Met kleuren is het een beetje zoals met de rest van de modewereld. Alles wordt op een gegeven moment gerecycleerd. Zo komen bepaalde kleuren die misschien tien jaar lang uit de mode waren plots weer in de mode en kan het zijn dat dat trendy paarse overhemd dat je vorig jaar droeg dit jaar helemaal fout geworden is. Er zijn zelfs heuse kleurcyclussen, zo beweren modespecialisten. In golfbewegingen van een jaar of 20 zie je kleuren meestal langzaam steeds feller en helderder worden of juist donkerder en ingetogener. Tijd dus voor een korte en praktische gids, waarin we de trendy kleuren van het moment opsommen.

De kleuren van de herfst

Heel wat natuurkleuren domineren de modewereld tegenwoordig, een trend die al enkele jaren bezig is maar die nu pas echt de mannenmode begint te bereiken. Een kleur die we afgelopen jaar bijzonder vaak op de catwalk zagen was bijvoorbeeld een aardekleur, een roodbruine pasteltint. Vooral moderne mannen vertonen zich graag in een vest, broek of jas met deze warme kleur.
Het leuke is dat deze natuurlijke kleur tegelijk toch niet te ‘outdoor’ aanvoelt. Veel mensen associëren ze namelijk evengoed met het roestbruin van een industriële omgeving of met de cowboys in een slaperig Western-stadje. Deze kleurtint combineer je bovendien makkelijk met olijfgroen of goudkleur. Kies je eerder voor oranjebruin dan voor roodbruin dan verkrijg je bovendien een beetje een ruige look, heel erg mannelijk met andere woorden.

Koffiedonker

Al een keer opgelet hoeveel verschillende tinten een tas donkere koffie kan hebben? Koffiekleur is dan ook niet één specifieke kleurtint maar een heel palet aan donkere tinten, van pikzwart tot zwartbruin. Voor een vest of broek maar ook voor een vrijetijdsoverhemd zijn deze tinten voldoende ingetogen om niet té flashy te zijn maar nu ook weer niet zo ingetogen dat ze formeel overkomen. Door een gebroken zwarte tint te kiezen verkrijg je bovendien opnieuw een stoere mannelijke look.

kleuren

Gemberbruin

Alweer een natuurlijke kleur is het lichtbruin van gember. Ook deze kleur bestaat in verschillende tinten, van licht tot donker. Deze kleur heeft het opvallende effect dat ze elke vrijetijdsoutfit er net een tikje eleganter en authentieker kan doen uitzien. En herinner je je nog het midden van de jaren ’80 toen kameelbruin plots overal te zien was? We zegden toch al dat kleuren in cyclussen terugkomen?

Dennengroen

Het hoeft echt geen kerst te zijn om jezelf in de kleuren van de kerstboom te hullen. Een dennengroen overhemd of jas mag je zelfs combineren met andere kledingstukken in dezelfde tint, zoals schoenen bijvoorbeeld. Dit jaar zagen we in veel herencollecties het dennengroen een ietwat blauwige tint krijgen, wat het geheel iets minder warm van kleur maakt maar misschien juist daardoor voelt de kleur ook wat mannelijker aan.

Citroengroen

Hou je niet zo van het donkere dennengroen? Dan is een citroengroen met een sterke gele ondertoon misschien een geschikt alternatief. Truien, jassen, hemden en broeken in deze geelgroene tint zijn dit jaar erg populair en als je tussen de recentste collecties gaat kijken zal je ongetwijfeld wel één of twee kledingstukken in deze kleur vinden die je bevallen. Niet aarzelen in dat geval en gewoon kopen want we geloven dat deze kleur nog zeker enkele jaren trendy zal blijven.

groene kleuren herfst