exclusieve overhemden

Op zoek naar exclusieve overhemden? Dan ben je bij overhemden.com aan het juiste adres om online exclusieve overhemden te kopen. Maar wat verstaan we daar eigenlijk onder, luxe of exclusieve overhemden?

Waar koop ik exclusieve overhemden?

Voor het online kopen van exclusieve overhemden ben je bij ons aan het goede adres. Natuurlijk kan je ook naar Italie om echte Italiaanse overhemden te kopen. Maar ook in Nederland is er volop aanbod van luxe overhemden. Net als pakken kan je tegenwoordig ook vaak je overhemd op maat laten maken. Maar dat kan al snel erg duur worden. Er zijn een aantal merken die echt hele mooie, exclusieve overhemden verkopen in hun collectie. Die doen echt niet onder voor een maat-overhemd. Merken als R2, Profuomo en iets meer casual ook Blue Industry staan bekend om hun goed prijs-kwaliteit verhouding. Niet toevallig dat die merken ook terug te vinden zijn in de collectie op overhemden.com.

Wat zijn exclusieve overhemden?

Wat verstaan we eigenlijk onder een exclusief overhemd? Ten eerste wordt dat natuurlijk bepaald door de kwaliteit van het overhemd. De kwaliteit van de stof die gebruikt wordt om het overhemd te maken. Er zijn verschillende soorten wevingen van het katoen. Die hebben allemaal eigen namen zoals een twill, een joplin een pied de poule. Van topklasse is Egyptisch katoen. Maar ook de hoeveelheid katoen die gebruikt wordt om een doek of stof te maken. Waarschijnlijk heb je zelf dikkere en dunnere overhemden in je kledingkast hangen. Maar ook de pasvorm is een belangrijk onderdeel van of een overhemd als exclusief wordt gezien. er zijn verschillende soorten pasvormen. De meeste voorkomende zijn Slim Fit, Modern Fit en Straight Fit. 

En ook de soort boord op het overhemd bepaalt de mate van exclusiviteit vaak. Een cut-away is een boord waarbij de punten naar achter zijn weggesneden. Veel italiaanse overhemden hebben een cut-away. Overhemden die bankiers en zakenmensen dragen naar hun werk (onder een pak) hebben vaak een cut-away boord. De meeste overhemden hebben echter een Italian Spread boord. Een modern boord maar minder uitgesproken dan de cut-away bijvoorbeeld. We kunnen verder wel stellen dat exclusieve overhemden eigenlijk nauwelijks een button-down hebben. Een kraag met knoopjes om de punten vast te zetten.