Overhemden van zijde of viscose zijn erg mooi bij speciale gelegenheden, maar om ze dagelijks te gebruiken zijn ze vaak te duur en zelfs niet praktisch. Goedkope overhemden zijn dan vaak een uitkomst. Natuurlijk is de kwaliteit iets minder en gaan deze overhemden wat korter mee maar door stoffen als katoen en linnen te gebruiken zijn goedkope overhemden vaak beter bruikbaar voor alledaagse werkzaamheden dan de duurdere. Ook hoef je minder voorzichtig met deze overhemden om te springen. Een scheur in een overhemd van 15 euro is minder erg dan in overhemden van 150 euro of duurder. Bij merkoverhemden gaat het namelijk al snel richting die prijsklasse.

Goedkope overhemden bij winkelketens

Goedkope overhemden vind u online vaak bij de grotere online versies van bekende warenhuizen als V & D, Zalando en C & A. Maar ook de bekendere postorderbedrijven die online zijn gegaan hebben de goedkope overhemden in hun assortiment meegenomen. U kunt bij de laatste categorie onder andere denken aan; Wehkamp, Otto, Klingel en Neckermann.

Goedkope ontwerpen

Veel van die grote winkels / winkelketens hebben hun eigen lijn opgezet voor goedkope overhemden. Veelal laten zij die in eigen fabrieken maken en is de kwaliteit dusdanig hoog dat ze deze overhemden bijna niet voor die prijs aan kunnen bieden. Maar omdat alles in eigen beheer blijft hoeft er in sommige takken van het bedrijf minder op verdiend te worden waardoor wij kwalitatief goede overhemden kunnen kopen voor een alleszins redelijke prijs.

Daar staat tegenover dat deze ketens ook vaak de duurdere merkoverhemden in hun assortiment hebben zitten. Als u van beide soorten één exemplaar koopt dan merkt u het prijsverschil direct, maar in de loop der tijd gaat u toch ook het kwaliteitsverschil tussen deze overhemden duidelijk merken. De goedkope overhemden leggen het op dat gebied op de lange termijn toch vaak af bij de merkoverhemden. Maar daarentegen kunt u vaak 10 goedkope overhemden kopen tegenover één merkoverhemd. Kortom ; het is de keuze die u zelf maakt. Voor welk soort overhemden u ook kiest, voor allebei is een goede reden aan te voeren om ze te kopen.