Het fashionlabel Giordano is de frisse wind in modeland voor heren, een parel op het gebied van prachtige overhemden voor lange mannen en een uitblinker op het gebied van kwaliteit. Niet vreemd ook dat precies dit merk is uitgegroeid tot een enorm succesvol merk. Het is internationaal verkrijgbaar. Zo kan je deze mooie overhemden terugvinden in Azië en in Europa.

Op zoek naar Giordano Overhemden? Kijk dan hier.

Leer dit authentieke merk kennen. Raak overtuigd om dit Italiaanse overhemdenmerk te dragen. Immers, één zo’n overhemd in je kast, verrijkt je kledingkast enorm.

In dit artikel wordt er ingegaan op het label Giodarno:

 1. Het fashionlabel
 2. De geschiedenis
 3. De drie lijnen
 4. De uitgebreide keuze aan dessins en kleuren
 5. De boorden en wevingen

Het fashionlabel Giordano

Het label Giordano is in drie woorden te omschrijven: topkwaliteit, vakmanschap en uniek. Giordano is kleurrijk met een Italiaanse uitstraling. Bij dit overhemdenmerk ligt de focus op unieke details, karakteristieke en contrasterende kleursamenstellingen en materialen van kwaliteit.

Geschiedenis

Giordano klinkt Italiaans, oogt Italiaans, maar is een echt Nederlands merk. Dit welbekende overhemdenmerk is opgericht in 1995 door A.H. Verweij. In 1995 had A.H. Verweij nog een klein winkeltje in Rotterdam. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Er ligt een sterke focus op kwaliteitsproducten die A.H. Verweij importeert uit Italië.

A.H. Verweij is een echt familiebedrijf. Het werd uiteindelijk overgenomen door de huidige eigenaren: Karel Verweij en Robert Verweij. Vers in het vak als eigenaren, maar oude rotten op het gebied van het ontwerpen, verkopen en zoeken naar kwaliteitsproducten. Nadat ze hun vader hadden opgevolgd, zetten ze ook dezelfde tred voort.

Vandaag de dag wordt overal ter wereld de collecties verkocht. Het Italiaanse overhemdenmerk kom je tegen in Europa, maar ook in Azië. Niet vreemd ook, de hoge kwaliteit van dit merk wordt gewaardeerd door iedereen.

Verweij Fashion staat dan ook trots voor hun ontwerp en hun kwaliteit!

giordano

Andere Giordano familienamen

Giodarno is geen onbekende naam. Nee, dit echte Italiaanse familienaam zie je meerdere keren in de geschiedenis terugkomen. Denk aan Giordano Bruno. Dit was een bekende Italiaanse filosoof in de 17e eeuw. Of ken je Paolo Giordano? Hij is een schrijver in de buurt van Turijn. Ook staat de naam Giordano bekend als wijnfamilie. Deze merknaam is afgeleid van Gianni Giordano. Giordano Wijnen is onderdeel van Italian Wine Brands Group.

Drie stijlvolle lijnen

Giordano heeft drie lijnen: Giordano Tailored fit (slim fit), Giordano Blue (modern fit) en Giordano Outfitters (regular fit). Zo kan jij voor iedere situatie prachtig gekleed gaan.

Wil je een getailleerd overhemd, voorzien van contrasterende details? Ga voor Giordano Tailored fit. Wil je een geklede look voor een sollicitatiegesprek? De lijn Giordano Blue biedt je een uitgebreide keuze aan fantastische overhemden. Ben je wat breder op de heupen of op je buik? De lijn Giordano Outfitters bevat dan de geschikte overhemden voor jou.

Giordano Tailored Fit

Giordano Tailored Fit is een geschikte lijn voor de mannen met een slanke bouw. De overhemden kenmerken zich door een getailleerde pasvorm, ook wel slim fit genoemd. Deze overhemden herbergen de unique sellig points van Giordano. De overhemden hebben prachtige rijke details. Daarnaast wordt er veel contrast gebracht in de boorden en in de manchetten.

Giordano Blue

Een alledaags overhemd nodig die niet al te opvallend en te gedetailleerd is? De overhemden van de lijn Giordano Blue zijn casual. Wil je toch wel een geklede look houden, dan zijn er binnen deze lijn ook meer dan genoeg fantastische overhemden te vinden.

Giordano Outfitters

De lijn Giordano Outfitters zijn overhemden met een regular fit. Deze overhemden hebben geen getailleerde pasvorm, maar hebben alsnog een stijlvolle uitstraling. Ook deze overhemden kenmerken zich door kwaliteit en detail.

unieke shirts

Uitgebreide keuze uit boorden

Voor iedere man is er een geschikt boord te vinden. Of je nu een spits gezicht, een ronde kin of een vierkant hoofd hebt, de Giordano overhemden zijn er met tal van soorten boorden te vinden. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit de volgende kragen:

 • Button down
 • Cutaway
 • Hidden button down
 • Kent
 • Polokraag

Button down Giordano overhemden

De button down overhemden blijven klassiekers. Deze kragen staan ook wel bekend onder de noemers button-front en button-up. Deze kraag heeft punten die naar beneden wijzen en vastgemaakt zitten.

De button down Giordano overhemden kan je prachtig combineren met een trui of met een das. Een button down staat mooi weg onder een trui (ook met een ronde hals).

Cutaway Giordano overhemden

De cutaway Giordano overhemden hebben een modernere uitstraling. De punten van de kraag vallen net iets verder uit elkaar. Het is een stijlvolle variant van een boord.

De cutaway Giordano overhemden zijn geschikt voor de formele aangelegenheden. Ook zie je deze overhemden veel terug voor casual gebruik.

Hidden button down Giordano overhemden

De hidden button down kraag is een uitbreiding van de button down kraag. Deze kraag heeft een dubbele kraag. De onderste flap van de kraag wordt aan de knoopjes op het overhemd vastgemaakt. Doordat de bovenste flap de onderste flap bedekt, zijn de knoopjes onzichtbaar. Vandaar de naam hidden (verborgen, verstopt).

Evenals de button down Giordano overhemden zijn ook deze overhemden geschikt onder een trui of te combineren met een das.

Kent Giordano overhemden

Een kent boord is een klassieke kraag. De kent herken je aan de korte of halflange rechte punt (afgeleide van straight point). Deze punten lopen recht naar beneden, waardoor een V-vorm ontstaat.

De kent Giordano overhemden zijn prachtig te combineren met een stropdas. Deze overhemden ogen meestal formeler en zakelijker.

Polokraag

De polokraag zit niet aan een overhemd, maar aan een polo. Giordano verkoopt ook diverse prachtige polo’s.

mooiste giordano

Variatie in dessins en kleuren

Aan keuze geen gebrek. Wil je een formeel overhemd met strepen of met stippen? Ga je liever voor een casual outfit met een effen look? Heb je een creatieve hippe kledingstijl? Dan kies je ook sneller voor gave print overhemden. Welke stijl je ook hebt, en voor welke situaties je een overhemd ook nodig hebt, Giordano overhemden zijn geschikt voor iedereen.

De overhemden zijn verkrijgbaar met de dessins: effen, print, ruit, stippen en strepen. Daarnaast heb je de keuze uit talloze verschillende soorten kleuren. De hoofdkleuren zijn blauw, navy blauw, bruin, groen, grijs, paars, roze, rood en wit.

Weving van kwaliteit

De overhemden worden geweven met kwalitatief hoogwaardige garen uit Italië en met prachtige wevingen:

 • Dobby
 • Fil-à-fil
 • Flanel
 • Herringbone
 • Jacquard
 • Pied de Poule
 • Poplin
 • Satijn
 • Twill
 • Dobby

Dobby weving heeft een zigzagpatroon. Deze overhemden hebben een bepaalde structuur in de stof. Veelal hebben deze overhemden verschillende maten garen die op verschillende manieren geweven worden.

Fil-à-fil

De fil a fil overhemden zijn contrasterend in kleuren. Deze overhemden hebben meestal witte inslagdraden. Dit houdt in dat er een witte draad mee geweven is. De stof heeft een lichtere uitstraling dan veel andere wevingen.

Flanel

De overhemden met flanel weving zijn echte casual overhemden. Deze weving bestaat uit los gesponnen garen, geweven in keperverbinding. De stof is zacht en warm en daarom zeer geliefd in de koudere seizoenen.

Herringbone

Overhemden met een herringbone weving, hebben de welbekende visgraat structuur. Deze overhemden hebben een zichtbare diagonale structuur. Deze weving is vaak ietwat dikker dan veel andere soorten wevingen.

Herringbone overhemden zijn geschikt voor zowel casual als formeel gebruik.

Jacquard

Jacquard overhemden zijn contrasterend en vaak kleurrijk. Jacquard is een weeftechniek waarbij verschillende gaar kleuren in een zijden stof verwerkt worden.

Pied de Poule

Pied de Poule is een tweekleurig textielpatroon. Met deze weving worden mooie ruiten gecreëerd voor de overhemden. Pied de poule overhemden zijn abstract en twee kleurig. De meest gebruikte kleurencombinatie is wit en zwart.

Poplin

De poplin weving is een alledaagse weving met een strak geweven platbinding weefsel. Deze overhemden hebben een gladde, dunne en glanzende stoffering. Deze overhemden zijn rijk gestructureerd en zijn geschikt voor alle doeleinden.

Satijn

De Giordano overhemden van satijn herken je aan de kruispunten van de ketting- en inslagdraden die gelijkmatig verspreid zijn. Deze weving zorgt voor een glanzend effect. Vandaar dat de overhemden met een satijn weving veelal terug te vinden zijn in de formelere sferen.

Twill

Twill is een overkoepelende weeftechniek voor allerlei soorten andere wevingen. Twill overhemden herken je veelal aan de inslagdraden die over één of meerdere scheringdraden zijn geweven.

Deze overhemden slijten niet snel en voelen lekker zacht aan. Voor welke gelegenheid een twill overhemd geschikt, is afhankelijk van het type twill. Visgraat, royal twill en imperial twill ogen luxer.

Easy iron overhemden

Giordano overhemden zijn easy iron. Dit biedt uitkomst voor de mannen die geen tijd hebben om dagelijks te strijken, niet goed kunnen strijken of er gewoonweg een grondige hekel aan hebben. Daarom zijn Giordano overhemden de uitkomst.

Easy iron is letterlijk vertaald ‘makkelijk te strijken’. Nadat je de overhemden hebt gewassen, dan kan je het overhemd nat ophangen. Strijk alleen het boord even met de vingers vast. Wanneer je het overhemd aantrekt, trekken de kreukels er door je lichaamswarmte weer uit.

Giordano overhemden