Om je hip en modern te kleden moet je op een aantal dingen letten. Ten eerste moet de stijl bij je passen. Tuinbroeken kunnen nog zo hip zijn, maar als jij je er erg onprettig en misschien zelfs opgelaten in voelt, is het niet voor jou. Ten tweede moet je jezelf de vraag stellen of je mee wil doen met een modetrend die één jaar duurt, of dat je liever investeert in stukken die langer mee gaan? Een mix van die twee kan natuurlijk ook. En tenslotte is het goed om jezelf af te vragen of de hippe en moderne kleding samen gaat met wat er qua kleding op je werk verwacht wordt. Hoe kleed je je hip en modern als man?

In dit artikel gaan we in op de volgende aspecten:

Hip en modern kleden kan soms best moeilijk zijn maar hoe doe je dat?

Hoe kun je je in 2017 hip en modern kleden?

Voor mannen wordt de mode weer wat relaxter. In de kroeg vertellen dat je bij thuiskomst je spijkerbroek verruilt voor een joggingpak is niet gek meer. We zien die trend ook enigszins terug in de ´normale´ kleding. Spijkerbroeken worden weer iets wijder bijvoorbeeld. Voor overhemden verandert er weinig, behalve dat de nadruk nog meer komt te liggen op kwalitatieve stoffen die zacht aanvoelen. 100% katoenen overhemden zijn daarom een trendy alsmede comfortabele investering.

Een andere modetrend is ´disco´ uit de jaren 70. Het zal nog wel even duren voordat dit mainstream wordt. Deze trend moet natuurlijk wel bij je passen, maar je hoeft niet meteen je glimmende overhemd, felgekleurde wijde broek en plateauzolen van zolder te halen. Je kunt bij trends ook juist kijken naar een onderdeel wat je aanspreekt. Voor de meeste mannen zal dat in dit geval zijn dat je iets meer kleur gaat dragen of overhemden met een ´funky´ patroontje.

Inspiratie opdoen voor hippe kleding

Voor mannen is het opdoen van inspiratie iets lastiger dan voor vrouwen, er zijn immers duizenden (Nederlandstalige) blogs voor vrouwen. Voor mannen zijn dat er een stuk minder. Maar geen nood, je kunt op veel websites een style blog volgen. Volg de merken die je aanspreken op social media, dan krijg je een goed beeld van hoe de collectie er uit ziet. En laat je inspireren door beroemdheden en websites zoals Pinterest.

Hippe schoenen voor de moderne man

Tijdens de grote ´fashion weeks´ krijg je ook een beeld van hoe de mode van de komende tijd eruit ziet. Bedenk wel dat de mode die je op de catwalk ziet, door de meeste merken in een iets ´afgezwakte´ versie in de winkels komt te hangen. En dat is maar goed ook, want bij de meeste bedrijven kun je niet in een catwalk look verschijnen. Hip en functioneel dus.

Tijdloze stukken die toch modern blijven

Veel hippe en moderne kleding verdwijnt na een seizoen naar zolder. Misschien dat het ooit weer retro wordt, wellicht dat het nooit meer wordt gedragen. En dat is niet zo duurzaam, maar zo werkt de mode nu eenmaal. Echter, je kunt ook investeren in een aantal tijdloze stukken, die toch altijd hip en lang mooi blijven. Een goede spijkerbroek bijvoorbeeld of een mooie trenchcoat. Het zijn basics die je elk jaar weer uit de kast kunt halen of misschien zelfs wel jaarrond kunt gebruiken.

Doordat je ze zo veelvuldig draagt kan het ook uit meer uit te geven aan dergelijke kleding stukken. Als je er goed voor zorgt, gaan ze immers jaren mee.

Hoe kleed ik mij modern en hip - een aantal tips

Een ander goed voorbeeld van een tijdloos stuk is een wit overhemd. Als je een wit overhemd koopt van een hoge kwaliteit stof en het netjes wit houdt, heb je er jarenlang plezier van. Zowel zakelijk als in je vrije tijd raakt een wit overhemd namelijk nooit echt uit de mode.

Hip en modern, maar toch zakelijk

Het is al een paar keer aangestipt: je moet je goed voelen in je kleding. Maar de kleding moet ook passen bij de functie die je bekleedt en het bedrijf of de organisatie waar je werkt. Het is voor een bankdirecteur nou eenmaal niet zo gangbaar om in een knalgele broek met een overhemd met druk patroon op het kantoor te verschijnen. Terwijl een leraar geschiedenis dat misschien wel weer naar z´n werk aan kan trekken.

Houd dus bij aanschaf van hippe en moderne kleding ook rekening met de draagbaarheid. Tuurlijk kun je twee of drie speciale items in je kast hebben hangen. Maar als je ze zelden draagt is het eigenlijk zonde.

Zakelijk toch ook hip en modern? Zoek het dan in een hip paar schoenen wat nog wel netjes onder een pak kan. Of bijvoorbeeld een hippe das. Modern gekleed in de vorm van een mooi gesneden pak en goed gesneden overhemd is ook al een hele stap in de goede richting. Kies eens voor een andere kleur dan donkerblauw, zwart of grijs. Of zoek het in een modieuze accentkleur voor bijvoorbeeld manchetknopen bij het overhemd.