Ook voor zware mannen is er een ruime keus aan overhemden. Dat is niet altijd zo geweest, voor zware mannen was de keuze voor overhemden lange tijd behoorlijk beperkt. Maar er zijn gelukkig steeds meer merken die ook voor mannen met een grote maat hoge kwaliteit overhemden produceren. Deze nieuwe trend, brengt wel een aantal nieuwe aandachtspunten mee. Kortom: hoe kies ik een overhemd voor een zware man?

 Let bij het kiezen van een overhemd voor de man met een maatje meer in ieder geval op de volgende vier punten:

Zware mannen zware gewichten

De kleur van het overhemd

Als je een zware man bent is het nog steeds eenvoudig om een mooi overhemd te kiezen. Let wel wat meer op de kleur van het overhemd. Een donkere kleur kleedt slanker af dan een lichte of felle kleur. Lichte kleuren in een goede stof kunnen ook heel elegant staan. Pas op met felle kleuren, zoals oranje of rood, dat wordt al snel ´te veel´ en doet weinig voor je postuur.

Uiteindelijk is de kleurkeuze vooral een kwestie van smaak en van je dagelijkse bezigheden. Als je voor je werk heel formeel gekleed gaat zijn knalgroene overhemden niet de beste keuze. Ongeacht of je nu een lichte of een zware man bent. Heb je juist een creatief beroep en ben je dol op kleur? Dan kun je best wel eens uit de ban springen.

Het patroon van het overhemd

Overhemden komen voor zware mannen net zo goed in allerlei motieven en dessins. De keuze was voor kort voor mannen met een maatje extra niet zo groot, maar steeds meer merken voeren tegenwoordig ook grotere maten en hebben vaak minimaal 3XL en soms ook nog opties tot 5XL of zelfs 7XL die voor een groot deel overeenkomt met de standaard collectie.

Gewicht van een zware man: maar hoe kies je een overhemd?

Of je nu een maat S of maat 4XL hebt, het is van belang dat je je goed voelt in je overhemd. Kies daarom alleen een patroon als het ook bij je persoonlijkheid past. Een overhemd met bloemen is misschien heel leuk bij een ander, maar als het niet bij jou past kun je het beter laten hangen. Ben je fan van patronen op overhemden en past het ook bij je dagelijks leven? Let dan voor overhemden patronen voor zware mannen op dat het overhemd je niet onnodig zwaarder doet lijken. Vermijd daarom horizontale strepen, verticale strepen kunnen juist wel. Die laten je langer lijken waardoor je optisch slanker lijkt.

De pasvorm van een overhemd voor een zware man

Een grotere maat staat niet altijd automatisch goed. Ook overhemden voor zware mannen hebben verschillende pasvormen per merk. Sommige merken kiezen ervoor om de slim fit modellen tot 2 of 3XL te laten lopen, terwijl andere merken boven de XL alleen voor rechte modellen kiezen.

Omdat een goede pasvorm erg belangrijk is voor hoe het overhemd staat is daarom altijd van belang dat je je goed laat informeren over de mogelijkheden per merk.

Meten is weten voor het kiezen van jet juiste overhemd

Sommige mannen met een maatje extra hebben ook extra lange armen. In de grotere maten wordt daar al rekening mee gehouden, maar check altijd hoe de mouwen bij jou zitten.

Zit de ideale pasvorm er voor jou niet tussen? Maar ben je wel helemaal verliefd op een bepaald overhemd? Kies dan liever een iets te ruim model versus een te klein model. Die kun je bij een goede kleermaker vervolgens gewoon laten vermaken.

De maat van het overhemd

In lijn met de pasvorm van het overhemd, is ook de maat van het overhemd erg belangrijk. Een te krap overhemd kleedt niet af, maar een te groot overhemd doet ook niets voor je postuur. De sleutel is ´precies goed´. Meet je zelf even op. De boordmaat is leidend. Maar daarnaast moet je ook altijd checken of de omvang op de buik en borst ook goed is. En of de mouwlengte klopt met de lengte van je armen.

Deze maten kun je altijd vinden in de maattabel. Handig om dat even te checken voordat je overgaat tot het online aankopen van een overhemd met een extra grote maat.

Koop je in de winkel? Pas dan altijd verschillende maten en/of verschillende merken en voel waar jij je het lekkerste in voelt. In de betere overhemdenzaak zal de verkoper je oprecht advies geven en je ook vertellen als het overhemd niet mooi staat. Zo weet je zeker dat je met de goede keuze de deur uit loopt. Voel je je vervelend over het (laten) uitvouwen van de strak opgevouwen overhemden? Geen nood, in de betere winkels hebben ze pashemden. Zo kun je vlot doorpassen zonder dat je de overhemden hoeft uit te (laten) vouwen.