• King's Day % tot €50 korting
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice

Kiton overhemden: Napolitaanse klasse

Gebaseerd op de naam Kiton denk je misschien niet direct aan Italië of Napels, maar toch werd dit merk er opgericht en is het er nog steeds gevestigd. Maar het bereik van Kiton reikt veel verder dan Napels, met verkooppunten over vrijwel letterlijk de hele wereld. Lees hier alles wat je moet weten over het merk Kiton

in napels is het merk kiton overhemden gevestigd hier is zijn de overhemden ontstaan

Geschiedenis van het merk Kiton

Ciro Paone, de oprichter van het elegante kledingmerk Kiton, werd in 1933 in Napels geboren. Zijn familie handelde al vijf generaties in stoffen. Hij richtte in 1956 CIPA op. In 1968, Ciro Paone is dan 35 jaar, zet hij het ambitieuze project op om de ´haute couture´ van Napels naar de rest van de wereld te brengen. Daarvoor kiest hij de naam Kiton, wat afgeleid is van het Griekse woord chiton. Een Chiton is een kledingstuk wat door de oude Grieken gedragen werd en later een tuniek werd genoemd.

Het bedrijf kon snel groeien en breidde eerst uit naar Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië, waarna Rusland volgens. In 1986 opende Kiton, onder de vlag Kiton Corporation, een eigen kantoor in de Verenigde Staten. In 1995 begon het merk Kiton een samenwerking met Estée Lauder voor een geurtje.

Kiton wordt nog altijd geleid door de familie Paone. Antonio De Matteis, neef van de oprichter, is CEO en Antonio Paone (een andere neef) is de president van Kiton in de VS.

Het motto van het bedrijf is: ¨ll meglio del meglio più uno¨, wat vertaalt naar ¨de beste van het beste plus één¨.

Productie bij Kiton: 45 kleermakers voor één pak
Kiton biedt inmiddels een hele range van producten aan, maar begon ooit met alleen op maat gemaakte pakken. Later concentreerde het zich op overhemden en stropdassen, waarna schoenen, geurtjes (in samenwerking met Estée Lauder), truien, brillen en een lijn voor vrouwen volgden.

Iedereen pak wat door Kiton gemaakt wordt kost zo´n 25 uur werk, waarbij zeker 45 kleermakers het pak door hun handen laten gaan. Het zit mede door dit arbeidsintensieve proces aan de absolute bovenkant van de markt qua prijsklasse, maar ook qua kwaliteit en draagcomfort. Ook de Kiton overhemden worden nog handgemaakt, daarvan komen er zo´n 200 per dag de productie locatie uit. Elk Kiton shirt vraagt zo´n 6 uur werk en 22 procedures die nog met de hand worden uitgevoerd.

Bij Kiton wordt niets aan het toeval overgelaten. Over elk detail wordt nagedacht met elegantie en top kwaliteit als belangrijkste uitgangspunten. Het zal je niet verbazen dat ook de stoffen met de grootste aandacht gemaakt worden, hoe kan het ook anders als de oprichter uit een geslacht van stoffen handelaren komt? De stoffen worden exclusief in Noord-Italië geproduceerd en zijn altijd van natuurlijke vezels.

kiton overhemden worden gemaakt met fantastische stoffen in de beste weverijen

Kiton´s school voor kleermakers

Om te zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft en de Napolitaanse elegantie en traditie bewaard blijft zette Kiton in 2001 een eigen kleermaker school op. Jonge kleermakers worden opgeleid tot kleermakers van wereldklasse. Je kunt deze school vinden in Arzano, een buitenwijk van Napels.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb de gegevens bescherming informatie gelezen.