Michaelis is een kledingmerk met een geschiedenis waar je trots op mag zijn. Michaelis begon namelijk niet groot, maar startte klein in een atelier in Rotterdam. Maar daar bleef het niet bij. Het elegante kledingmerk groeide in een paar jaar uit tot een erkend merk. De verkoop bleef niet beperkt tot Rotterdam, maar wereldwijd kwamen de prachtige kledingstukken in de winkels terecht.

Het is duidelijk. Michaelis is succesvol, kwalitatief hoogwaardig en elegant. Benieuwd naar dit merk? Lees dan gauw verder.

De onderwerpen in dit artikel:

De trotste geschiedenis van Heinz Michaelis

Heinz Michaelis, de man achter dit succesvolle merk, was één van de vele kleermakers in zijn familie. De Michaelis-familie werkte al generaties lang als kleermaker. Maar deze beste meneer was toch wel een hele bijzondere. Heinz Michaelis was ambitieus, stijlvol en was een gekwalificeerde kleermaker in hart en nieren.

michaelis

De ambitieuze visie van Michaelis

Zijn visie was simpel, maar elegant. Hij wilde kleding voor veel mensen toegankelijk maken. Met deze ambitieuze gedachte startte Heinz Michaelis in 1934 een klein atelier in de Rotterdamse binnenstad. Het feit dat hij zo klein begon deed niets af aan de kwaliteit. Hij maakte kleding van hoogwaardige kwaliteit.

Geen ene stap in het proces wordt dan ook afgeraffeld of snel doorlopen. Iedere stap in het design- en productieproces wordt met volle aandacht doorlopen. Dat begint bij het selecteren van het materiaal tot en met het zetten van de laatste steken. Heinz zette zijn vakkennis om in de creatie van eigentijdse en kwalitatief hoogwaardige kledingstukken.

Dichterbij zijn visie

Heinz Michaelis startte met de ontwikkeling van dassen. Hiermee zette de vakbekwame kleermaker al de eerste stap naar het waarmaken van z’n visie: kleding toegankelijk maken voor een grote groep mensen. Heinz Michaelis maakte eigentijdse dassen, met als gevolg dat deze statusgerichte kledingstukken niet alleen meer beperkt bleven tot de elite. In tegendeel, ook het gewone volk ging dassen dragen.

Zijn ‘dassenwerk’ was zo’n groot succes dat de das in die jaren een verplicht item werd bij formele gelegenheden.

Overhemden met oog voor detail én mens en milieu

Michaelis heeft eerlijke overhemden tegen een eerlijke prijs hoog in ’t vaandel staan. Dat zie je bijvoorbeeld terug bij de productie van het succesvolle overhemdmerk Profuomo. De productieketen van dit prachtige overhemdenmerk wordt continue gecontroleerd op de volgende vier aspecten: sociaal, milieu, ethiek en fysiek.

Sociaal (Social Compliancy) aspect

Er wordt naar gestreefd om de kledingstukken in fabrieken te maken waarbij de medewerkers goede arbeidsomstandigheden hebben, in de meest brede zin van het woord. Het draait hierbij niet alleen erom dat medewerkers een goed leven hebben op hun werk, maar ook nog voldoende tijd hebben om te leven buiten hun werk om. Dit betekent dat er normale werktijden gehanteerd dienen te worden. Eveneens draait het bij goede arbeidsomstandigheden ook om een eerlijk salaris en een veilige werkomgeving. Hierdoor worden ongevallen voorkomen, en het zorgt ervoor dat de veiligheid van werknemers wordt gewaarborgd.

dassen van michaelis

Ethisch keurmerk

De werkomstandigheden worden gecontroleerd door het ethische keurmerk Business Social Compliancy Initiative (BSCI). Dit keurmerk streeft naar betere arbeidsomstandigheden voor iedere werknemer. Er wordt hierbij bijvoorbeeld gelet op: veilige werkomstandigheden en geen dwang of kinderarbeid.

Milieu (Environmental Compliancy) aspect

Bij de ontwikkeling van de kledingstukken wordt er niet alleen rekening gehouden met mens, maar ook met het milieu. Schadelijke stoffen zijn not-done. Om dit te bewerkstelligen staat het productieproces onder strikte controle: de Europese standaarden (REACH).

Michaelis is verplicht om informatie over de eigenschappen en de stoffen te verzamelen. Hierbij is het merk ook verplicht om de eventuele risico’s van de stoffen in kaart te brengen. Daarnaast wordt de informatie beoordeeld om te peilen in hoeverre een bepaalde stof risico’s met zich meebrengt voor mens en milieu. Wanneer er gevaarlijke stoffen ontdekt worden, is het zaak om deze stoffen te vervangen door veiligere stoffen.

Ethisch (Ethical Compliancy) aspect

Michaelis kijkt dus niet alleen naar het eindresultaat, maar gaat het gehele productieproces weloverwogen te werk. Dat begint al bij de herkomst van grondstoffen.

Fysiek (Physical Compliancy) aspect

Tevens waarborg Michaelis een goede relatie tussen klanten en medewerkers. Daarom zijn er regels voorgeschreven over het gewenste gedrag.

Overhemden met oog voor detail en kwaliteit

Michaelis overhemden zijn de echte succes drivers van dit kledingmerk. Dit is met name toe te wijzen aan het merk Profuomo. Dit fantastische overhemdenmerk heeft Michaelis groot gemaakt. Het is dan ook niet vreemd om Michaelis en Profuomo in één adem te noemen. Naast deze topper verkoopt Michaelis meerdere prachtige overhemden.

overhemd michaelis

Twee soorten pasvormen

De Michaelis overhemden zijn verkrijgbaar in twee soorten pasvormen: Regular Fit en Slim Fit. Beide pasvormen kenmerken zich door een getailleerde pasvorm. Toch zitten er nog wel enkele verschillen tussen deze pasvormen.

De pasvormen van de Michaelis overhemden is bij iedere maat verschillend. Dit houdt in dat iedere boordmaat een eigen maat heeft. De even getallen 38, 40, 42 en 44 vallen net wat ruimer en sluiten hierdoor beter aan op het lichaam.

Regular Fit

Hoewel de Regular Fit overhemden een getailleerde pasvorm hebben, hebben de overhemden wel een normale pasvorm rond de borst en de mouwen.

Slim Fit

De Slim Fit overhemden zijn evenzo getailleerd. Groot verschil is dat deze overhemden nauwer rond de borst en de mouwen zitten. Deze overhemden zijn dan ook uitermate goed geschikt voor slanke mannen.

Mouwlengte ook geschikt voor de lange man

De Michaelis overhemden staan bekend om de variatie in mouwlengte. Deze overhemden zijn namelijk niet alleen te koop in de normale mouwlengte, maar ook met extra lange mouw. De Michaelis overhemden zijn verkrijgbaar in mouwlengte 66, 67 of 68.

Daarmee is dit merk ook zeer geliefd onder lange slanke mannen. Lange mannen met een slanke bouw hebben een slank vallend overhemd nodig met een extra lange mouw. Echter vallen veel grote overhemden niet mooi, omdat veel overhemden afgestemd zijn op de dikkere man. Hierdoor zijn de mouwen te kort en valt het overhemd te wijd op de buik.

Gelukkig brengt Michaelis hier verandering in door Slim Fit overhemden aan te bieden met extra lange mouw!

De verschillende stijlen van de Michaelis overhemden

De Michaelis overhemden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten stijlen. Het merk zelf onderscheidt de volgende drie stijlen: formeel, strijkvrij en print.

Formeel

De formele overhemden van de Michaelis overhemden kenmerken zich door uitmuntende kwaliteit. De overhemden zijn gemaakt met de beste wevingen, waaronder Twill, Royal Oxford en Basket Weave.

De formele overhemden zijn in professionele kleuren verkrijgbaar, waaronder zwart, blauw, grijs, wit en roze. Het bijzondere aan de formele Michaelis overhemden is dat ze over een klein borstzakje beschikken aan de rechterkant van het overhemd.

De overhemden zijn verkrijgbaar in een egale kleur of met een rustige en zachte print. Denk hierbij aan ruiten, strepen of stippen.

Strijkvrij

Veel Michaelis overhemden zijn non-iron. Dit houdt in dat de overhemden strijkvrij zijn. Dit is een pluspunt voor mannen die veel reizen of doordeweeks weinig tijd hebben om hun overhemden te strijken.

Een non-iron (ook wel een strijkvrij) overhemd hoeft niet gestreken te worden na een wasbeurt. Het enige wat je hoeft te doen is het overhemd uithangen. Het gewicht van het water trekt het overhemd glad en strak. Met als gevolg dat je doordeweeks geen uren kwijt bent aan het strijken van je overhemden.

Print

Tevens zijn de Michaelis overhemden verkrijgbaar met prachtige prints. Er is heel erg veel keuze uit verschillende soorten prints. Je vindt de Michaelis overhemden met prachtige grafische printopdruk en creatieve motieven. Daarnaast vind je de overhemden met stippen, ruiten, bloemen en dessins.

Dus als jij op zoek bent naar overhemden die niet egaal in één kleur zijn, dan is de kans groot dat je tussen de Michaelis overhemden vindt wat je zoekt!

Vier soorten boorden

De Michaelis overhemden zijn te koop met twee soorten boorden. De volgende twee soorten vind je met name terug: kent en cutaway.

Kent boord

De kent boord is en blijft een klassieker onder de boorden. Een kent boord is van oorsprong een Engelse kraag. Een kent boord kenmerkt zich door een korte of halflange rechte punt. De kraagpunten vallen wijder uit dan bij de gebruikelijke kragen. Deze kraag zie je met name terug bij formele overhemden.

Cutaway boord

Een cutaway boord heeft evenzo verder uit elkaar vallende kraagpunten. Daardoor is een overhemd met een cutaway boord prachtig te combineren met een stropdas.

Manchetten in verschillende versies

De overhemden van het merk Michaelis zijn verkrijgbaar met verschillende manchetten. De overhemden kun je vinden met de volgende vier manchetten:

  • Short sleeve
  • Single cuff
  • Single cuff rounded
  • 2 buttons

De mooiste kleuren

De Michaelis overhemden zijn verkrijgbaar in diverse soorten kleuren. Je kunt de overhemden kopen in de kleuren zwart, wit, blauw, groen, grijs en roze. De formele overhemden zijn meestal uitgevoerd in de kleuren zwart, wit en grijs.

Andere kledingstukken en accessoires

Michaelis verkoopt prachtige overhemden, maar daar blijft het niet bij. Dit merk verkoopt ook diverse andere kledingstukken en accessoires. Zo biedt dit kwalitatief hoogwaardige merk ook truien, dassen, riemen en sjaals aan. Ook vind je verschillende Michaelis accessoires, waaronder strikken, pochetten, bretels, manchetknopen, dasspelden en cumberbanden.

Eigenlijk kan je zo ongeveer je hele kledingkast vullen met Michaelis kledingstukken!