Calvin Klein, wie kent het niet. Het is het merk dat in paar jaar uitgroeide tot een gerenommeerd merk voor luchtjes, horloges, jeans, schoenen, overhemden en ondergoed. Er zijn zowel collecties te vinden voor dames als voor heren. Het merk kenmerkt zich door ongekende elegantie, minimalisme en provocerende elementen.

In dit artikel lees je meer over het merk Calvin Klein, het ontstaan ervan en over de overhemden van Calvin Klein:

Over het merk Calvin Klein

Calvin Klein is een globale lifestyle brand dat staat voor gewaagde, progressieve idealen en een verleidelijke, en vaak minimalistische esthetiek. Calvin Klein inspireert iedereen en maakt gebruik van provocerende beelden en opvallende ontwerpen om de zintuigen te ontbranden. Met name de advertenties staan hoog in het vaandel, met de aansprekende provocerende beelden, zwart-wit gebruik en de minimalistische elementen erin verwerkt.

Na bijna 50 jaar omarmt Calvin Klein nog steeds spanning, sprankelende ideeën en de creatie van onvoorziene werkelijkheden. Het merk gelooft in een cultuur dat staat voor geheimzinnigheid en moedig denken. Calvin Klein streeft dan ook naar een positieve impact in de wereld.

de calvin klein collectie

Geschiedenis van Calvin Klein in persoon

Calvin Klein studeerde af van High School of Industrial Arts in de herfst in 1960. Vervolgens startte hij aan het Fashion Institute of Technology (FIT). Zijn eerste baan in de mode was in 1961 toen hij op de kunstafdeling op WWD een copyboy-rol had. In januari 1963 studeerde hij af van FIT met een Fine Arts diploma. Zijn eerste baan na dit diploma was bij een organisatie dat gespecialiseerd was in het maken van jurken gemaakt van ‘whipped cream’, zoals dat in de fabriek genoemd werd. Klein was ontevreden over zijn loon en vroeg 100 dollar loonsverhoging. Zijn baas weigerde dat en Calvin Klein vertrok.

Zijn eerste baantjes

Al snel had hij een baan bij de jasfabrikant Dan Millstein. Hier werkte hij als tekenaar. Calvin Klein leerde hier veel, omdat ze hem overal mee naar toe namen. Millstein nam Klein mee naar haute couture shows van Parijs en gebruikte Klein om de kleding na te maken die ze zagen op de shows.

Ondanks de voordelen van Parijs Fashion Week was Millstein bekend als een moeilijke baas en Klein maakte snel plannen om te vertrekken. Hij werd spoedig aangenomen bij Halldon Ltd. Dit is een fabrikant, gespecialiseerd in nep-bont ondergoed. Hier werd hij voor het eerst in de pers genoemd, in april 1967.

De start van grote plannen

Echter werd hij ook deze baan snel zat. Hij raakte in contact met een oude vriend van Dan Millstein, Abe Morenstein. Morenstein wilde ook graag z’n eigen zaak starten. Morenstein en Klein werkten hard om het startkapitaal van $25,000 te krijgen, maar het lukte niet. Klein wilde opgeven, totdat z’n jeugdvriend Barry Schwartz hem $2,000 gaf. Dit was meer dan genoeg om samples te maken.

Nadat een Klein collectie gemaakt was, wilde Morenstein een bedrijf met Klein als officiële partner. Maar Klein, toen 25 jaar, had al een bedrijf, Calvin Klein Ltd, met Barry Schwartz als partner. Calvin liet Morenstein achter. Dit gebeurde op 28 december, 1967. Hoewel volgens Morenstein, Klein het hem niet vertelde tot 1968. Morenstein en Klein spraken elkaar voor 24 jaar niet.

CK voor heren

Geschiedenis van het merk Calvin Klein

Calvin Klein heeft een interessante en uitgebreide geschiedenis. Klein’s eerste stockist was een gelukje. Donald O’Brien, toen vice-president van Bonwit Teller, was op weg naar een andere afspraak, toen hij één van Calvin Klein’s jassen zag hangen in de studio. Hij maakte meteen een onverwacht bezoek. O’Brien nodigde Mildred Custin uit. Deze mevrouw werd door Klein “the grand dame of the retail world” genoemd.

Custin maakte een giga order. De deuren bleven open, en al helemaal nadat Bonwit Teller een full page advertentie in The New York Times inrichtte over Klein’s kleding. Al snel plaatsten Bergdorf Goodman en Saks orders, en ze verzorgden een omzet van miljoen dollar voor Calvin Klein Ltd in zijn eerste business jaar. Toen zijn zaak groeide, besloot Calvin Klein te verhuizen naar een gebouw waar zijn voormalige opdrachtgever Dan Millstein was gevestigd. Hij wilde zijn succes aan hem laten zien.

De jaren 70

Deze successen leidden ertoe dat Calvin Klein z’n eerste modeshow in april in 1970 hield. De show was bescheiden en kostte zo’n $10,000 dollars. De show was een groot succes, met de grootse woorden van WWD zeggende in hun rapport: “In just 50 pieces, Calvin Klein joins SA’s [Seventh Avenue’s] Big Names as a designer to watch.” Klein was in WWD’s woorden ook, “the fashion answer to this season’s rising prices.”

In 1971 behaalde Klein een volume van $5 miljoen. Klein nam de plek in van zijn oude baan van Dan Millstein. In 1973 won hij de eerste Coty American Fashion Critics award. Het jaar daarna won hij deze opnieuw. In 1975 kwam Calvin Klein terecht in de Coty Hall of Fame. Op z’n 33e was hij de jongste designer die dit ooit bereikt had. In 1976 groeide de omzet verder. Hij vroeg diverse licentiehouders aan.

De volgende stap voor Klein was het lanceren van z’n eigen luchtje. Terwijl veel licentiemaatschappijen Klein gevraagd hadden, voldeden ze niet aan Klein's eisen voor volledige controle over het product. Het enige bedrijf dat dicht bij het sluiten van een deal kwam was Revlon. Klein en Stanley Kohlenberg, toen de binnenlandse president van Revlon's Groep III, hadden verschillende vergaderingen over een mogelijke geur, maar er kwam niets uit.

Klein besloot om iets te doen wat niemand eerder had gedaan. Hij ging z’n eigen luchtje maken. Hij nam Stanley Kohlenberg in dienst, welke aan het luchtje werkte.

De jaren 80

De meest bijzondere acties van Klein waren niet z’n kledingstukken, maar z’n advertenties. Begin 1980 werkte hij met Charles Tracy, toen bekend als de house fotograaf van Saks Fifth Avenue. Hij werd aangewezen om een test shoot te maken met Patti Hansen. Klein verwachtte niet Tracy aan te nemen, maar het resultaat werd zeer gewaardeerd en was te zien op billboards. De advertentie was zo populair dat deze spot twee jaar gebruikt werd. Vervolgens kwamen er advertenties op televisie.

In 1982 besloot Klein ondergoed te maken. Het ontwerp was soortgelijk aan Bidermann, maar wat Klein’s ondergoed onderscheidde, was de tailleband met de naam "Calvin Klein". Na flink adverteren, groeide de lijn zo snel dat Klein een licentie erop aanvroeg.

Terwijl Calvin Klein’s mannenkleding zeer succesvol was, werd het niet als innovatief gezien. Zijn kracht zat in jassen, het product waarmee hij z’n business ook startte.

Calvin klein shirts

Merken

• Calvin Klein Platinum: modern, clean, sexy
• Calvin Klein: tijdloos, modern, klassiek
• Calvin Klein Jeans: provocerend, sexy, jong
• Calvin Klein Performance: hedendaags, functioneel, atletisch
• Calvin Klein Underwear: modern, lichaamsbewust en sensueel.
Horloges en juwelen: modern, minimalistisch, gedetailleerd.
• Calvin Klein Fragrance: intrigerend, mysterieus, suggestief
• Calvin Klein Home: relaxed, elegant, stylish
• Calvin Klein Golf
• CK One

Uitgelicht: Calvin Klein overhemden

Calvin Klein overhemden herken je aan de combinatie van eenvoud en chique. De overhemden zijn eenvoudige ontwerpen, maar hebben een zeer chique look. Er worden simpele lijnen en basic kleuren gebruikt. Door de eenvoud en minimalistische stijl, wordt de aandacht naar de vorm en de functie verlegd. Ieder kledingstuk van Calvin Klein is dan ook herkenbaar door de minimalistische stijl. Het is altijd to the point en simpel.

De kledingstukken vallen onder het hogere modesegment. De Calvin Klein overhemden worden niet alleen door de welwarende burgers gedragen, maar ook door beroemdheden op de catwalk en in reclame campagnes.

Een Calvin Klein overhemd is provocerend, sexy en jeugdig. Een mooi overhemd van dit merk is dan ook onmisbaar voor de modebewuste man.

De Calvin Klein overhemden zijn strijkvrije overhemden. Na het wassen hoef je de kledingstukken minimaal te strijken. Vervolgens blijft de stof de gehele dag mooi glad en strak. Hiermee heeft ieder overhemd van Calvin Klein een hoog draagcomfort en minimaal onderhoud nodig.

De pasvormen

De Calvin Klein heren overhemden vind je terug in diverse pasvormen. Zo zijn ze verkrijgbaar in slim fit en modern fit.

De slim fit Calvin Klein overhemden hebben een mooie licht getailleerde pasvorm. Deze overhemden zijn dan ook veelal geschikt voor de jonge slanke mannen. Het materiaal is van stretch katoen.

De modern fit Calvin Klein overhemden zijn van 100 procent katoen. Deze overhemden hebben een normale pasvorm en passen vaak beter bij mannen die net iets langer zijn dan gemiddeld.

De shirts hebben per boordmaat een eigen maat.

Voordelen van Calvin Klein overhemden

• Verkrijgbaar in verschillende pasvormen
• Hoge kwaliteit katoen
• Provocerend, sexy en jong
Strijkvrij
• Hoog comfort, minimaal onderhoud

Direct naar Calvin Klein op overhemden.com