Dubbel zo warme temperaturen betekent niet meteen dubbel zoveel kleding uit. Hoewel het verleidelijk is om kleding voor warm weer te dragen dat niet stijlvol is. Het liefst loop je in een korte broek rond en een wijd t-shirt. Alleen heeft zo’n zomerse inrichting van de kledingkast niet veel ruimte voor creativiteit. Om stijl te behouden in combinatie met het kwijtraken van je overtollige zweet, zijn deze vier natuurlijke stoffen ideaal voor in de lente en in de zomer. Kleding voor warm weer kan hartstikke stijlvol zijn.

Kleding voor warm weer: katoenen kleding

Katoen is een gemakkelijke en betaalbare stof. Er zijn weinig hoeken meer in je kledingkast te bedenken die katoenvrij zijn. Katoen is namelijk het meest gebruikte stofje voor kleding en wordt dag in dag uit door ontelbaar veel mensen gedragen. Katoen is een fantastische stof om kleding voor warm weer te dragen. Met katoen kun je zelfs met temperaturen die boven de Sahara temperaturen uitkomen stijlvol gekleed gaan.

heerlijke kleding voor warm weer

De voordelen van katoenen kleding voor broeierig weer

Katoenen kleding ademt

Katoenen kleding ademt. Dit betekent dat katoenen kleding de hitte niet opvangt en veilig bewaart tussen jouw huid en kledingstuk. Kleding voor warm weer gemaakt van katoen is daarom een goed alternatief. Katoenen kleding laat hitte meteen wegvagen en vocht wegtrekken.

Katoenen kleding is zacht, licht en behoudt haar structuur
Katoen voelt aan als een wollig wolkje. Gelukkig gaat dit weg wanneer de stof wordt geweven tot blazers, shorts en t-shirts. Katoen is een fijne, stevige en lichtgewichte vezel en verandert na het weven in een dunne, maar vooral stevige stof die haar structuur behoudt. Ook na het vele wassen.

De nadelen van katoenen kleding voor broeierig weer

Katoen rimpelt snel

Katoenen kleding behoort tot de kleding voor warm weer, maar dan moet het wel aan specifieke voorwaarden voldoen. Katoen reageert snel met water wanneer jij zweet. Hierdoor rimpelt het snel. Doorgedroogde katoen krimpt enorm snel en katoenen kleding uithangen is ook niet de oplossing. Dit komt doordat de schimmels zich graag in razend tempo opstapelen in katoenen kleding.

Katoen ziet er niet goed uit onder hoge druk

Katoen te warm wassen zorgt dat jouw overhemd na een wasbeurt even groot is als de mouw van voor de wasbeurt. Oké, misschien niet zo extreem, maar laten we het erop houden dat een overhemd geen naveltruitje behoort te worden.

Kleding voor warm weer: linnen kleding

Iedereen kent linnen, toch? Linnen is een stof die je echt in je kledingkast moet hebben in de zomer. Net zoals katoen is linnen een natuurlijke stof en houdt iedereen cool op de warme zomerse dagen. Linnen is een eeuwenoude stof. 4000 jaar geleden bestond deze stof al. Deze stof verslaat de hitte nog steeds het meest ten opzichte van vele andere stoffen. Daarom is linnen kleding voor warm weer een goed alternatief!

Een linnen overhemd

De voordelen van linnen kleding voor warm weer

Linnen ademt

Het grootste voordeel van linnen is dat het met weinig draden gemaakt is in vergelijking tot katoen. Minder stof betekent meer ademende kleding.

Linnen is zwaar

Linnen is lang het slachtoffer geweest in de media. Het werd vaak bestempeld als onpraktisch en alledaagse kleding. Niets van waar.

Linnen is misschien lichtgewichtig, maar het is een fijne stof en krijgt hierdoor niet meteen een kortere levensduur. In tegendeel, linnen is ’s werelds sterke natuurlijke stof. Dus zoek je in de zomer kleding voor het warme weer? Blijf in je kracht en ontmoet je linnen vrienden.

Linnen voorkomt dat je doorweekt raakt

Een belangrijke vuistregel voor natuurlijke stoffen is dat ze goed met water samen gaan. Linnen kleding voor warm weer is een perfecte combinatie. Linnen kleding absorbeert namelijk een vijfde gewicht van het water, voordat het verdampt. Dus zelfs al staan al je poriën wijd open en gutst het zweet er met stromen uit… Je zult niet doorweekt raken.

Linnen is net fijne wijn

Hoewel linnen een beetje zand-papierig aanvoelt in het begin, zal het met de tijd steeds zachter aanvoelen. In tegenstelling tot katoen (die in feite grover wordt met de tijd) wordt linnen met het wassen en drogen zachter en fijner. Dit komt doordat de taaie vezels elke keer worden afgebroken. Daarom is linnen kleding met warm weer ook een fijn zittende stof om haar zachte structuur.

Het nadeel van linnen kleding voor heet weer

Linnen heeft kreukels. Heel veel Kreukels.

Linnen is niet elastisch. Het opvouwen van deze kleding leidt tot eindeloos veel kreukels.

Kleding voor heet weer van tropisch wol

Wol verdient een mooie plek in de kledingkast van de zomergarderobe. We weten het, dat klinkt zeer vreemd, maar wol is een geschikte stof voor kleding voor heet weer. Tropisch wol heeft geen hoge dichtheid en is ook niet zwaar. Uiteraard komt het wol nog steeds van een schaap, maar in tegenstelling tot ander wol is tropisch wol heel lichtgewicht.

De voordelen van tropische wollen kleding voor warm weer

Het betekent business

Wol benadrukt je pasvorm. Uiteraard zien een linnen pak er net zo classy uit, maar heeft niet veel invloed in de bestuurskamer in tegenstelling tot het pak van tropisch wol. Dit geeft je een zakelijke uitstraling.

Het verzorgt een gladde vertoning

Linnen en katoenen kleding hebben snel de neiging om te kreukelen. Tropisch wol daarentegen niet. Het verzorgt een strakke stevige vormvaste uitstraling.

De nadelen van tropische wollen kleding voor warm weer

Tropisch wol houdt niet van extremen

Zich verweren tegen weersveranderingen is geen sterk punt van het tropische wol. In feite, soms is het wol juist ronduit temperamentvol.

Wol verliest een derde deel van haar kracht en stevigheid wanneer het te nat wordt. En extreme droogte is ook niet goed voor tropisch wol. Het maakt de stof broos en doet zijn glans verliezen.

Het goede nieuws? Je moet wel serieus veel zweten om schade te veroorzaken aan tropisch wollen kleding voor warm weer.

Kleding voor warm weer: Zijde kleding

Onvervalste luxe en puur, zijde is niet de meest gebruikte stof in de zomer. Toch is het aangeraden om ook deze stof met mate te dragen. Het is een fijne stof die je er goed doet uitzien, ook wanneer het kwik stijgt.

Het voordeel van zijde kleding voor warm weer

Je vergeet dat je zijde draagt
Zijde ziet er goed uit en hoewel het verre van utilitair is, zit zijde goed en is het lichtgewicht. En je weet het: je ziet er goed in uit.

Het nadeel van zijde kleding voor warm weer

Zijde aanbidt de zon niet

De zon doet de kleuren van zijde vervagen. Het betekent dat een zijden bomberjack of het overhemd goed is voor de lente, maar laat de zijde kleding met echte warme temperaturen in de kast hangen.