelling tot White Tie, mogen mannen bij Black Tie geen hoed dragen. Ook bij deze dresscode horen zwarte lakschoenen, zonder gaatjes.

Hipster look

Kies je voor de echte hipster look, ga dan voor een dichtgeknoopte trouwoverhemd of zweef terug naar Neverland (Nooitgedachtland). Schaf de ‘Peterpan kraag’ aan bij je trouwoverhemd voor een eigenzinnige uitstraling. Ga voor Mix&Match. De Metroman durft niet alleen een kick trouwoverhemd met print, maar daarbij ook een uitdagende print stropdas. Eigenzinnig, uniek, apart, maar zeker coole bruidsmode voor stoere bruidegoms.