Olymp is een groot Duits merk wat valt onder het familiebedrijf Olymp Bezner KG. Olymp staat bekend om de hoge kwaliteit duurzame overhemden, met uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, een uitgebreide collectie en een assortiment met een ruime keuze aan maten en kleuren, waardoor er voor iedereen een geschikt overhemd te vinden is. 

Olymp: uitermate kwaliteit sinds 1951

Door de grote keur aan pasvormen (body fit, comfort fit en slim fit) in combinatie met een assortiment wat loopt vanaf maat XS tot en met maat 6XL, is er voor vrijwel elk lichaam een goed overhemd te vinden. Olymp overhemden zijn tevens te verkrijgen met een korte mouw en een normale mouw die tot op de pols valt. Zijn je armen veel langer of korter dan de standaardmaat? Olymp overhemden komen ook in uitvoeringen met een iets kortere mouw of juist een extra lange mouw.

Het Olymp logo: Olymp stijlvolle kwaliteit

Het bedrijf Olymp Bezner KG, waar de Olymp overhemden onder vallen neemt grote maatschappelijke, culturele en sociale verantwoordelijkheid. Uitstekende kwaliteit overhemden waarbij aandacht voor mens en milieu hoog in het vaandel staat. Lees verder voor alles wat je over Olymp en de Olymp overhemden moet weten.  

Het ontstaan van Olymp

De overhemden van Olymp vallen onder het Duitse familiebedrijf Olymp Bezner KG. Het hoofdkantoor zetelt in Bietigheim-Bissingen, Baden-Württemberg, Duitsland. Olymp Bezner produceert herenkleding en brengt dat onder andere onder het merk Olymp op de markt.

Het bedrijf werd in 1951 opgericht door Eugen Bezner. Hij stierf 9 jaar na de oprichting op 59-jarige leeftijd. Zijn zoon Ebenhard nam de leiding van Olymp Bezner KG op zich. Hij was destijds pas 25 en zit na al die jaren nog steeds in de raad van advies van Olymp Bezner KG.  

Eugen startte de onderneming vanuit de wasruimte in zijn huis. Hij werkte daar met slechts zes werknemers aan herenkleding, die destijds nog vervaardigd werd van militaire materialen zoals de zijde van parachutes. Door de hoge kwaliteit verwierf Olymp Bezner KG al snel faam en moest er rap uitgebreid worden. Met name extra naaisters waren nodig. De eerste officiële productievestiging van Olymp Bezner werd geopend in Großingersheim (Kreis Ludwigsburg).

Heerlijke shirts van Olymp Bezner uit Duitsland

De ¨original Bezner collar¨, destijds een hele innovatie, droeg bij aan het succes van de Olymp overhemden. En al snel waren de Olymp overhemden, waarbij kwaliteit en afwerking hoog in het vaandel stonden (en staan), niet meer weg te denken uit het Duitse straatbeeld.

De naam Olymp werd gekozen gebaseerd op het Griekse gebergte en mythologische huis van de goden. De Olympus overhemden werden als zeer duurzaam beschouwd en vonden gretig aftrek.

Mark Bezner werd in 1963 geboren. In 1990 kwam hij als derde generatie ook in dienst van Olymp Bezner KG. 20 jaar later, in 2010 werd Mark officieel de CEO van het bedrijf. Mark zijn bevlogenheid brengt het bedrijf alsmaar verder. In 2001 voerde hij een complete ´restyle´ uit, waarbij de collecties gemoderniseerd werden maar ook de interne processen werden aangepast aan de moderne tijd.

Olymp is marktleider op de Duitse markt, maar de Olymp overhemden zijn in ruim 40 landen te verkrijgen. Dat maakt Olymp Bezner een van de meest succesvolle Europese fabrikanten van shirts en overhemden.

Naast Olymp overhemden produceert Olymp Bezner KG ook truien, stropdassen en polo´s.

Olymp Bezner distribueert haar producten via normale kledingwinkels evenals via hun eigen "Olymp Stores", waar de Olymp overhemden uiteraard ook verkrijgbaar zijn.

Een wereldse man draagt het merk Olympus/Olymp

In 2015 had het bedrijf een omzet van 237.000.000 euro en had Olymp Bezner 750 medewerkers. En dan te bedenken dat nog geen 65 jaar daarvoor Olymp Bezner allemaal begon met 6 werknemers in de wasruimte van het huis van de oprichter, Eugen Bezner.  

Wat zijn de verschillende Olymp labels?

Olymp voert voor de overhemden verschillende merken met elk een eigen karakter. Welke dat zijn en wat de verschillen zijn, lees je hieronder:

  • Olymp Luxor: Strijkvrije en kreukvrije zakelijke Olymp overhemden van 100% katoen. Wassen, drogen en dragen en het shirt blijft de hele dag vrij van kreukels. De hoge kwaliteit stoffen ´ademen´, en voelen zacht aan op de huid. De stoffen worden getest volgens de richtlijnen van de Oeko-Tex 100 Standard (daarover later meer.) Je kunt deze Olymp overhemden vinden met een klassieke pasvorm of een slim fit.
  • Olymp Tendenz: Deze tweede lijn zakelijke Olymp overhemden, ook gemaakt van puur katoen zijn ´extra easy care´. Niet strijkvrij, maar wel heel makkelijk te strijken en kreuken gedurende de dag niet te veel. Deze overhemden vallen in een aantrekkelijk prijs segment.
  • Olymp Level Five: Deze body fit Olymp overhemden zijn gemaakt van een comfortabele stretch stof en cateren voor de modebewuste man. Sinds de lancering in oktober 2008 heeft dit merk al veel succes geboekt.
  • Olymp Novum: deze casual shirts zijn van hoge kwaliteit, modieus en meer geschikt voor de ´relaxte look´. Deze Olymp overhemden zijn easy care, maar je kunt eventueel voor de relaxte look strijken helemaal overslaan.

Om je look helemaal af te maken heeft Olymp, naast Olymp overhemden, ook stropdassen en truien. Die vallen onder de merken:

  • Olymp Ties: Deze stropdassen worden gemaakt van pure zijde die naadloos aansluit op de collectie Olymp overhemden. Zowel in design als qua kleur. De dassen zijn bewerkt met een bepaalde technologie die vlekken moet tegengaan.
  • Olymp Knitwear: Truien en sweaters die wederom aansluiten bij de collectie overhemden van Olymp. De hoge kwaliteit truien is geschikt voor zowel zakelijke als casual looks.

Mouwlengte Olymp shirts

Olymp overhemden komen niet alleen in verschillende pasvormen, maar ook met verschillende mouwlengtes. Zo wordt er gedacht aan de mannen met extra lange armen, maar ook aan mannen die wat kortere armen dan gemiddeld hebben.

De standaard mouw bij Olymp overhemden is 64 centimeter lang. Een extra lange mouw meet of 69 of 72 centimeter. Een kortere mouw wordt gemaakt op 58 centimeter.

Daarnaast worden veel modellen ook met korte mouwen aangeboden.  Die vallen dus niet op tot op je pols, maar tot halverwege je bovenarm.  

Olymp overhemden komen in een grote verscheidenheid aan maten. Doordat je ook kunt kiezen uit verschillende armlengten zit er zeker een overhemd voor je tussen.

Maten van Olymp

Bij Olymp denkt men aan iedereen: hele slanke mannen, tot mannen met een extra grote maat.

De Olymp Level Five (body fit overhemden) beginnen bij boordmaat 36 (XS) en lopen tot en met boordmaat 43/44 (XL). Dit type overhemden sluiten doorgaans strak aan op het lichaam. Deze modebewuste snit is voor mannen met een slank postuur.

De Olymp Luxor (Comfort of Classic fit), Olymp Tendenz en Olymp Novum lopen vanaf maat S (boordmaat 37/38) tot en met maat 6XL (boordmaat 54). Deze overhemden vallen wat ruimer en zijn geschikt voor zowel zakelijke als casual looks.

De Olymp Luxor (Slim fit overhemden) lopen vanaf boordmaat 37/38 (maat S) tot en met boordmaat 47/48 (maat 3XL). Deze slim fit Olymp overhemden vallen tussen de ruime snit van de klassieke pasvorm en de strakkere vorm van de body fit overhemden in. Zowel casual als zakelijk een optie.

Deze maten, in combinatie met de verschillende mogelijkheden voor armlengte maken dat er voor ieder wat wils is. Wil je precies weten hoe de shirts van Olymp vallen? Kijk dan hier voor de maattabel.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Olymp Bezner, het bedrijf waar de Olymp overhemden vandaan komen, neemt een grote sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ze streven naar een duurzame keten door goed te letten op de bron van het katoen en de omgang met werknemers. Tevens sporen ze partnerbedrijven aan hetzelfde te doen. Deze maatschappelijke betrokkenheid blijkt onder meer uit:

  • En redelijke vergoeding voor alle werknemers. Alsmede redelijke werktijden
  • Het aangaan van langlopende relaties met partnerbedrijven in Azië en Zuidoost- Europa. Dit zorgt voor constante werkgelegenheid enerzijds. En anderzijds kan Olymp Bezner goed toezicht houden. Zo weet je zeker dat je Olymp overhemd uit een goede fabriek komt
  • Het behouden van verschillende internationale certificaten, zoals SA 8000
  • Hoge kwaliteit katoen, geproduceerd onder verantwoorde omstandigheden. Deze keten is ook gecertificeerd onder Oeko-Tex

Culturele en sportieve betrokkenheid

In 2008 werd er door Olymp Bezner een stichting op gezet. De Olymp Bezner Stiftung. Deze stichting is in een flink aantal landen betrokken bij projecten die kinderen en jongeren helpen met hun opleiding en toegang tot gezondheidszorg. Teven ondersteunen ze dagcentra, tehuizen en ziekenhuizen. Dat doen ze in Duitsland, maar bijvoorbeeld ook in Thailand, Bulgarije en Brazilië.

Olymp Bezner GK is sinds oktober 2015 de officiële partner van het voetbalteam Borussia Dortmund. Maar ook andere sporten worden door Olymp Bezner ondersteund. Zo zijn ze de belangrijkste sponsor van het handbalteam SG BBM Bietigheim en het ijshockeyteam SC Bietigheim-Bissingen Steelers.

Samenvatting: Voor wie is Olymp?

Olymp overhemden zijn voor iedereen. De hoge kwaliteit shirts zijn beschikbaar in verschillende pasvormen en met verschillende mouwlengtes. Door de ruime keuze aan maten is er voor iedereen een perfect overhemd te vinden. De productie van de overhemden wordt gedaan in fabrieken waarbij het welzijn van de werknemers hoog in het vaandel staat. Ook voor de productie van het katoen is er voor mens en milieu veel aandacht.

Ben je op zoek naar een hoog kwaliteit overhemd, met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en geproduceerd onder eerlijke en vriendelijke omstandigheden? Dan is een Olymp overhemd zeker iets voor jou.

Bronnen:
http://fashiongear.fibre2fashion.com/brand-story/olymp/facts.asp
http://www.olymp-bezner-stiftung.de/