Op zoek naar luxehemden en luxe overhemden? Dan ben je op overhemden.com aan het juiste adres. 

Online luxe hemden kopen

Als je als man online luxe overhemden wilt kopen en je bent op zoek naar luxehemden en luxe overhemden of exclusieve overhemden, dan is dat best lastig. Want wat zijn nu voor jou de beste overhemden? In de keus voor een exclusief overhemd komen er aardig wat zaken kijken, Ten eerste de soort stof, de dikte van de stof, de soort katoen. Ten tweede het model, slimfit, modern fit of straight fit. En ook de soort boord bepaalt de luxe van een overhemd. 

Luxe hemden - de soort stof

Er zijn allerlei soorten stof beschikbaar die gebruikt worden bij de fabricage van luxe overhemden. Uiteraard zijn er hele goedkope overhemden voor mannen online te koop. Maar vaaks is goedkoop duurkoop. Want de prijs van een luxe overhemd wordt meestal bepaald door de kwaliteit van het katoen waar uiteindelijk de stof, het doek van gemaakt wordt. In de regel is Egyptisch katoen een van de duurdere soorten. Bijvoorbeeld van het merk Monti uit Italie

Luxe overhemden - het model

ook is het in je online zoektocht naar luxe overhemden belangrijk om te weten welk soort model jou goed staat. Slim Fit model is in de regel erg strak gesneden en heeft in de zij een soort kromming. Waardoor het overhemd vaak strak om je lichaam zit. Als je iets langer of steviger bent van postuur, dan is slim fit meestal niet het juiste model. Dan kan je beter kijken naar een Modern Fit overhemd. Dit model overhemd is heel licht getailleerd, veel minder dan slim fit. Moder Fit overhemden hebben vaak aan de achterkant van het hems een plooi, daar is de stof iets ingenomen. Hierdoor krijg je vaak een hele mooie pasvorm. En een straight fit overhemd kenmerkt zich doordat het eigenlijk heel recht van model is en helemaal niet getailleerd.

Luxe hemden - het soort boord

Ook het soort boord op je overhemd zegt iets over de luxe uitstraling van je overhemd. Er zijn een behoorlijk aantal boorden mogelijk tegenwoordig. De Italian spread boord is in de regel het meest gebruikte soort boord. Button down is het soort boord waar je met knoopjes de hoeken van je boord vast kan zetten. Tegenwoordig is dat minder populair. Ook een wide spread boord zie je tegenwoordig vaak, met name bij zakelijke overhemden.