Ben je een beetje uitgekeken op de traditionele pasvormen die de meeste fabrikanten van overhemden op de markt brengen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want zowel de merken Olymp en als Seidensticker kondigde dit jaar aan dat ze nieuwe pasvormen zullen ontwikkelen. Hieronder bekijken we in detail wat de nieuwe pasvorm van Seidensticker, de X-Slim, betekent. Voor wie is deze pasvorm ontworpen en wat zijn de meest opvallende kenmerken ervan?

We zien het aan het modebeeld op straat, steeds meer mannen geven de voorkeur aan een matig tot sterk getailleerde pasvorm voor hun overhemden. Veel heeft ongetwijfeld te maken met de groeiende aandacht die mannen besteden aan hun uiterlijk. Wie wekelijks gaat trainen en op z’n dieet let wilt natuurlijk ook graag z’n slanke en gespierde lichaam kunnen tonen. Dat is met de eerder losse pasvormen die vroeger populair waren niet voor de hand liggend.

seidensticker xslim

Overhemden worden steeds strakker

Ook de fabrikanten van overhemden hebben die trend opgemerkt en ze concentreren zich dus sinds enkele jaren op het ontwikkelen van nieuwe collecties overhemden die strakkere pasvormen bieden voor de sportieve en slanke man. Voor het komende modeseizoen kondigde Seidensticker zelfs een nieuwe pasvorm aan met een bijzondere taillering. De X-Slim overhemden voor herfst en winter werden door Seidensticker eerst uitgebreid getest. De Duitse fabrikant wilde duidelijk niet over één nacht ijs gaan bij het uitbrengen van deze collectie en heeft jarenlang achter de schermen gewerkt om de X-Slim te verbeteren. De hemden die het op dit moment naar de verdelers verscheept zijn dus het resultaat van uitgebreid marktonderzoek en dat zie je meteen.

De managers van Seidensticker zeggen dat hun X-Slim overhemden echt inspelen op een groeiende vraag van mannelijke consumenten. Steeds meer zelf- en modebewuste mannen waren volgens Gerd en Frank Seidensticker op zoek naar een hemd dat hun bovenlichaam niet volledig zou verbergen maar juist de mooiste kenmerken ervan in de verf zou zetten.

Alle hemden uit deze nieuwe collectie zijn strijkvrij, en ook daarmee speelt Seidensticker weer in op een groeiende trend. De moderne en drukbezette man heeft natuurlijk steeds minder tijd vrij om z’n eigen hemden te strijken en dus is het wel zo handig als ze hun hemden rechtstreeks uit de wasmachine te drogen kunnen hangen om ze daarna enkel nog in de kast te moeten hangen. Uiteraard zijn de hemden ook gemaakt uit 100% katoenvezels van de hoogste kwaliteit.

Seidensticker: een vaste waarde

Naast de X-Slim overhemden blijven ook de traditionele Seidensticker overhemden bestaan natuurlijk. Daarbij denken we aan de Splendesto-, de Schwarze Rose en de Uno (en Uno Superslim)- collecties. Seidensticker blijft met deze klassiekers vele mannen bekoren en de Seidensticker overhemden behoren dan ook niet toevallig tot de bestverkopende overhemden uit onze collectie. We twijfelen er niet aan dat ook de nieuwe X-Slim collectie snel op een trouwe schare fans zal kunnen rekenen.

Wilt u graag meer weten over ons aanbod Seidensticker overhemden? Wij geven u graag meer uitleg over onze collectie en we staan altijd klaar om u onze persoonlijke stijltips te geven. Aarzel dus niet om ons te contacteren via de onderstaande link!