Riemen maken de man wordt wel gezegd, zo ook de riemen van Profuomo. Profuomo is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in mannenmode, waaronder overhemden, stropdassen en riemen. Het is in 1934 opgezet door Heinz Michaelis, een vakbekwame kleermaker met hoge standaarden. Het idee was, en ís, om de hoogste kwaliteit kleding te maken. Het bedrijf is nog steeds in handen van dezelfde familie en de ideologie wordt hoog gehouden. De beste materialen, mooiste ontwerpen en moderne confectiemethodes worden gecombineerd met de traditie en vakmanschap van weleer.

riemen profuomo

Riemen van Profuomo - Italiaans design, Hollandse degelijkheid

Profuomo heeft een uitgebreide collectie riemen. In de collectie vind je onder meer riemen gemaakt van kalfsleer, suede en katoenen gevlochten riemen. De prijzen varieren van ronde 30,- tot ronde de 50,-.
De riemen van Profuomo staan garant voor lang draagplezier. Ze zijn vervaardigd van eerste klas Toscaans runderleder en worden met zorg gestikt. Het leer is zeer soepel en gaat daardoor jaren mee, mits goed onderhouden natuurlijk.
Zelfs bij het kleuren van het leder wordt extra aandacht gegeven. Het Toscaanse leer wordt namelijk op een eeuwenoude methode van haar tint voorzien.

Profuomo brengt zijn kleding onder in unieke labels. De collecties van Profuomo heten ‘Originale’, ‘Sky Blue’ en ‘2.0’. De collectie "The Informalist" is in 2016 overgezet naar Sky Blue en hiermee beeindigd tegelijk met de introductie van Profuomo 2.0.

Uniek productiemethode Profuomo riemen

De riemen van Profuomo krijgen hun kenmerkende kleur en dessin door een productieproces genaamd vegetable tanning. Dit proces, letterlijk als groente kleuring vertaald, was al bekend in de stenen tijd; het is in de 15de eeuw in Toscane geperfectioneerd. Het leder wordt in houten vaten gelegd met daarbij poeders gemaakt van allerlei verschillende plantensoorten, bijvoorbeeld Chinese galnoot of eiken hout. Afhangende van het soort leer en soort ‘verf’ kan het tot wel 60 dagen duren voordat een lap klaar is.
Dit is niet alleen een milieuvriendelijke manier van kleuren, het heeft ook voordelen ten opzichte van de kwaliteit van het eindproduct. Doordat de gebruikte stoffen lang niet zo agressief zijn als bij de conventionele methodes, wordt het leder niet aangetast; het resultaat is een prachtig stuk gekleurd leer met structuur en karakter.

unieke productiemethode riemen profuomo

Klassieke riemen van Profuomo

Voor bij een pak, of ander formeel outfit, past natuurlijk alleen een klassieke riem. Hoe minder frutsels hoe beter! Profuomo heeft hier de perfecte riemen voor. Chic en passend bij elk pak. Je kunt het beste kiezen voor een veilige zwarte of bruine kleur.

riemen profuomo leer

Moderne riemen van Profuomo

Profuomo maakt ook moderne riemen die goed passen bij een casual outfit. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een van de modellen met ‘gebrande’ randen. Deze hebben een stoer uiterlijk zonder aan klasse te verliezen. De kwaliteit van de casual riemen is net zo hoog als die van de klassieke modellen en ook hier geldt dat ze uiterst duurzaam zijn.

Profuomo riem - eenvoudig op maat te verstellen

Er is nog een ding wat de riemen van profuomo uniek en bijzonder maken. Bij de meeste riemen is het zo dat je die in de juiste maat moet kopen. In maat 85 (cm), 95 (cm), 105 (cm) of 115 (cm). Deze maat staat voor de omvang van je taille. Die kan je zelf makkelijk opmeten door een meetlint om je heupen te leggen en de maat af te meten. Bij de riemen van Profuomo hoef je je maat eigenlijk niet te weten als je een riem koopt, omdat de riemen van Profuomo heel makkelijk en eenvoudig op de juiste maat te verstellen zijn. Je kan de knoop op de riem losdraaien, waardoor je zelf de gewenste lengte van de riem kunt instellen. Kwestie van de een gaatje extra maken en de riem op de juiste lengte afknippen.

Bedenk goed welke kleurkeuze je maakt en bij welke outfits je nieuwe riem gedragen kan worden. Een neutrale kleur is altijd goed; een felle kleur kan een outfit compleet kan ruïneren, maar kan ook een prachtig modieus accent zijn. Het zit ‘m allemaal in de kleurcombinatie! Wat is de jouwe?