Korte armen. Lange armen. Dikke armen. Of slanke armen. Veel mensen moeten sauveren met hun kledingkeuze om de minpunten van hun armen te camoufleren. Heb jij last van je korte, lange, dikke of slanke armen? In dit artikel volgen allerlei kledingtips voor armen.

 mouwen half opstropen kan prima en is zeker handig als je gaat koken

Tips voor mannen met lange armen

Het is een frustratie voor veel mannen: lange armen. Misschien ben je wanhopig op zoek naar manieren om je lange armen korter te laten lijken. Wees niet gevreesd, hier zijn meer dan genoeg manieren voor!

1.  Verticale strepen zijn not done

Het lijken gewoon strepen en niet zoveel voor te stellen, maar de keuze voor horizontale of verticale strepen heeft wel degelijk invloed op je uitstraling. Met verticale strepen worden je armen optisch langer, en dat is precies hetgeen wat je juist niet wil. Als je jouw armen korter wilt laten lijken, kies dan voor horizontale strepen.

2. Ga voor felle kleuren en prints

Wanneer je lange armen hebt, dan moet je met je kleding je outfit ‘breken’. Door bijvoorbeeld mouwen te dragen met felle kleuren en prints valt de lengte van je armen minder op.

3. Accessoires zijn helemaal ‘je-van-het’

Met accessoires maak je je lange armen optisch korter. Door een mannenarmband of een mooi horloge lijken je armen korter.

een apple watch en een overhemd dragen gaan goed samen en een apple watch is handig 

4. Kies de juiste kledingmaat

Lange armen geven vaak problemen wanneer je een goed passend overhemd zoekt. Heb je eindelijk een mooi overhemd gevonden, komen de mouwen net wat stof tekort op de armen. Het is een grote frustratie, met name voor lange armen. Dit probleem kan je voorkomen door overhemden met lengtemaat te dragen. Deze overhemden hebben een perfecte pasvorm mét lange mouwen.

5. Ga naar de kleermaker

Al je problemen op het gebied van kleding hebt, dan weet een kleermaker deze altijd weg te nemen. Valt je overhemd te kort op je armen? Dan weet de kleermaker met een paar steken de mouwen te verlengen.  

Tips voor mannen met korte armen

Je hebt het perfecte figuur, maar er is een klein probleempje: je hebt korte armen. Een mooi overhemd staat als gegoten, maar die armen zorgen er toch weer voor dat het overhemd niet helemaal tiptop zit zoals jij wilt. Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om korte armen optisch langer te lijken.

1. Horizontale strepen zijn not done

Met korte armen schiet je juist de andere kant op. Horizontale strepen doen de korte armen korter lijken. Met verticale strepen ben je beter af, omdat je armen dan langer lijken.

2. Ga voor rustige kleuren en rustige prints

Wanneer je korte armen hebt, dan hoef jij je je outfit niet ‘breken’. In tegendeel, in jouw geval werkt dat averechts. Kies eerder voor bijvoorbeeld mouwen met rustige kleuren en rustige prints. Daardoor valt de lengte van je armen minder goed op.   

3. Vermijd accessoires

Accessoires zijn ideaal voor mannen met lange armen, omdat ze de lengte breken. Voor de mannen geldt het tegenovergestelde. Je kan beter geen accessoires dragen, omdat je armen dan nog korter lijken.

4. Draag wijde mouwen

Een strak shirt zit misschien wel aangenaam, maar als jij je armen langer wilt laten lijken, dan doe je er beter aan om dat shirt in de kast te laten hangen. Je kunt beter kiezen voor kleding met wijd uiteenlopende mouwen.

5. Kies de juiste kledingmaat

Zijn je mouwen structureel te lang? Dat is erg vervelend. Een kleinere kledingmaat zal ook niet werken, omdat een kledingstuk dan vaak op de heupen of de schouders te strak zit. In zo’n geval ben je een pech vogel. Je zal echt op zoek moeten naar een kledingmerk met jouw afmetingen en pasvorm. Vermijd kledingwinkels die structureel kledingstukken verkopen met lange armen.

6. Stroop de mouwen op

Wanneer je niet wilt dat je korte armen opvalt, dan doe je er goed aan om de mouwen op te stropen. Hierdoor ligt de aandacht meer op je kledingstuk dan op je armen.

Kledingtips voor mannen met dikke armen

Heb je wat vollere bovenarmen? Dan is er geen nood aan de man. Zoveel mannen hebben wat dikke armen. Bovendien valt het heel eenvoudig te camoufleren met de volgende kledingtips!

grote onderarmen door jaren werken en overhemden dragen kan prima als je ze opstroopt

1. Let op de lengte van de mouwen

De lengte van de mouwen doet wonderen, of juist niet. Een strakke lange mouw benadrukt je volle armen. Een korte mouw die wijd en los over je bovenarm laat vallen, zorgt ervoor dat je armen juist slanker ogen. Let er overigens wel op dat de mouwlengte niet stopt op het dikste gedeelte van de arm. Hierdoor benadruk je het verkeerde gedeelte. Vaak is een mouwlengte die net boven de elleboog valt het beste.

2. Draag driekwart mouwen

Draag driekwart mouwen om je armen slanker te laten lijken. Het klinkt als een te simpele oplossing, maar het is zeker effectief. Een driekwart mouw zorgt ervoor dat een groot deel van de arm bedekt wordt. Hierdoor lijken je armen langer en daarmee slanker.

3. Zorg voor afleiding

Ook met dikke armen is het toegestaan om opvallende accessoires te dragen. Denk aan een mooi horloge, een stoere zonnebril, kekke schoenen of een verzorgd kapsel. Door accessoires te dragen zorg je ervoor dat de aandacht wordt verlegd.

Kledingtips voor mannen met dunne armen

Mannen met dunne armen willen vaak maar één ding: gespierde armen. Alleen wanneer je weinig tijd hebt of gewoon niet zo snel spieren aanmaakt, is er altijd nog een ander redmiddel: kleding. Met deze tips maak jij je armen optisch dikker.

1. Werk met horizontale strepen

Daar zijn ze weer…! De strepen. Draag een shirt of een overhemd met horizontale strepen. Deze maken je armen iets dikker.

2. Vermijd grove accessoires

Accessoires dragen mag. Het verlegt de aandacht, maar je kan ook de verkeerde kant op schieten. Kies voor fijne accessoires. Met grove accessoires benadruk je juist je dunne armen.

3. Ga voor felle kleuren en drukke prints

Je kan oneindig variëren met overhemden en shirts. Je kan namelijk alle kleuren en prints aan. Verleg de focus van je armen naar je kekke outfit.