Als we de Nederlandse Encyclopedie mogen geloven is een broekriem een riem om je broek op te houden, een kledingaccessoire en een modeartikel. Een gesp, ceintuur of broekriem is inderdaad niet enkel een functionele band die dient om gênante situaties te voorkomen, het is evenzeer een modieus accessoire. Belangrijk dus dat je als man een beetje let op de stijl van de broekriem die je wilt dragen, en vooral ook op het feit of die stijl wel past bij de rest van je outfit. Matchen je schoenen, broek, overhemd en/of vest met je riem? Dit zijn onze stijltips!

Een stukje persoonlijkheid

Een broekriem is het ideale accessoire om je unieke en persoonlijke stijl te benadrukken. Het leuke is namelijk dat voor broekriemen weinig formele normen gelden, zelfs niet in omgevingen waar de dresscode voor de rest heel strikt geregeld is. Neem een kantooromgeving bijvoorbeeld, waar pak en das verplicht zijn en dan nog liefst in niet te opvallende of uitgesproken kleuren of patronen. Als je daar een wat meer gedurfde riem op durft dragen, een stoerdere of juist een bijzonder elegante broekriem bijvoorbeeld, dan kan je daarmee aan je omgeving veel duidelijk maken over je eigen persoonlijkheid. Of toch in elk geval over je smaak en stijl.
Om van een broekriem een modestatement te maken moet je natuurlijk wel een goed overwogen keuze maken. Je broekriem kan net zoals je andere kledij een stuk van jezelf weerspiegelen, en je op die manier helpen een trede hoger op de stijlladder te klimmen.

Stijltips voor broekriemen

Een broekriem komt rond het midden van je lichaam te zitten en creëert daardoor de visuele illusie dat je kleiner bent dan in werkelijkheid. Als je jezelf in het algemeen juist kleedt om groter te lijken dan je bent dan kies je dus best voor een broekriem die niet contrasteert met ofwel je broek ofwel met je overhemd of shirt.
Ben je juist iemand die nogal groot is dan is een broekriem het ideale accessoire om die verticale lijn te breken. Een felgekleurde broekriem, een sterk contrast met broek of hemd of een anderszins opvallende broekriem kunnen dat effect bereiken.
Een broekriem kan ook de perfecte aanvulling zijn op een nonchalante casual look. Een vrijetijdsbroek en overhemd gecombineerd met een vintage, licht gebleekte leren riem zijn de ideale combinatie om dat effect te bereiken. Wil je juist je vrijetijdslook een beetje corrigeren en toch een tikje gekleder maken? Kies dan voor een mooi glanzende leren riem in contrast met die lichtjes versleten jeans. Voel jezelf echter nooit verplicht een riem te dragen als accessoire. Heeft je broek geen riem nodig en voegt een riem weinig toe aan je stijl? Laat die broekriem dan maar in de kast.

Je ziet het, een broekriem kan een bijzonder handig accessoire zijn om snel een gewenst effect mee te bereiken. Een riem is ook het perfecte accessoire om een kledingstijl die iets te nadrukkelijk in deze of gene richting gaat te corrigeren. Een riem als knipoog naar de rest van je stijl zeg maar. Bovendien is de keuze in broekriemen enorm, dat merk je meteen als je in onze online winkel de rubriek accessoires opent.
Heb je nog vragen over welke broeksriem bij welk overhemd, broek of vest past? Of wil je weten welke soort broeksriemen tegenwoordig hip zijn en welke ouderwets? Wij helpen je graag verder met ons persoonlijke advies. Stel hieronder je vraag en we beantwoorden ze zo snel mogelijk!