Een bruiloft is een belangrijke en grote dag, en daar hoort uiteraard ook een geschikt trouwoverhemd bij. Alleen waar moet je op letten bij het vinden van een trouwoverhemd? In dit artikel volgen verschillende tips om het juiste trouwoverhemd te kopen.

Passende pasvorm en mooie maten

Een overhemd bestaat in alle soorten en maten. Misschien raak je zelfs een beetje verdwaald in het enorme aanbod aan trouwoverhemden. Gelukkig kun je al snel en makkelijk filteren door te selecteren op de juiste maat. Een trouwoverhemd moet als gegoten zitten. Dat betekent dat een overhemd niet te strak, maar ook niet te wijd moet zitten. Een overhemd moet precies goed zitten, en dat betekent dat je er alle bewegingsvrijheid in hebt, zonder dat dat ten koste gaat van je uitstraling.

Let ook op de boord van een trouwoverhemd. Je hebt een trouwoverhemd de hele dag aan, en je bent veel in de weer. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt. Anders kan het irriterend werken. Alleen hoe weet je wat jouw juiste boordmaat is? Hier kan je op een hele eenvoudige en snelle manier achter komen. Leg een centimeter om je nek heen. Zorg er daarbij wel voor dat je nog een vinger tussen de centimeter en je hals kan steken. Lees vervolgens de centimeter af.

kies het juiste trouwoverhemd voor de mooiste dag van je leven

Fijne stoffen en goede wevingen

Mooie stoffen zijn belangrijk voor een trouwoverhemd. Alleen moet je kiezen voor stevige stoffen of luchtige stoffen? Trouwoverhemd zijn vaak gemaakt van Fine Twill, Heavy Twill of Oxford weving.

Luchtige stoffen hebben de voorkeur op een bruiloft. Luchtige kleding ademt en voorkomt dat je zweetplekken vormt (of naar zweet gaat ruiken). Stevige stoffen zijn fijner wanneer je bruiloft gepland staat in de winter. Toch zijn stevige stoffen minder favoriet, doordat ze vaak wat stijfjes vallen.

Kleurencombinaties voor je trouwoverhemd

De kleuren die je kiest voor je trouwoverhemd zijn afhankelijk van je stijl en het thema voor de bruiloft. Bij een White Wedding past een wit of ivoor overhemd goed. Is het thema gericht op een vintage look, dan zijn uitdagende printjes en bijzondere kleurencombinaties toegestaan. Is de bruiloft gericht op strand en Hawaï, dan zijn ivoren en lichtgroene trouwoverhemden helemaal passend.

De geschikte kraag

Bij een trouwoverhemd moet je natuurlijk ook letten op de kraag. Vaak wordt een trouwoverhemd gecombineerd met een stropdas. Het is dan wel zo fijn als de kraag geschikt is voor een stropdas. Het is goed als een boord ver uitgesneden is. Dan past een stropdas er beter bij. Vaak wordt er gekozen voor een white spread of een spread.

De keuze voor manchetknopen

Details zijn de items die de bruidegom op de trouwdag de finishing touch geven. Manchetknopen zijn geschikte details, en hebben daarnaast ook een praktische functie. Ze zorgen ervoor dat de manchet blijft zitten. Manchetknopen hebben een mooie uitstraling en zijn onmisbaar voor een luxueuze look.

Er zijn heel veel verschillende soorten manchetknopen. Je kunt ze vandaag de dag in allerlei soorten, maten, kleuren en patronen maken. Hierdoor kun je de knopen helemaal afstemmen op jouw uitstraling. Het is zelfs mogelijk om de datum van de trouwdag erin te laten graferen.

maak je trouwoverhemd af met een mooie set manchetknopen

Vergeet de baleinen niet

Een kraag is een belangrijk onderdeel van een trouwoverhemd. Het is het item dat dichtbij het gezicht van de bruidegom zit. Een slechte kraag betekent een niet zo mooie uitstraling. Een kraag met baleinen houd je kraag netjes en stevig. Ook wanneer deze in de was is geweest.

Langer dan 1,85 meter?

Ben je een lange bruidegom? Dan zal je vast merken dat een overhemd zoeken voor jou altijd een lastige opgave is. Dan wordt het helemaal lastig als je een trouwoverhemd moet vinden. Ga daarom op zoek naar een trouwoverhemd met een lengtemaat. Een trouwoverhemd met een lengtemaat heeft een extra lange mouw en een iets langere rugpand. Het is zonde als je overhemd op je armen te kort zit, of iedere keer uit je broek schiet.

Zorg voor een match met de bruid

Als aanstaande echtgenoot is het natuurlijk leuk als in één oogopslag duidelijk wordt wie bij wie hoort. Zorg daarom voor een passende match met de bruid. Misschien vraag je je nu af hoe je dan elkaars outfit geheim kan houden. Terechte vraag, maar de oplossing is eenvoudig. Stem met elkaar af welke stijl je wilt nastreven, welke kleuren je wilt gebruiken en zoek vervolgens daar je trouwoverhemd op uit.

de meeste trouwoverhemden online

Kies een trouwoverhemd die bij jou past

Al die regels en formaliteiten geven richting, maar hoeven niet strikt nageleefd te worden. Tenzij je dat natuurlijk wilt. Het belangrijkste is dat jij je op je gemak voelt in je trouwoverhemd, en dat het een kledingstuk is die bij jou past. Laat je daarom niet leiden door alle vaste regels.