Wat zijn in 2016 de trends op het gebied van herenmode? Wat brengen ons de verschillende najaarscollecties op het gebied van kleuren en patronen voor overhemden, vesten en broeken? Welke schoenen maken je deze herfst en winter de hipste man op de werkvloer en waar kan je dit jaar echt niet meer mee buitenkomen? Je leest het allemaal in onze herenmode-special!

wat zijn de trends van 2016

Welke kleuren draag je deze winter?

Eén ding valt meteen op als we de catwalks van modehuizen voor het komende seizoen bestuderen, er is een trendy nieuwe herfstkleur in de collecties geslopen. Traditionele herfstkleuren zijn natuurlijk donkerblauw, zwart, grijs of donkergroen. Dit jaar zijn echter donker oranje, koperkleur en oranjebruin ook heel populair.

Poloshirts en hemden voor koude dagen

Op de koude dagen zal het wellicht niet volstaan maar een polohemd mag je deze winter ook over je hemd of t-shirt dragen als je het binnenshuis toch net iets te koud vindt. Om gemakkelijk zo’n polohemd te kunnen selecteren raden we je aan er minstens twee of drie van in je collectie op te nemen. Kies daarbij voor hemden met een hoge weefkwaliteit en met verschillende effen kleuren. Probeer opvallende logo’s te vermijden, zo zal je ze makkelijker kunnen combineren met je bestaande garderobe.

Ook nog steeds trendy zijn de zogenaamde bomber jacks. Denk daarbij echter niet aan de in de jaren ’80 populaire jassen maar wel aan bomber jacks gemaakt van luxueuze materialen zoals fluweel, leder en wol. Extra details zoals enkele bijzondere badges die verweven worden in de bomber jack kunnen enkel bijdragen aan de exclusieve look.

Sjaals en mutsen

Die brede wollen sjaals die enkele jaren geleden nog zo populair waren mag je deze winter in de kast laten. Dit jaar werden de sjaals op verschillende catwalks vervangen door halsdoekjes die misschien niet erg beschermen tegen de koude maar die er wel bijzonder stijlvol uitzien. Wil je deze halsdoekjes goed dragen kies dan voor een stof die een mengeling is van katoen en zijde en voel je vrij om helemaal wild te gaan wat betreft kleuren en patronen.

broekszomen mogen weer wat losser

Zijde is in

Je merkt het, zijde en andere luxueuze materialen bepalen de trend dit najaar. Met een overhemd is het gemakkelijk om deze trend op te pikken zonder een totale stijlbreuk te veroorzaken natuurlijk. Je draagt het overhemd simpelweg onder je vest en voegt zo een subtiele hint van luxe toe aan je outfit. Maar voor zij die verder durven gaan zijn er nog mogelijkheden. Zijden ondergoed, leren broeken en nylon jassen of bomber jacks, het mag allemaal blinken dit najaar!

Broekszomen mogen weer wat losser

Heel wat mannen zullen opgelucht ademhalen als ze horen dat de trend van de strakke broekszomen z’n einde lijkt te bereiken. In het rijtje comfortabel en casual past bijvoorbeeld de losse wollen broek en zelf een broek met een elastische band rond de heupen kan je tegenwoordig weer als stijlvol beschouwen, zolang je maar zorgt dat ze toch een beetje een ingemaakte pasvorm heeft.