Het is het ideaalbeeld voor zowel mannen als vrouwen: lang zijn. Een lange lengte doet je aantrekkelijker ogen, geeft een machtige uitstraling en biedt meer kans op succes in het zakenleven. Althans, dat blijkt uit meerdere onderzoeken. Het is dus beter om lang te zijn, dan kort of gemiddeld, zo lijkt het. Toch is het niet altijd makkelijk om een lange man te zijn.

Kledingstukken worden veelal verkocht voor mainstream pasvormen. Een lange man is niet mainstream. Kleding voor de lange man is hierdoor lastiger te verkrijgen. Daarnaast moet je ook goed weten wat je staat. Moet een lange man voor drukke prints gaan of juist niet? Is een overhemd in maat XXL goed of helemaal niet? Moet een lange man gaan voor korte jasjes of juist lange jassen?

Iedere lange man worstelt wel eens met deze vragen en wordt geconfronteerd met deze problemen tijdens het kopen van goede mooie kleding. Daarom wordt in dit artikel kledingtips gegeven voor grote maten. Immers, jij wilt toch ook een goede indruk achterlaten op anderen?

Kledingtip voor grote maten: Ga voor de perfecte pasvorm

Het is de allergrootste waarheid en alsook het allergrootste frustratiepunt voor lange mannen: niet de kleur van kleding is het belangrijkst, maar de pasvorm is het allerbelangrijkste. Bobbels, rimpels of wijdvallende kleding doet iedere man er onverzorgd uitzien.

Grote lange mannen moeten ook grote lange kleding aanschaffen. Dat betekent geen maatje XS in de kledingkast, maar maat XL, XXL of groter. Alleen het probleem waar lange mannen vaak mee geconfronteerd worden, is het feit dat de kleding veels te wijd om het lichaam valt. De maten XL en XXL zijn misschien wel gebaseerd op grote lange mannen, maar niet op gewone en/of slanke mannen. Het resultaat? Wijdvallende slonzige kleding. De impressies die de lange man dan achterlaat zijn waarschijnlijk niet gewenst.

Om kleding passend te maken, kan jij je kleding een beetje laten innemen op de plekken waar de kleding veels te wijd valt. Een beetje hier en een beetje daar innemen is de beste stijltip die een lange man kan krijgen. Het gaat nooit over het merk dat jij draagt, maar over hoe jij de kleding draagt. De perfecte pasvorm, it is.

Kledingtip voor grote maten: Simpliciteit is de koning

Als je lang en groot bent , dan maak je algauw een imposante indruk. Kleed je simpel, zodat je geen overweldigend indruk achterlaat bij je omstanders.

Goede kleding voor lange mannen kenmerkt zich door minimale patronen. Grote solide ruimte vormt een goede aanvulling op de grote lichaamsbouw van een lange man. Denk aan solide gekleurde jassen, licht gestreepte overhemden en ga zo maar door. Alles is beter dan drukke graphics of patronen. Daarmee wordt de fysieke aanwezigheid van een lange man alleen maar meer mee benadrukt.

Kledingtip voor grote maten: Kies licht gewichte kleding

Dikke, zware kleding accentueert de grootte van een lange man en doet hem er algauw bulky uitzien. Zware kleding houdt ook veel meer de warmte vast. Dit resulteert in overmatig zweten en met name grote lange mannen hebben hier gauw last van. Zelfs als je geen zweet issues hebt, moet je kiezen voor lichte kleding.

Het verschil tussen een fijne wollen broek en een paar dikke denim jeans lijkt niet groot. Echter wanneer jij de broek aantrekt, zal je merken hoe groot het verschil is. Een gladde, lichte stof met strakke lijnen doet een lange man er altijd goed uitzien.

Kledingtip voor grote maten: Kies de juiste stropdas voor de lange man

Een stropdas lijkt een klein detail op een outfit, maar dat is het zeker niet. Een lange man moet zelfs met het kiezen van een stropdas letten op diverse punten.

Een lange man kan bijvoorbeeld beter kiezen voor een medium stropdas en een gesneden overhemden overslaan. Bij een lange man draait een goed outfit om balans. Een grote stropdas is dus echt over de top bij een grote lange man. Hetzelfde geldt voor de kraag van een overhemd. Een brede kraag maakt een gezicht breder. Een klassieke kraag lijkt optisch beter te zijn voor een lange man.

Kledingtip voor grote maten: Speel met lijnen en kleuren

Een lange man heeft vaak lange benen. Gelukkig is er iets waardoor de lange man zijn bovenlichaam langer kan laten lijken en zijn benen juist korter. Dit kan door te spelen met horizontale lijnen en contrasterende kleuren. Door te spelen met lijnen en kleur, ziet een lange man er optisch kleiner uit.

Kledingtip voor grote maten: De juiste kraag voor de lange man

Een goed overhemd vinden voor de lange man is lastig. Niet omdat er geen overhemden van grote maten zijn, maar omdat ze vaak geen goede pasvorm hebben voor de lange man. Overhemden moeten niet alleen perfect op de schouders, buik, taille en heupen vallen, maar zelfs de kraag van het overhemd moet goed zijn. De kraag van een overhemd moet nauw aansluiten op de nek. Daarnaast is met name de klassieke kraag, de beste kraag voor een lange man.

Kledingtip voor grote maten: Breek de benen

Uhmm.. ja. Uiteraard niet letterlijk. Hier wordt mee bedoeld dat je de lengte van je benen moet breken. Draag dus een lange jas. Een lange jas doorbreekt de lengte van lange benen.

Kledingtip voor grote maten: Trek de juiste broek aan

Een lange man met een gewoon postuur kan bijna elke broek aan. Een rechte broek staat fantastisch, maar een broek met wijde pijpen staat ook mooi. Lange slanke mannen kunnen beter geen slim fit broeken aan trekken. De lange slanke man benadrukt zijn lengte dan. Het is voor de lange slanke man beter om te kiezen voor een broek met wijde pijpen. Een broek met wijde pijpen camoufleert de slanke benen en benadrukt hiermee niet de lengte van de man.

Kledingtip voor grote maten: It’s all about the shoes

Schoenen lijken geen belangrijke rol te spelen voor de lengte van een man. Maar niks is minder waar! Zorg ervoor dat de broek over de schoenen valt. Wanneer op enige manier dan ook de sokken aan de buitenwereld worden vertoond, heeft dat een onhandige uitstraling tot gevolg.