Overhemden van Eton staan voor veel mannen gelijk met een tijdloze elegantie en een onovertroffen kwaliteit. Eton, gevestigd in het Zweedse Ganghester, produceert reeds 90 jaar de meest verfijnde en tot in de kleinste details verzorgde mannenhemden. Het ongeëvenaarde vakmanschap waar Eton z’n handelsmerk van gemaakt heeft zorgt ervoor dat het merk op een wereldwijde schare trouwe fans en klanten kan rekenen. Eton is dan ook vertegenwoordigt in meer dan 49 landen en z’n overhemden worden verkocht in de meest exclusieve winkels.
Aan één collectie had een merk als Eton nooit genoeg om z’n diverse soorten overhemden in onder te brengen. Het Zweedse modehuis creëerde daarom vier verschillende collecties die elk een eigen stijlkenmerk in de schijnwerpers plaatsen.

Alles over de geschiedenis van Eton

Eton: De ‘klassieke’ collectie

In deze collectie vinden we alle typische kenmerken van Eton terug. Het gebruik van enkel de allerbeste basismaterialen, verwerkt met een ongelooflijk vakmanschap en met een oog voor innovatie. Hemden uit deze collectie zijn de hemden waar bijna elke modebewuste man aan zal denken als het over Eton gaat. Vroeger stond de Eton Collection trouwens bekend als de Red Ribbon Collection maar behalve de naam is er niets verandert. Deze collectie staat voor een klassieke zakelijke stijl met moderne toetsen. Het katoen dat gebruikt wordt is van de beste kwaliteit waardoor je hemd van Eton ook de meest hectische dagen thuis, onderweg en op kantoor zonder problemen zal overleven.

De casual collectie: Eton Green

Eton Green is het label dat de Zweedse hemdenfabrikant gereserveerd heeft voor z’n casual-collectie. Het gaat om een reeks hemden die werden gemaakt uit onbehandelde textielsoorten in verschillende wevingen. Ook de patronen en de andere stijlkenmerken van deze hemden verraden dat ze eerder voor een vrijetijdsgebruik bedoeld zijn dan voor zakelijke of professionele gelegenheden. Doordat onbehandeld textiel gebruikt wordt voelt de stof ook wat ruwer aan, zonder evenwel de typisch stijlvolle Eton-look te verliezen.

Eton zegt dat het z’n klanten de kans wil bieden om zich scherp te kleden zonder de ‘soft touch’ te verliezen. Met deze soms verrassende Green-collectie is dat laatste geen enkel probleem. Combineer de vernieuwende en uitzonderlijke hemden uit de Eton Green-collectie met een passende broek of vest en je creëert op een handomdraai je eigen unieke look!
Om het draagcomfort maximaal te maken wordt in deze collectie steeds een extra zachte binnenvoering gebruikt. Het gebruikte textiel (een keuze uit stoffen zoals denim, oxford en flanel) wordt ook dankzij speciale wastechnieken zachter gemaakt.

de kwaliteit van Eton

Eton: de unbuttoned collectie 

Voor die gelegenheden waarop casual ook echt een vrijetijdsoutfit betekent is er de unbuttoned collective van Eton. Deze hemden werden ontworpen om je een volledig ontspannen gevoel te bezorgen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over stijl. Met een overhemd uit de unbuttoned-collectie zie je er altijd goed uit, of het nu op een feestje na werktijd is of tijdens een familie-uitstapje in het weekend. Verwacht nog steeds de hoge kwaliteit van de stoffen die voor de klassieke Eton-collectie gebruikt worden maar dan in combinatie met een speelsere stijl. Met de Eton vrijetijdshemden straal je zelfs tijdens je meest ontspannen momenten klasse uit.
Deze collectie is bijzonder divers, zodat je de keuze hebt uit een groot gamma aan stijlen, patronen en prints. Ook in de afwerking van de details heeft Eton het evenwicht gezocht tussen casual en klasse, zoals we onder andere zien in het gebruik van bijvoorbeeld de gekleurde knopen.

De avondcollectie van Eton

Als er één gelegenheid is waarop casual erg formeel kan lijken dan is het wel een chic avondfeest. Ook voor die gelegenheden heeft Eton het perfecte overhemd in z’n collectie, een collectie die toepasselijk ‘Evening’ wordt genoemd. Van klassieke overhemden tot een tuxedo die onder een smoking kan gedragen worden, ze zijn allemaal gemaakt in de meest verfijnde wevingen en met een echt oog voor detail.

de kwaliteit van Eton

Duurzame overhemden

Het vakmanschap van de gebruikte weeftechnieken in combinatie met de hoge kwaliteit van de gebruikte stoffen betekent dat Eton overhemden gemaakt worden om jarenlang mee te gaan. Dat is iets waar de fabrikant bijzonder trots op is, want het betekent dat Eton overhemden duurzaam zijn en onze afvalbergen dus niet nodeloos groter maken dan ze al zijn.

Maar Eton gaat verder. Het bedrijf gelooft dat het bij z’n productie de impact op het milieu en op de omgeving zo klein mogelijk moet houden. Eton controleert daarom het productieproces tot in de kleinste details. Elke leverancier wordt aan eenzelfde strenge controle onderworpen en ze moeten zich er ook toe verbinden een charter te ondertekenen over hun bedrijfsvoering en het respecteren van ethische normen en werkomstandigheden. Eton nodigt regelmatig onafhankelijke controle-organisaties uit om z’n productieprocessen te komen controleren.
Eton gebruikt voor z’n productie van overhemden uitsluitend katoen met extra lange vezels (ELS-cotton). De lange fijne vezels daarvan leveren de Eton overhemden hun verfijnde en elegante kwaliteit op. Al het katoen voor Eton wordt geproduceerd in de Verenigde Staten en Egypte.

Heeft u vragen over ons aanbod Eton overhemden? Wij geven u graag meer uitleg over de verschillende collecties, aarzel dus niet ons te contacteren!