Hoe neem je een overhemd mee in je bagage zonder het overhemd te kreuken? Het inpakken van je koffer kan een behoorlijke uitdaging zijn. Want wat is de beste manier om je kleding op vakantie of op reis mee te nemen? Zonder dat je op je bestemming alles weer moet strijken. Wat is de beste manier om een overhemd in te pakken en kreukvrij weer uit te kunnen pakken op je bestemming? Er zijn een aantal manieren om je kleding en specifieker je overhemd kreukvrij mee te nemen. En dat begint natuurlijk bij het inpakken van je koffer of rugzak.

overhemd kreukvrij in bagage meenemen

TIP! Probeer  nu een overhemd van Overhemden specialist overhemden.com - bekijk nu alle overhemden

  • De hoogste klantwaardering
  • Alle merken en maten
  • Persoonlijke service
  • 14 dagen bedenktijd
  • En vanaf 3 stuks extra korting 

overhemd kreukvrij bagage

3 manieren van kreukvrij inpakken van je overhemd in je bagage

Hoe pak je het overhemd het beste in en in welke volgorde doe je dat? Voor autoreizen en treinreizen kun je gerust gebruik maken van soepele bagage. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een rugzak. De bagage zal namelijk niet veel heen en weer geschud worden. Voor een vliegreis wordt een harde koffer geadviseerd. Dit omdat het er op de luchthavens vaak niet zacht aan toe gaat. Er wordt geregeld ruw omgegaan met de bagage in bijvoorbeeld het laadruim. Je wilt natuurlijk niet dat je overhemd er alsnog gekreukt uitkomt, terwijl jij er zo je best op gedaan hebt om dit te voorkomen. Hoe pak je de bagage het beste in, zodat het overhemd de minste kans heeft om gekreukt eruit te komen? 

De volgorde van het inpakken van je bagage is belangrijk

Allereerst de volgorde. Waar in je bagage leg je het overhemd neer? Om te beginnen leg je eerst de 'harde’ spullen onderop. Denk hierbij aan schoenen, boeken, etc. Daar boven op kun je de 'zachtere’ kleding leggen, bijvoorbeeld T-shirts en ondergoed. Vervolgens leg je daar bovenop de formele kleding, zoals het overhemd. Wat is de beste manier om een overhemd in je koffer in te pakken? De manier hoe je het overhemd het beste inpakken kan. Is dat opvouwen, oprollen of toch op een ander manier?

Kreukvrij oprollen van een overhemd

Door je overhemd stevig en strak op te rollen voorkom je dat het gaat kreuken. Tevens bespaart dit ruimte. Mocht je meerdere overhemden willen meenemen, zijn ze opgerold in een kledingzak te doen. Dit zijn speciale plastic kledingzakken met een ventiel. Daarmee kan je de lucht uit de zak persen. De overhemden zijn dan vacuüm verpakt.

Kreukvrij opvouwen van een overhemd

Vouw het overhemd netjes op voordat je hem inpakt. Strijk het overhemd dan van te voren en vouw het op. Je kan het op de volgende manier opvouwen:

Je kunt het beste het hemd met de voorkant op een vlakke ondergrond leggen.
Vouw de rechter zijkant voor 1/3 naar het midden toe.
Vouw de rechtermouw in de lengte naar beneden
Doe dit ook bij de linkerkant.
Pak ongeveer 10 centimeter van de onderkant en vouw dit naar binnen. Het hoort over de manchetten/knopen te gaan.
Pak de onderkant vast en vouw het hemd dubbel tot aan de boord.

Je kan een overhemd best opvouwen en toch (redelijk) kreukvrij weer uit je bagage halen. Alleen mogen de vouwen dan niet aangedrukt worden tijdens de reis. Een harde koffer kan helpen, maar zodra deze een keer op zijn zijkant of op de kop wordt vervoerd, is het overhemd al gekreukt. Een beter oplossing is dan ook de 3e methode:

Kreukvrij overhemd op reis met de shirtcase of rollor

Zo is er ook een ‘shirtcase’. Dit is een oplossing die je overhemd beschermd tegen kreuken. Een omhulsel voor je overhemd. Deze shirtcase is compact vormgegeven, zodat deze goed in je koffer of rugzak past. Tevens is er een handig vouwplankje bij deze shirtcase meegegeven. In het onderstaande filmpje kun je precies zien hoe het werkt.

Mocht het overhemd op de reisbestemming toch nog gekreukt zijn, is er altijd nog de 'badkamermethode'.

Wat is de badkamermethode voor het verwijderen van vouwen uit een overhemd?

Als het overhemd toch nog gekreukt is bij het uitpakken, kan je het volgende doen. Hang je overhemd aan een hanger in de badkamer. Laat de douche enige tijd lopen met alleen heet water. Hierdoor vult de ruimte zich met stoom. Uiteraard kun je het beste de badkamerdeur dicht houden en zelf buiten wachten. Of je neemt een warme douche, dat produceert ook stoom. Kreuken zullen door de stoom uit het overhemd verdwijnen.


En als je het risico toch te groot vind om op vakantie je overhemd te moeten strijken, dan zijn er natuurlijk ook strijkvrije overhemden te koop. Wat is jouw manier om het overhemd kreukvrij te vervoeren in je bagage?