Een pochet is een mooie en unieke toevoeging in ieder casual en zakelijk outfit. Voordat de pochet gedragen kan worden dient deze wel eerst gevouwen te worden. Voor elke gelegenheid zijn andere vouw methodes; denk dan aan: informele vouwen voor normaal en casual gebruik, maar er zijn ook vouwen de gebruikt worden tijdens ceremonies en gala's. Pochet nodig? Bekijk alle Pochetten (Pochet) Online.

Is een pochet iets van weleer?
Een pochet wordt soms gezien als een oubollig accessoire, maar met een pochet geef je juist af dat je oog hebt voor detail. Niet iedereen gebruik een pochet, daardoor is het een van de beste accessoires om jezelf te onderscheiden. Natuurlijk moet je de pochet wel op de juiste manier dragen, daar helpen wij je bij. Voor mannen is het soms lastig genoeg om je te onderscheiden en een pochet geeft daar kleur aan.

Een mooi pochet voor je overhemd

De vouwmethodes van een pochet
Er zijn veel verschillende soorten vouwen, maar er zijn een aantal vouwen die vrij te maken gemakkelijk zijn en die het meest gebruikt worden. De meest bekende pochet vouw methodes zijn hieronder weergegeven.

  1. Casual Fold
  2. Classic Flat Fold
  3. Puff Fold
  4. One Corner Up fold
  5. Two Corner Up fold
  6. Three Corner Up fold

Vouwwmethodes voor een pochet

1. Casual fold voor je pochet
Omdat er eigenlijk geen vouwen in de Casual Fold zitten is dit een van de gemakkelijkste manieren om een pochet te vouwen. Deze vouw is op twee manieren te dragen, met de bolle omgevouwen en met de puntige kant naar boven.

Door het nonchalante uiterlijk van deze vouw is het de perfecte vouw om te gebruiken in casual en informele outfits. De opvallende manier waarop de pochet uit de borstzak steekt is ideaal voor opvallende pochetten met een leuk design, zoals ruitjes, stippen of strepen. Traditioneel wordt de pochet gedragen in de kleur van het overhemd, maar bij deze informele vouw is dat niet noodzakelijk. Let er in ieder geval op dat je een kleur gebruikt die past bij de rest van de outfit.

2. Classic flat fold voor je pochet
Een Classic Flat Fold, of Flat Fold, is strak en recht en steekt een klein stukje boven de borstzak van het colbert uit. Dit is een klassieke manier van vouwen en één van de chiqueste vouwen die je kunt gebruiken. Deze vouw is een van de meest traditionele vouwen en wordt het meeste gebruikt in formele outfits en tijdens ceremoniele gebeurtenissen en gala's. Denk hierbij aan het dragen bij een smoking of rokkostuum.

Classic Pochet Flat Fold

3. Puff Fold voor je pochet
Dit is een unieke en creatieve vouwmethode waarbij de hoekige varianten het onderspit delven. De puff fold heeft een ronde en bollend deel van de pocht naar boven steken. Dit geeft een casual of creatief uiterlijk.

Puff Fold Pochet

4. One Corner Up fold voor je pochet
De One Corner Up is een methode waarbij de pochet op een manier gevouwen wordt zodat één hoek van het pochet boven de borstzak van het jasje uitsteekt. Deze vouw is vrij eenvoudig te maken en heeft een elegante uitstraling. De One Corner Up Fold kun goed aanpassen naar eigen wens. Door de punt wat verder uit het borstzakje te laten steken, valt de punt goed op en heb je een echte blikvanger te pakken. Wil je een rustiger beeld, laat de punt dan wat minder ver uitsteken.

5. Two Corner Up fold voor je pochet
Op deze manier gevouwen steken er twee hoeken van de pochet uit het borstzakje van jasje. Deze vouw is vrij eenvoudig te maken en heeft een speels uiterlijk. Deze vouw valt of staat met het soort pochet dat je draagt. Gevouwen in de strakke variant, met de punten op gelijke hoogte, komt deze vouw beter tot zijn recht met een effen gekleurd pochet of pochet met een rustig design.

6. Thee Corner Up fold voor je pochet
Op deze manier gevouwen steken er niet twee maar drie hoeken van de pochet uit het borstzakje van jasje.

Pochet