"Marvelis" valt onder het familiebedrijf Olymp Bezner KG. Marvelis overhemden kenmerken zich door een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De collectie biedt een groot aantal overhemden in ruime verschillende dessins. De Marvelis overhemden worden uitgevoerd met of zonder borstzakje en het aanbod Marvelis overhemden kent overhemden met korte mouwen, lange mouwen en extra lange mouwen. Marvelis overhemden komen in drie verschillende pasvormen, waarvan de meeste strijkvrij zijn, een aantal extra easy care. Het assortiment Marvelis overhemden loopt van boordmaat 36 tot en met 49/50.

Marvelis: een mooi merk van Olymp

Het moederbedrijf Olymp Bezner neemt grote maatschappelijke, culturele en sociale verantwoordelijkheid. Hoge kwaliteit overhemden geproduceerd met aandacht voor mens en milieu. En dat ook nog eens voor een vriendelijke prijs. Lees verder om alles over Marvelis overhemden te weten te komen.

Marvelis overhemden voor heren online

Het ontstaan van Marvelis overhemden

Marvelis overhemden vallen onder het familiebedrijf Olymp Bezner KG. Het hoofdkantoor is in Bietigheim-Bissingen, Baden-Württemberg, Duitsland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van herenkleding die onder andere onder de merken Olympus en Marvelis worden verkocht.

Het bedrijf is marktleider en dat is interessant, want het is een relatief jong bedrijf. In 1951 werd Olymp Bezner KG opgericht door textiel ondernemer Eugen Bezner. Lang kon hij niet van zijn onderneming genieten, want hij stierf plotseling in 1960, op 59-jarige leeftijd.

Eugen startte de onderneming toen hij terugkwam uit gevangenschap. Hij had slechts zes werknemers die zetelden in de wasruimte van zijn huis. In eerste instantie werd voor het maken van de kleding bestaande militaire materialen gebruikt, zoals parachutes. De verkoop van de gemaakte kleding nam rap toe en snel had het bedrijf geld om uit te breiden. Met dat de verkoop toe nam, nam ook het aantal werknemers toe, voornamelijk naaisters, en al snel werd de eerste productievestiging in Großingersheim (Kreis Ludwigsburg) betrokken en voortdurend uitgebreid.

De naam Olympus werd gekozen gebaseerd op het Griekse gebergte en mythologische huis van de goden. De Olympus overhemden werden als zeer duurzaam beschouwd en vonden gretig aftrek.

Na de plotselinge dood van Eugen werd zijn zoon Ebenhard op 25-jarige leeftijd directeur van een inmiddels middelgroot bedrijf. Op zijn plek kwam de zoon van Ebenhard (de kleinzoon van Eugen), Mark Bezner (geboren in 1963) in 1990 voor het bedrijf werken. Onder de bevlogenheid van Ebenhard en Mark groeide het bedrijf snel. In 2010 werd Mark officieel CEO en zetelt Ebenhard alleen nog in de Raad van Advies.

In 1994 wordt het merk Marvelis geïntroduceerd.

Olymp Bezner KG produceert onder andere truien, zakelijke overhemden, casual overhemden, poloshirts en vrijetijdskleding. Dat doen ze onder meer onder de merknaam "Marvelis". De Marvelis overhemden zijn van goede kwaliteit, en vallen qua prijsklasse in het middensegment.

Hemden en blouses van Marvelis

Olymp Bezner distribueert haar producten via normale kledingwinkels evenals door hun eigen "Olymp Stores", waar de Marvelis overhemden ook de verkrijgen zijn.

Marvelis: sinds 1994

In 2015 had het bedrijf een omzet van 237.000.000 euro. Olymp Bezner is aanwezig in meer dan 40 landen en met een export van bijna 35% is het bedrijf een van de grootste en meest succesvolle overhemd fabrikanten van Europa. In 2015 had het bedrijf ruim 750 medewerkers. Een heel verschil met de 6 medewerkers in de wasruimte van het huis van oprichter Eugen Bezner, nog geen 65 jaar daarvoor.

In welke pasvormen zijn de Marvelis overhemden te verkrijgen?

De collectie Marvelis overhemden bestaat uit 3 pasvormen:

Hieronder lees je over elke pasvorm wat het precies in houdt. 

De comfort fit bij Marvelis overhemden

De comfort fit is een ruim vallend overhemd. De Marvelis overhemden uit deze categorie zijn verkrijgbaar vanaf boordmaat 37/38 en lopen tot boordmaat 49/50. Zowel beschikbaar in standaardmaten als extra grote maten dus.

De comfort fit is geschikt voor heren die houden van een iets losser shirt. Van alle pasvormen geeft de Comfort fit doorgaans de meeste bewegingsvrijheid. Handig dus als dat voor jouw beroep belangrijk is.

De modern fit van Marvelis overhemden

De modern fit is bij Marvelis overhemden het enigszins getailleerde overhemd. Dit is in Nederland het meest gedragen overhemd. Het valt niet te ruim, maar zit ook niet te strak. Bij Marvelis overhemden lopen de maten voor deze pasvorm vanaf boordmaat 37/38 tot en met boordmaat 45/46.

De modern fit geeft doorgaans een iets meer ´geklede´ look dan de comfort fit. Heel geschikt voor zakelijke aangelegenheden, maar kan ook prima casual gedragen worden. Draag je vaak een colbert of trui over je overhemd? Dan is de modern fit ook een geschikte pasvorm. Omdat de modern fit dichter aangesloten is, heb je minder stof wat kan gaan opbollen onder een trui. Ook handig als je voor je werk regelmatig een overjas moet aantrekken.

Body fit bij Marvelis overhemden

Deze body fit of slim fit overhemden sluiten het meest nauw aan op het lichaam. Als Marvelis overhemden zijn ze te verkrijgen vanaf boordmaat 36 tot en met boordmaat 43/44.

Deze pasvorm is geschikt voor mannen die iets meer nadruk willen leggen op hun bovenlijf. Draag je graag een strakkere trui? Of bijvoorbeeld een strak giletje? Dan is deze pasvorm ideaal voor jou.

Bij veel merken wordt er voor de strak aangesloten en sterk getailleerde overhemden stretchstof gebruikt. Bij Marvelis is dat niet het geval. Houdt daar dus rekening mee als je je Marvelis overhemd koopt.

Marvelis Maattabel

Wil je aan de hand van de maattabel bepalen welk overhemd het beste bij jouw lichaam past? Dat kan natuurlijk. Kijk hier voor de uitgebreide tabel. Met een meetlint meet je eenvoudig op welke maten jij hebt.

Mar-velis shirts en shirtjes voor mannen

Strijkvrij en strijkvriendelijke Marvelis overhemden

De Marvelis overhemden met een comfort en modern fit zijn strijkvrij. Direct na het wassen goed ophangen en zodra het overhemd droog is kun je het direct dragen. Gemak dient de moderne man.

De Marvelis overhemden met body fit zijn strijkvriendelijk, of extra easy care. Maar in de praktijk blijkt dat ook de body fit overhemden zonder strijken toe kunnen. Mits je ze wel direct goed ophangt nadat ze uit de wasmachine of droger komen.

Alle overhemden zijn van 100% katoen. Dat voelt fijn en zacht op je huid en blijft ook in warme dagen comfortabel aanvoelen, doordat het katoen vocht opneemt en makkelijk af voert. Katoen is tevens een stevig materiaal wat zowel sterk als slijtvast is. 

Vele opties van de Marvelis overhemden

De standaardcollectie Marvelis biedt een groot aanbod van verschillende kleuren. Daar komen dat wisselende collecties nog bij. Ga je liever voor effen of voor een patroon? Voor beiden kun je prima bij Marvelis terecht. Zowel voor casual als zakelijke overhemden voor een vriendelijke prijs kun je slagen bij Marvelis. 

De collectie van Marvelis wordt ook deels uitgevoerd met korte mouw. Deze Marvelis overhemden met korte mouwen zijn uiteraard vooral ´s zomers populair. Doordat ook deze overhemden vervaardigd worden van 100% katoen, blijven deze overhemden ook bij hoge tempraturen koel aanvoelen.

Verder worden Marvelis overhemden uitgevoerd met of zonder borstzakje. Voor ieder wat wils dus. 

Marvelis overhemden met mouwlengte 7

Niet iedereen heeft dezelfde lengte armen. Daar wordt bij Marvelis ook rekening mee gehouden. De normale mouwlengte is bij Marvelis overhemden voor alle pasvormen 64 centimeter. De extra lange mouw is 5 centimeter langer en komt uit op 69 centimeter. Ook weer voor alle pasvormen.

Koop je een Marvelis overhemd met extra lange mouw? Die overhemden worden uitgevoerd met een iets langer rugstuk. Zo weet je zeker dat je overhemd de hele dag netjes in je broek of pantalon blijft zitten.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Het moederbedrijf van de Marvelis overhemden, Olymp Bezner, is bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid. Niet alleen nemen ze zelf verantwoordelijkheid voor een zo humaan-ecologisch mogelijke productie. Ze sporen ook partnerbedrijven aan hetzelfde te doen. Hoe zien we dat terug in de praktijk?

  • Een passende vergoeding voor werknemers en redelijke werktijden
  • Langlopende relaties met partnerbedrijven in Azië en Zuidoost- Europa
  • Het behouden van verschillende internationale certificaten, zoals SA 8000
  • Hoge kwaliteit katoen, geproduceerd onder verantwoorde omstandigheden. Deze keten is ook gecertificeerd onder Oeko-Tex

Culturele en sportieve betrokkenheid

Het bedrijf toont grote maatschappelijke, sociale en culturele betrokkenheid. Ze ondersteunen wereldwijd kinderen en jongeren met hun opleiding en gezondheid door middel van het financieel ondersteunen van dagcentra, tehuizen en ziekenhuizen. Dit wordt gedaan vanuit de stichting die in 2008 werd opgezet.

Het familiebedrijf is sinds oktober 2015 de officiële partner en leverancier voor het voetbalteam Borussia Dortmund. Maar ook andere sporten worden door Olymp Bezner ondersteund. Zo zijn ze de belangrijkste sponsor van het handbalteam SG BBM Bietigheim en het ijshockeyteam SC Bietigheim-Bissingen Steelers.

In conclusie: Voor wie zijn de Marvelis overhemden ideaal?

Voor iedereen die op zoek is naar een goed overhemd voor een redelijke prijs. De maten lopen vanaf boordmaat 36 tot en met 49/50. In combinatie met de verschillende pasvormen kun je altijd een overhemd vinden wat bij jouw lichaam past. De collectie van Marvelis is groot en biedt een enorme keus aan overhemden met korte of lange mouwen, extra lange mouwen en wel of geen borstzakje. Doordat de Marvelis overhemden van katoen zijn blijft het overhemd de hele dag fris aanvoelen. De Marvelis overhemden zijn in ieder geval strijkvriendelijk, maar meestal helemaal strijkvrij. De dag kom je dus zonder kreukels door.

Wil je een verantwoord geproduceerd overhemd? Er modieus bijlopen? Voor een vriendelijke prijs? Dan zijn de Marvelis overhemden zeker voor jou!

BRONNEN:
https://de.wikipedia.org/wiki/Olymp_Bezner
http://www.marvelis.com/en/company.html