Ik ga op vakantie en neem mee. Het klinkt makkelijk. Je smijt wat kledingstukken in je koffer. Zon? Dan gaan de zonnebrand, zonnebril en zwembroek mee. Sneeuw en ijs? Dan mogen de wanten en mutsen absoluut niet achter blijven. Maar er zijn veel potentiële valkuilen waarmee een man geconfronteerd wordt tijdens het inpakken van zijn vakantiespulletjes. Je pakt of teveel kleding mee uit angst dat je te kort komt en komt met een overdadige hoeveelheid kleding aan op de vakantie bestemming. Of je neemt te weinig mee en besteed de vakantie niet op de camping, in het vakantiehuisje of ergens in de natuur, maar gewoon in de wasserette.

ultieme ingepakte koffer voor man


Het ergste is nog niet genoemd. Het ergste wat je kan overkomen op het gebied van vakantiekleding is de verkeerde kledingstukken meenemen. Je neemt teveel broeken mee en te weinig T-shirts. De meegenomen kleding kan niet met elkaar gecombineerd worden of je hebt er geen rekening mee gehouden dat een katoenen T-shirt bij verstikkende temperaturen wel beter was. Je begrijpt het vast: vakantiekleding voor de man is lang zo makkelijk nog niet. Daarom geeft deze lijst elke man inzicht in de mee te nemen vakantiekleding.  

T-shirt

Beginnen met het T-shirt is bijna beschamend voor de hand liggend. Maar het gaat hierbij niet om het benadrukken van het belang van een T-shirt in de zomer want dat begrijpt iedereen, maar om een T-shirt van goede kwaliteit. Neem naar warme zomerse oorden een T-shirt mee van een neutrale kleur. Een T-shirt die niet al te dik is, zodat je niet bezwijkt in je eigen zweet, maar ook niet te licht #freethenipple. Kies een T-shirt dat van 100% katoen is en bij voorkeur gemerceriseerd. Goede T-shirts mogen niet ontbreken tussen je vakantiekleding.

Fijne zittende trui

Wanneer je eindelijk op de plek van bestemming bent wil je eerst lekker buiten uitrusten. Beter dan een bodywarmer, die er te casual uitziet en een jas, die vaak veels te warm zit, is een trui het perfecte kledingstuk. Een trui heeft een perfecte balans. In een trui heb je het niet koud en het doet ook niets af aan je stijl. De geschikte comfortabele vakantiekleding voor elke man dus!

Breton shirt

Dit kledingstuk neigt eerder te verdwijnen in een capsule wardrobe. Logisch, dat de inhoud van je koffer op vakantie daar ook naar neigt. Je moet met minder kleding genoeg kledingcombinaties zien te maken. Overdadige print, experimentele details en moeilijk draagbare kleding moeten thuis blijven. Vakantiekleding moet makkelijk te combineren zijn en vooral lekker zitten! Een Breton shirt overbrugt de kloof tussen veilig en draagbare kleding. Dit T-shirt levert kleur en een visuele variatie aan in je vakantie outfits. Kies voor de lange mouwen versie (uiteraard 100% katoen) en selecteer geen al te warme shirt.

Lichtgewichte broeken

Shorts op vakantie zijn onmisbaar voor een man tijdens de warme zomerse dagen. Maar dat wil niet zeggen dat er geen andere mogelijkheden zijn om de benen lucht te geven. Vakantiekleding kan ook uit lange broeken bestaan. Je kunt je zware denim en chino’s inwisselen voor een lichtere broek. Een broek van 100% katoen.

Een ander belangrijk aspect dat niet in je vakantiekoffer mag missen is dat de broeken moeten passen bij de andere vakantiekleding. Kies voor neutrale kleuren (beige, wit, grijs, blauw of pastelkleuren). Op deze manier kan je zo efficiënt mogelijk gebruik maken van je vakantiekleding.

Chino Shorts

Soms wil je het gewoon allemaal laten hangen. We begrijpen het. Gelukkig biedt de Chino shorts uitkomst. Deze shorts helpen je koel te houden en kun je combineren met een T-shirt of Breton shirt en een blazer. Dat klinkt als fantastische vakantiekleding.

Linnen blazers

Neem een blazer mee die je er niet doet uitzien alsof je elk moment naar je kantoor wilt gaan. Vakantiekleding moet er wel voor zorgen dat je het idee hebt dat je op vakantie bent. Kies voor een linnen blazer in een neutrale kleur, zoals beige, grijs of zelfs staal blauw. De laatste kleur zal de looks van je vakantie doen verscherpen!

Cubaanse shirt met kraag

Zelfs de meest marginaal ingevulde koffers voor vakantie hebben een kledingstuk nodig dat het waard is om over te babbelen (met name voor kleermakers). Ga voor een Cubaans shirt met kraag.

Kies een subtiele bloemen afdruk en voeg iets totaal anders toe aan je over het algemene redelijke neutrale vakantiekleding. Omzeil polyesters shirts. Je wilt dat mensen hun hoofd omdraaien om je na te kijken en niet hun neus ophalen.

Zwemshorts

Of je nu duikt of niet, zwem shorts zijn ontzettend belangrijk. Ook wanneer je relaxt langs het zwembad of op het strand. Een zwemshort mag absoluut niet missen tussen je vakantiekleding. Kijk voor een op maat gemaakte zwembroek met snelle droogbare polyamide stof met een effen kleur of een subtiel patroon.

Sandalen

Ee paar vakantiemode onderdelen moet je zo min mogelijk proberen te dragen. Zoals een paar zwarte of bruine leren sandalen of sommige merkloze flip-flops. Toch behoren deze accessoires ook ingepakt te worden in je reiskoffer tussen de vakantiekleding. Het loopt gemakkelijk en je voeten worden dan gelukkig ook bruin.

Instappers

Sandalen of slippers zijn prima alternatieven voor als je de zon aanbidt. Maar er zijn meerdere mogelijkheden aan voetschoeisel op vakantie die mooier ogen en meer bedekken. Dat is vooral handig bij uitjes en avondmaaltijden. Stap in plunche suède instapschoentjes en je ziet eruit als een modieus geklede man.

Accessoires

Uiteraard mogen de accessoires niet missen, waaronder de zonnebril en een beschermdoos die jouw zonnebril beschermt tegen rammelende wodkaflessen in je handbagage. Ook is het zeker waard om een paar ‘no-show’ sokken mee te nemen, zodat je schoenen niet doorzwelgt raken van een onaangename zweetlucht. Neem een hoed mee om je hoofd en gezicht te beschermen tegen de zon. Een tas (liefst van leer) om je handbagage met gemak mee te nemen. Waaronder dus je zonnebril en wodkaflessen.

Eenmaal je koffer met vakantiekleding ingepakt? Doe een check-check-dubbel-check. Ben je zeker van je zaak? Dan kun je op naar de zon. Optimaal genieten van je vakantie zonder je druk te maken over je vakantiekleding.