Ben je nog op zoek naar leuke cadeautips voor Vaderdag? Een mooi overhemd of een modieus accessoire zijn geschenken die altijd van pas komen. Je weet met dit soort geschenken ook heel goed op voorhand of je vader (of partner) er iets mee zal kunnen doen. Enige voorwaarde is natuurlijk wel dat je zijn smaak goed kent zodat het een echt persoonlijk en gepast cadeau wordt. Ben je nog op zoek naar inspiratie, dan vind je hieronder vast leuke ideeën.

vaderdag cadeau

Een hemd als cadeau voor Vaderdag

Wie erover denkt een overhemd cadeau te geven voor Vaderdag maakt wellicht best de keuze voor een vrijetijdshemd. Nogal wat mannen kiezen immers graag zelf de hemden waarin ze gaan werken, kwestie van echt de juiste stijl te kiezen die past bij hun functie of bij het bedrijf waar ze werken. Door een vrijetijdshemd te kiezen geef je je vader of je partner bovendien ook de gelegenheid het hemd te dragen op momenten die hij met de familie doorbrengt. Zo kan hij je hopelijk ook tonen hoe blij hij is met z’n cadeautje.

Maar in vrijetijdshemden bestaat zo’n overdaad van stijlen. Hoe kies je nu een elegant hemd en waar moet je op letten voor het bepalen van de kwaliteit? Dit zijn onze essentiële tips.

Een vrijetijdshemd zal meestal een soepele kraag hebben. Soms zitten er knoopjes op de kraag, zoals je die kent van overhemden in de Oxford-stijl. Je mag natuurlijk voor een stevigere kraag kiezen. Doe dit als je denkt dat degene aan wie je het overhemd als cadeau wil geven hiervan houdt. Vervolgens kan je gaan nadenken over welke stof je zal kiezen en het patroon daarop. Voor een vrijetijdshemd is de keuze groot en kan je de meest fantastische modellen vinden. Maak echter niet te fout voor Vaderdag een overhemd te kopen in een stijl waarvan je niet zeker weet of de ontvanger deze zal waarderen. Experimenteren is leuk maar liever niet met cadeaus, kwestie van teleurstelling te voorkomen.

overhemden als cadeautje

Aandachtspunten bij het maken van je keuze:

Op welke gelegenheden denk je dat je vaderdagcadeau zal worden gedragen? Wat voor vrijetijdsactiviteiten heeft je vader en voor welk van die gelegenheden trekt hij meestal een overhemd aan? Je wilt wel een hemd geven dat past bij de omgeving waarin hij z’n vrije tijd doorbrengt.

De pasvorm van een vrijetijdsoverhemd mag strak zijn maar vermijdt de ultra slim modellen, het is slechts weinig mannen gegeven zich daar comfortabel in te voelen.

Vermijd ook goedkope textielsoorten bij de aankoop van een vaderdagcadeau. Het laatste dat je wilt is dat een overhemd dat je als cadeau geeft goedkoop zou aanvoelen. Heb je echt het budget niet om een overhemd van degelijke kwaliteit te kopen? Kijk dan misschien eens hieronder, daar bespreken we nog enkele accessoires die ook perfect zijn als cadeau voor Vaderdag. Die zijn waarschijnlijk minder duur dan een goed overhemd. Let om de kwaliteit van de stof te bepalen op het percentage elastaan of andere synthetische stoffen. Liefst is het overhemd natuurlijk gewoon in 100 procent natuurlijke vezels (katoen) gemaakt. Voel ook eens of het hemd zacht aanvoelt. Hemden die iets of wat ruw aanvoelen laat je best liggen, die zijn meestal van veel mindere kwaliteit.

Let voor je aankoop eens op hoe je vader of partner graag z’n hemden draagt. Lange hemden, opgerolde mouwen, dichtgeknoopte manchetten of juist niet? Dit zal je helpen het perfecte overhemd te kiezen naar zijn smaak!

dassen

De accessoires voor Vaderdag

Zo, nu je alle kaarten in handen hebt om het juiste hemd te kiezen kunnen we het hebben over de accessoires. Deze kosten vaak minder dan een overhemd en kunnen dus soms als extraatje gegeven worden maar ze zijn ook op zichzelf een mooi cadeau. Laat ons beginnen met de grote vaderdagklassieker.


De das:

Voor professionele gelegenheden zal je vader misschien al verplicht zijn een das te dragen, sommige mannen houden ze ook graag aan in hun vrije tijd. Hoe dan ook kan een goed geklede man eigenlijk niet teveel dassen hebben. De laatste jaren zijn dassen opnieuw een echt modeaccessoire geworden. Daardoor kan er nu ook meer mee geëxperimenteerd worden.


Kies een leuk of opvallend motief als je de das eerder als een vrijetijdsaccessoire ziet. Draagt je vader of partner enkel dassen naar z’n werk? Zorg dan dat je een das kiest in lijn met degene die al in z’n kleerkast liggen. Sobere en vaak ook smallere dassen die goed kunnen gecombineerd worden met een gekleurd hemd zijn een recente trend en dus erg modieus.


De vlinderdas:

Vlinderdassen zijn, hoe mooi ook, echt niet meer in de mode. Tenzij je vader van vintage-feestjes houdt of regelmatig in smoking uitgaat zal hij er wellicht weinig aan hebben. Voor de liefhebbers van galafeestjes is een vlinderdas echter nog altijd onontbeerlijk.


Manchetknopen:

Voor hemden met manchetten (ook wel French cuffs genaamd) staan manchetknopen heel erg chique. En vermits dit soort overhemden opnieuw modieus zijn momenteel heb je kans dat je vader al zo’n hemd heeft. Dan doe je hem ongetwijfeld een groot plezier met een paar stijlvolle manchetknopen. Ga je voor klassiek of eerder een fantasy-stijl? Manchetknopen die overdag worden gedragen mag je zelf volledig naar smaak kiezen. Worden de manchetknopen op een avondfeest onder een smoking gedragen dan kies je best klassieke manchetknopen.

 

Heb jij nog leuke ideeën?

Heb jij al een cadeau gekozen voor Vaderdag dit jaar? Durf je kleding of accessoires geven of vind je dat toch te moeilijk? We horen graag hoe jij je keuze maakt!