Denk je een Gaastra dan denk je al snel aan zeilen, water, en het hopelijk stralende zonnetje dat erbij hoort. Het bedrijf bestaat al 120 jaar, en wat ooit begon als zeilmakerij groeide uit tot een kledingmerk met internationale faam. 

Opzoek naar Gaastra overhemden? Klik dan hier

gaastra kleding voor zowel de man als vrouw hebben zij overhemden

Geschiedenis van het merk Gaastra

In 1897 werd Gaastra opgezet door Douwe Gaastra. De jonge, destijds 22-jarige zeilmaker, heeft vooral als ambitie om sneller en verder te kunnen varen. Maar ook efficiënter zeilen is belangrijk en meer competitief varen. Wat is daarvoor een betere plek dan Sneek? Grenzend aan de grote Friese meren.

Gaastra doet het goed en wordt al snel wereldberoemd met zijn zeilen. De stap van zeilen voor zeilboten naar surfzeilen wordt gezet. Ook die zeilen doen het fantastisch en meerdere professionele zeilers hebben grote wedstrijden gewonnen, terwijl ze met een Gaastra zeil voeren.

In 1996 komt Gaastra met twee kledinglijnen: Gaastra Pro en Gaastra Sportswear. Grofweg kan gezegd worden dat Gaastra Pro voor op het water is, en Gaastra Sportswear voor op de wal. Met Gaastra Pro zijn de zeilers uitgerust voor allerlei weersomstandigheden, van koud tot warm en van regen en harde wind, tot zon en een rustig briesje. De Gaastra sportswear is voor op de wal en is netjes, een beetje preppy en toch ook praktisch en met een casual look, zonder slordig te worden.

Sinds 2000 van Gaastra onder de McGregor Fashion Group.

En wat ooit begon als zeilmakerij in Sneek, is Gaastra inmiddels in ruim 1500 winkels over de hele wereld verkrijgbaar.

Gaastra en evenementen

Gaastra is de trotse hoofdsponsor van de beroemde, befaamde en hier en daar beruchte Sneekweek. Maar daar houdt het niet op. Als zeilers in hart en nieren is Gaastra betrokken bij 11 zeilevenementen over de hele wereld. Bijvoorbeeld de ´les voiles de St. Tropez´ waarbij honderden zeilschepen leven in de brouwerij brengen in de baai van St. Tropez. Gaastra was sponsor van SAIL in Amsterdam in 2010 en sponsort ook ´les voiles de St. Barth´.

gaastra doet veel mee aan zeilwedstrijden zij sponsoren dan onder andere de overhemden

Verder is Gaastra partner van het prachtige Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Waar je alles kunt leren over de rijke zeevaarthistorie van Nederland.

En ten slotte is Gaastra de sponsor en partner van 5 zeilteams:
• Brunel: Dit Nederlandse team vaart mee in de Volco Ocean Race en eindigde bij de editie van 2014/2015 als tweede. In 2014/2015 voer dit team onder schipper Bouwe Bekking.
• Quantum: Dit team komt uit in de TP 52 klasse en won meerdere malen de wereldtitel.
• Jethou: Dit zeiljacht is gemaakt voor snelheid, precies zoals Douwe Gaastra het graag had. In met Mediterraanse gebied heeft de Jethou fantastische resultaten behaald. Gaastra sponsort de Jethou vanaf 2010.
• Moonbeam IV: Een schip met een rijke geschiedenis en een heuse klassieker. Het schip is al ruim een eeuw oud en werd in 1914 opgeleverd. Het won al snel de Copa del Rey. Tussen 1950 en 1960 was prins Reinier van Monaco eigenaar van het schip. De Moonbeam IV is een lust voor het oog en is voor de ontwerpers van Gaastra een inspiratiebron.
• En dan last but certainly not least sponsort Gaastra de Sneker Pan. Een Skutsje die al Jaren tot de top van het klassement behoort. Het schip is al ruim een eeuw oud, maar de traditie schrijft voor dat de schipper familie moet zijn van de schippersfamilie die als eerste op het schip woonde. Of dat nog steeds zo is, of dat er hier en daar wel eens met de traditie wordt gebroken lees je hier.

De kleding van Gaastra

Het moge duidelijk zijn dat de kleding van Gaastra zijn wortels heeft in het zeilen. En hoewel de overhemden uitermate geschikt zijn voor vrije tijd besteding en een casual look, misstaan ze ook zeker niet in een semi-zakelijker klimaat.

Gaastra werkt voor de overhemden met twee pasvormen. Een wijde fit, die niet getailleerd is. En een ´normale´ fit die iets wat getailleerd is. Maar naast overhemden vind je bij Gaastra ook veel andere kleding. Bijvoorbeeld polo´s, broeken (lang en kort) jassen, truien en accessoires. Ook voor schoenen en slippers kun je prima bij Gaastra terecht. Tenslotte werkt Gaastra ook met thema kleding. Bijvoorbeeld polo´s van de Sneekweek of truien van les regates de Saint Barth.

Gaastra biedt kleding voor dames, heren en kinderen (zowel jongens als meisjes).

Ben je op zoek naar echte zeilkleding? Dan moet je bij Gaastra Pro zijn. Je kunt daar terecht voor schoenen met extra grip, zeiljassen en broeken, maar ook thermokleding voor de koudere momenten.

Gaastra overhemden