Als je denkt aan funky, rebels en authentiek, dan denk je automatisch aan Kronstadt. Dit ruim 25 jaar oude merk is ontstaan vanuit een rebelse gedachtegang en is tegenwoordig nog steeds baanbrekend, in meerdere opzichten. Het merk is plots uitgegroeid tot een gigantisch succes. De overhemden zijn uniek en origineel. En bovenal: de kleding staat fantastisch op ieder mannenlijf.

Op zoek naar Kronstadt overhemden? Klik dan hier.

Lees meer over:

De geschiedenis van het merk Kronstadt

Kronstadt is een merk dat al ruim 25 jaar op de markt aanwezig is. De ambitie was vanaf het begin vrij eenvoudig: een merk met betekenis worden. Met deze gedachtegang is Kronstadt opgericht en vandaag de dag vormt deze gedachte nog steeds de rode lijn in alles wat Kronstadt doet en maakt.

kronstadt kleding

Hoe het begon…

Het begon allemaal bij twee Boheemse Denen die vonden dat er een funky kledingstijl miste in de modewereld. Zij wilden daar verandering in brengen en richtten Kronstadt op. Ze vernoemden het merk naar de Russische stad Kronstadt. De stad die bekend staat om de opstand van Kronstadt of de Rebellie van Kronstadt. Dit was een rebellie die in opstand kwam tegen de Sovjetregering.

Hoe het verandering bracht in de modewereld

De twee Denen wilden ook met Kronstadt een verandering brengen in de modewereld. De kleding die ze maakte was creatief, uniek, origineel, maar vooral heel erg funky. Er kwamen overhemden op de markt met wijde kragen, brede manchetten en coole materialen. Alles aan Kronstadt is authentiek en voegt betekenis toe aan de kledingkast van de man.

Hoe Kronstadt uitgroeide tot een succes

Maar net zoals de mode veranderd, zo deed Kronstadt dat ook. Er kwam meer focus op kleine maatvoeringen, discrete details, decoratieve kragen, terwijl de hoogwaardige kwaliteit niet uit het oog verloren werd. Al snel groeide Kronstadt uit tot een succesvol merk. Het assortiment breidde uit, van overhemden tot aan korte broeken. Kronstadt biedt vandaag de dag een complete collectie aan. Niet alleen te vinden in Denemarken, maar in heel Europa en nog veel verder: Japan, Rusland en Canada.

Kronstadt: het merk voor iedereen

Het merk is enorm gegroeid en wordt zowel online als offline via allerlei kanalen verkocht. Toegankelijk gemaakt voor het brede publiek. Gedragen door een enorme lijst aan beroemdheden. Het merk Kronstadt is voor iedere man een absolute funky toevoeging aan z’n kledingkast.

Kronstadt overhemden

Kronstadt overhemden zijn te vinden voor iedere man die er graag classy, casual en trendy uitzien. De overhemden zijn veelal egaal vormgegeven en hebben een gestroomlijnde uitstraling. Hiermee biedt Kronstadt prachtige pasvormen aan met een getailleerde look.

blogje over dit merk

De kleuren

Welke kleur je ook wenst, de overhemden van Kronstadt zijn in bijna iedere kleur te vinden. De meest voorkomende kleuren waarin de overhemden worden gemaakt zijn blauw, grijs, rood, zwart en groen. Blauw, grijs en zwart zijn ideale overhemden om de casual uitstraling van het overhemd op te krikken naar een meer classy uitstraling.

Voor een gewone alledaagse uitstraling zijn de andere kleuren overhemden meer geschikt. Deze kun je gerust aantrekken met een dagje uit, naar je vrienden of naar je kennissen. Ook zijn de overhemden geschikt voor naar je werk indien daar geen formele dresscode verplicht is.

Soorten dessins

Kronstadt overhemden zijn niet alleen verkrijgbaar in een egale kleur. Deze mooie kledingstukken zijn ook in onderscheidende dessins te vinden, waaronder ruit, strepen en de meer creatievere opdrukken. De ruit en strepen zijn eerder bedoeld voor formelere doeleinden. De creatievere opdrukken zijn met name zeer geschikt voor een informele en originele look.

Borstzakje

Kronstadt is één van de weinige overhemdenmerken die formele overhemden heeft met borstzakje. Formeel gekleed én een borstzakje wordt meestal een no-go genoemd. Echter biedt Kronstadt een uitzondering met zijn overhemden. Een overhemd met een borstzakje dragen is ook nog eens handig. In het zakje kan je met gemak spulletjes bewaren (alleen niet teveel!).

Daarnaast zijn er ook verschillende Kronstadt overhemden zonder een borstzak. Ook deze mooie kledingstukken lenen zich uitstekend voor formeel en informeel gebruik.

Soorten pasvormen

Met Kronstadt overhemden zie je er altijd goed uit. De kledingstukken zijn allemaal getailleerd. De overhemden zijn dan ook in twee pasvormen terug te vinden: modern fit en slim fit.

Modern fit is een pasvorm dat net iets wijder valt dan de slim fit pasvorm. Echter valt de modern fit wel weer iets strakker dan de normale pasvorm. Dit biedt uitkomst voor mannen die precies tussen deze twee maten inzitten. Zo kan dus zelf een wat forsere man met getailleerde kleding rondlopen. Andere bekende termen voor modern fit zijn: fitted en tailored fit.

Slim fit is een pasvorm dat bekend staat om de getailleerde eigenschappen. Deze overhemden zijn geschikt voor de slanke man. Wanneer je iets forser of gespierder bent, dan is het verstandiger om voor de pasvorm modern fit te gaan. Je wilt er namelijk niet uitzien als een Michelin mannetje.

knopen op het shirt van kronstadt

Strijken of niet strijken

Goed nieuws! Kronstadt maakt overhemden die je niet of bijna niet hoeft te strijken. Moet je met haast naar je werk? Heb je doordeweeks weinig tijd om je strijk goed bij te houden? Of heb je gewoon een gruwelijke hekel aan strijken? Dan is dit de oplossing.

De Kronstadt overhemden zijn verkrijgbaar in easy iron en strijkvrij. Easy iron zijn eenvoudig te strijken overhemden. Deze kledingstukken komen vrijwel kreukloos uit de wasmachine. Strijkvrije overhemden zijn nog makkelijker. Deze overhemden trek je na een wasbeurt aan. De lichaamswarmte haalt iedere kreuk en vouw uit je overhemd weg.

Soorten wevingen en materialen

Ieder overhemd kenmerkt zich door een bepaalde weving. Kronstadt maakt met name gebruik van denim en flanel.

Denim weving is de typische spijkerbroekenstof. Deze weving herken je aan de geverfde draden en de diagonale lijnen die ontstaan tijdens het weven. Meestal is deze weving in het blauw uitgevoerd.

Flanel weving herken je aan los gesponnen aren dat geweven is in een keperbinding. Deze stof is zacht en luchtig. Daarom zijn overhemden met flanel weving met name zeer populair op warme zomerse dagen.

De Kronstadt overhemden zijn verkrijgbaar in de volgende twee materialen:

100% Katoen / Alleen Katoen
60% Katoen 40% Polyester

Kronstadt overhemden