In 1940 richtte Andrea Rossi een textielfabriek op in het Italiaanse Varese, in de buurt van modestad Milaan. Een halve eeuw later was die fabriek uitgegroeid tot één van ’s werelds bekendste merken voor t-shirts en ondergoed: Alan Red. Roemruchte onderhemden en t-shirts als de Alan Red Derby, de Alan Red Vermont en de Alan Red Virginia zouden nooit bestaan hebben als Andre Rossi niet mee op de trein van de bloeiende Italiaanse zijde- en textielindustrie was gesprongen. Tegenwoordig is de collectie met de merknaam Alan Red niet meer weg te denken uit de hedendaagse herenmode. Maar wat maakt Alan Red eigenlijk zo bijzonder?

De geschiedenis van Alan Red

Onder de naam ‘Magir’ richtte Rossi aan het begin van de jaren ’40 van de vorige eeuw een textielfabriek op. Pas 56 jaar later besloot de toenmalige uitbater van die fabriek dat het tijd was om een eigen merk op te richten.

Anders dan je misschien zou verwachten was dat nog niet het later bekend geworden ‘Alan Red’ al kwam het dan in de buurt. In 1996 werd het merk eerst en vooral ‘Andrea Red’ genoemd, als eerbetoon aan oprichter Andrea Rossi (Rossi = Rood = Red). Later pas veranderde dat, waarschijnlijk onder invloed van marketingexperts, in het Amerikaanser klinkende ‘Alan Red’. Alan Red groeide binnen de kortste keren uit tot een grote naam in de Italiaanse kledingindustrie. De keuze voor mooie en goed doordachte designs in combinatie met een efficiënte bedrijfsvoering wierp duidelijk z’n vruchten af!

geschiedenis van alan red

T-shirts van Alan Red

In de begindagen was Alan Red enkel een producent van t-shirts en onderhemden. De eigenaars van het merk redeneerden dat een goede garderobe begon bij een goede basis. Daarin hadden ze gelijk ook natuurlijk. Dankzij de eenvoudige maar kwalitatief hoogstaande t-shirts groeide de bekendheid van Alan Red in de modewereld erg snel.

De t-shirts en ondergoed van Alan Red zitten bijzonder comfortabel omdat ze perfect lijken aan te sluiten op het lichaam. Ze zijn dan ook uitermate geschikt om onder een overhemd te dragen. Alle t-shirts van het merk zijn trouwens verkrijgbaar in ofwel 100% katoen ofwel in een stretch/lycra stof. Zo heb je bij elk model de keuze voor de stof van je voorkeur. Dat is een kenmerk van Alan Red t-shirts iets dat veel klanten die ofwel katoen ofwel lycra niet goed verdragen erg appreciëren.
De bekendste modellen t-shirts van Alan Red zijn de Alan Red Vermont en de Alan Red Derby. Daarnaast hebben ook de Ottawa en de Oklahoma een trouwe schare fans.

De onderverdeling qua pasvormen is deze:
Wijdere classic pasvorm: Alan Red Virginia en West Virginia
Rechte regular pasvorm (medium): Alan Red Derby, Vermont, James en Dean (100% katoen)
Strakkere slim fit modellen in stretch: Alan Red Oklahoma, Maine, Ottawa, Iowa, Oslo, Olibia, NO-V en NO NECK.

Bekijk alle T-shirts hier

het dorpje van de tshirts

Ondergoed van Alan Red

Hoewel Alan Red dus bekend werd omwille van z’n t-shirts heeft het merk de afgelopen jaren ook veel geïnvesteerd in het uitbouwen van een ondergoedcollectie. Daarin produceeert het tegenwoordig dan ook boxershorts en slips die moeten beantwoorden aan de typische Alan Red kenmerken: een optimaal draagcomfort en een uitstekende kwaliteit.

Alan Red is kwaliteit

De basics van Alan Red zijn precies dat wat ze pretenderen te zijn. Heel degelijke en heel gewone moderne basics. Daarmee blijft Alan Red achter z’n oorspronkelijke filosofie staan, t-shirts, boxershorts en slips produceren die de basis kunnen vormen voor elke garderobe. Welke stijl de klant ook kiest voor z’n bovenkledij, het combineert altijd goed met een t-shirt, onderhemd of ondergoed van Red.

Voor mannen die graag overhemden dragen is Alan Red een essentieel merk geworden. Dat komt omdat bijna geen enkel ander merk t-shirts produceert die zo goed onder een overhemd passen. Dat is te danken aan de vormvaste boord en de ruime maten van de shirts (elk van de Alan Red shirts is tegenwoordig verkrijgbaar in een extra lange versie, die dus gemakkelijk in de broek kan gestoken worden). Voor de hals kan bovendien steeds gekozen worden voor ofwel een ronde ofwel een v-hals.

Alan Red t-shirts zijn er echt op gemaakt om gecombineerd te worden met gelijk welke kledingstijl. Daarom is de collectie van het merk ook zo uitgebreid. Alle mogelijke trendy kleuren en modellen zijn beschikbaar en vaak op voorraad leverbaar. Mannen die het merk al vele jaren dragen bevestigen het trouwens, de kwaliteit van Alan Red is onvergelijkbaar. De shirts gaan dikwijls jarenlang mee zonder hun vorm te verliezen.

beste katoen voor alan red tshirt

Alan Red is vernieuwend

Hoewel alles wat Alan Red produceert eenvoud uitstraalt blijft het merk wel één van de grote vernieuwers in de wereld van de modieuze basics. Zo ligt het merk mee aan de basis van de Silver Ion technologie voor ondergoed. Die technologie maakt dat ondergoed tegenwoordig veel langer meegaat en veel hygiënischer is dan vroeger het geval was.

Waar vroeger werd gekozen voor een combinatie van katoen en elastan voor de productie van ondergoed, een textiel dat al snel vele bacteriën verzamelde, zorgt de Silver Ion-technologie ervoor dat bacteriën geen kans meer hebben. Zo blijft je ondergoed langer fris en wordt het minder snel vochtig. De technologie blijft zelfs na vele wasbeurten werkzaam. Silver Ion is ook nog eens huidvriendelijk én goed voor het milieu. Geen wonder dus dat Alan Red er als één van de eerste producenten voor koos om die technologie in z’n ondergoed te verwerken.

De Alan Red collectie thuisbezorgd met een persoonlijke service

In onze webwinkel voor overhemden en T-shirts hebben we uiteraard een uitgebreide collectie van Alan Red opgenomen. Omdat we overtuigd zijn van de kwaliteit van het merk natuurlijk maar ook omdat we vinden dat de Alan Red shirts echt perfect combineren met onze overhemden. De Alan Red-collectie is dan ook de uitgelezen keuze voor mannen die op zoek zijn naar een perfect draagcomfort en makkelijk te combineren overhemden en shirts.


Heb je nog vragen over de modellen van de Alan Red t-shirts, onderhemden en ondergoed die wij in de aanbieding hebben? Of heb je andere stijl- of modevragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zijn trots op onze persoonlijke service!