Als je het witte overhemd moet vergelijken met een persoon, dan zou het echt een allemansvriend zijn. Een vriend die altijd voor je klaar staat in welke situatie dan ook. Het is ook niet heel verwonderlijk dat het witte overhemd het meeste gedragen wordt door mannen. Daarom mag het witte overhemd in geen ene kledingkast missen en is het ook tijd voor jou om een vriendschap te sluiten met het witte overhemd.

overhemd wit mannen

Het dure verleden van onze allemansvriend

Overhemden waren vroeger eigenlijk alleen maar wit. Vroeger verfde men het overhemd niet. Dit kan te maken hebben met het feit dat overhemden in het begin alleen door mensen van stand werden gedragen. Witte overhemden behoorden echt tot de rijkere klasse. Voor de bevolking waren witte overhemden te duur en met name omdat het gewoon erg duur was om kleding te wassen of goed schoon te krijgen. Wie een mooi wit overhemd aan had liet daarmee zien dat hij geld had en van stand was.

De valkuilen van het witte overhemd

Wat heel erg belangrijk is bij een overhemd, is de kwaliteit van het katoen. De stof moet zo geweven zijn dat het net niet doorzichtig is. Met andere woorden moet de stof dus zo geweven zijn dat iemand anders niet kan zien hoeveel borsthaar je hebt. Bijkomend voordeel is dat je witte overhemd op die manier langer mee gaat.

Waar vind je onze allemansvriend genaamd het witte overhemd?

Witte overhemden zijn meer de standaard dan de uitzondering. In geen ene winkel missen er witte overhemden. Of je nou in een goedkope kledingzaak staat of in een dure kledingzaak met beroemde merken? Witte overhemden zijn er overal. Mocht je ze niet in winkels tegenkomen, dan kan je ook nog op internet zoeken. Je vindt geheid een overload aan witte overhemden.

Hoe draag je een wit overhemd?

Hoe je een wit overhemd draagt is afhankelijk in welke situatie je deze wilt dragen. Ga je naar een formele vergadering? Dan is het raadzaam om een wit overhemd te dragen dat een recht ‘klassieke’ pasvorm heeft. Een wit overhemd is ook fantastisch te combineren met een das. Ga je naar een informele bijeenkomst? Ook voor casual gelegenheden is een wit overhemd perfect geschikt. Met bijvoorbeeld een mooie jeans en een v-halstrui creëer je een ontspannen vrijetijdsoutfit. Perfect als je niet veel tijd hebt of wilt besteden aan je het uitkiezen van je kleding. Ben je een lange en gespierde man? Een getailleerd wit overhemd is dan altijd de beste keuze.

Goede kleuren om een wit overhemd mee te combineren zijn donker blauw, zwart of een grijstint. De enige combinatie die je moet voorkomen zijn die met licht groen of lichtbruin. Deze kleuren steken niet zo heel erg mooi bij elkaar af, met name als je een bleke huid hebt. Vermijd ook de combinatie met een wit pak, witte das en witte schoenen. Dan is het alsof je net een bleekmiddel behandeling hebt gehad.

overhemd wit

Waarom zou ik kiezen voor een witte allemansvriend?

Er zijn drie redenen om te kiezen voor het witte overhemd.

Het witte overhemd is al meerdere malen is gesteld, een echte allemansvriend. Dit komt doordat het witte overhemd multi-inzetbaar is. Een veelzijdig overhemd dus. Een wit overhemd kan je dragen in formele, maar ook in minder formele situaties. Draag je een wit overhemd met jeans of met een kostuum of zelfs met shorts? Geen probleem. Je ziet er altijd spik en span uit. Een wit overhemd werkt met alles in je kledingkast. Een fantastische vriend!

Eenvoudig is altijd beter. Je hebt het al eerder gehoord, "minder is meer" of beter bekend: “Less is more”. Dit komt doordat hoe meer kleur of patronen jij gebruikt in je uitstraling, hoe groter het risico is dat het niet aansluit bij de situatie of bij jou. Met een wit overhemd voorkom je dat je overdressed of underdressed bent. Een wit overhemd is namelijk altijd goed.

Makkelijk te combineren. Een wit overhemd is letterlijk een wit doek. Elke kleur of patroon combinatie die je op een wit overhemd werpt, maakt het geweldig om naar te kijken. Je bent er absoluut verzekerd van dat je er met jouw allemansvriend er fantastisch uit ziet. Daarbij komend voordeel is dat je die morgen nog lekker 10 minuutjes extra kan knorren in je bed. Een wit overhemd confronteert je in de vroege ochtend niet met lastige kwesties zoals wat je aan moet doen.

Hoe onderhoud ik een relatie met mijn allemansvriend het witte overhemd?

Hou je allemansvriend goed te vriend door het witte overhemd met beleid te wassen. Wit is natuurlijk een besmettelijke kleur en je moet dus niet alleen uitkijken tijdens eten of drinken. Kleding kan namelijk ook verkleuren tijdens het wassen. Was je overhemd met een speciale witwasmiddel op 40 graden. Was niet te heet, dan krimpt het, maar ook niet te koud, want dan wordt je witte overhemd alsnog niet wit.

Gooi een wit overhemd nooit in de droger! Als je een gelijmde kraag hebt, dan kan dat leiden tot een soort blaren op de kraag. Er komen bultjes op en niemand wil daarmee rond lopen. Droog je overhemd aan een hanger en strijk het met een stoomstrijkijzer terwijl het nog vochtig is. Belangrijk: Er zijn tegenwoordig ook perfect zittende en mooie strijkvrije overhemden op de markt. Dit neemt de angst weg om je mooie dure overhemd te verpesten weg en het scheelt je een hoop tijd in de ochtend.