De overhemden van John Miller herken je aan de hoge kwaliteit en de luxe uitstraling. Een John Miller overhemd is een verrijking voor elke man. Met een John Miller aan het lijf straal je kwaliteit, luxe en mannelijkheid uit. Kortom, een klassieke toevoeging aan de herenmode.

De verschillende onderwerpen:

John Miller overhemden

Eerlijke productie, vakmanschap en kwaliteit zijn belangrijke aspecten voor het overhemdenmerk John Miller. Als je aan John Miller denkt, dan denk je aan mooie shirts en overhemden gemaakt van de allerbeste en luxe stoffen en prachtige afwerkingen.

Vakmanschap staat hoog in het vaandel. De kleermakers van dit prachtige merk zijn ook zeer getalenteerd. Dat zie je terug in de overhemden. Ze komen over als hoge kwaliteitsoverhemden, én dat zijn ze ook. De stof is van honderd procent katoen. Deze stof wordt zodanig geweven dat er een hoogwaardige katoenstof ontstaat. Niet alleen valt deze stof mooi, maar hij voelt ook nog eens zeer prettig aan de huid.

De kledingmakers van John Miller maken de overhemden grotendeels zelf. Zo wordt hoge kwaliteit en een eerlijke productie gewaarborgd. In Macedonië staat een eigen productiebedrijf. Hier werken meer dan 185 medewerkers. Het productieproces verloopt volgens een strenge procedure, zodat de doelstelling omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt behaald.

In het productieatelier worden de patronen ingetekend. Vervolgens worden deze met een mal uitgesneden. Daarna worden alle losse delen van boorden, manchetten en mouwen apart gemaakt. Wanneer dit gereed is, worden ze gesorteerd naar maat, kleur en montageafdeling. Op deze afdeling wordt het overhemd samengesteld.

Voordat een overhemd de winkels in belandt, doorloopt het dus diverse fases. Tussen ieder proces vinden er nauwkeurige controles plaats. De losse draadjes worden weggehaald en eventuele foutjes worden verwijderd. Vervolgens wordt het overhemd helemaal glad gemaakt in een cabine gevuld met stoom. Daarna wordt ieder overhemd met de hand opgemaakt.

productie john miller

De collectie van John Miller

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe collecties exemplaren naast de basiscollectie. De overhemden sluiten goed aan bij de laatste trends in de herenmode. De kleding is zowel in casual stijl als in formele stijl terug te vinden. De zakelijke overhemden staan prachtig in combinatie met een ontwikkelde das, manchetknoop of luxe horloge.

Geschiedenis van John Miller

Sjef van Winkel, oprichter van een overhemdenzaak, vond al heel lang dat de boorden er slecht en onverzorgd uitzagen. Daar wilde hij verandering in brengen. Dit resulteerde erin dat hij het familiebedrijf Van Winkel Fashion oprichtte.

Overhemden voor het leger

jef van Winkel begon klein. Het bedrijf had maar zeven medewerkers en met z’n allen maakten ze met name overhemden voor het Nederlandse leger. Vanaf 1995 specialiseerde Sjef van Winkel verder. Hij had een obsessie voor boorden en dat groeide uit tot een overhemdenfabriek die de ene na het andere succes waarmaakt.

Jaren 50 en begin jaren 60

Van Winkel's Konfectiebedrijven maakte waanzinnig veel overhemden. Toentertijd werd het niet rechtstreeks verkocht aan de consumenten, maar doorverkocht aan grote Nederlandse confectiehuizen (waaronder de C&A) en het leger. Ook maakte Sjef verschillende machines die de productie van overhemden verfijnden. Deze overhemden uitvinding wordt ook vandaag nog steeds gebruikt over de hele wereld.

Maar na aantal jaar wilde Sjef onafhankelijker worden. Dus daarom koos hij ervoor om niet meer te leveren aan confectiehuizen, maar rechtstreeks aan de consument. Sindsdien was Van Winkel’s Konfectiebedrijven een eigen verkooporganisatie. Volledige prijsonafhankelijkheid werd mogelijk. Ondertussen bestond de overhemdenzaak niet meer uit zeven medewerkers, maar werd deze bemand door meer dan honderd werknemers.

De geboorte van John Miller

In 1963 lanceerde Van Winkel Fashion Ledûb. Dit was hun eerste eigen overhemden merk voor het hogere middensegment. Aantal jaar later, in 1989 werd John Miller toegevoegd aan de collecties overhemden voor het hogere segment. Het overhemdenmerk John Miller heeft altijd sterk gestaan naast Ledûb.

Het overhemdenmerk John Miller is ontstaan vanuit het Van Winkel Fashion label Cotonissimo. Dit label staat bekend om de zeer hoge standaard doeken van honderd procent katoen. Vanaf 1989 werd de merknaam John Miller geïntroduceerd. Toentertijd had het merk nog de toevoeging 'Original Cotonissimo'. In 1995 is deze de toevoeging geschrapt en was John Miller de volledige merknaam.

stijlvolle JM shirts

John Miller pasvormen

John Miller overhemden zijn te vinden in verschillende fits / pasvormen. Deze pasvormen bewijzen dat er voor iedere man een John Miller overhemd te vinden is.

John Miller overhemden zijn te vinden in een viertal fits.

• Tailored licht getailleerd
• Slim fit getailleerd
Regular fit, niet getailleerd
Modern fit, licht getailleerd

Tailored licht getailleerd

Het tailored licht getailleerde overhemd is een licht getailleerde pasvorm. Deze pasvorm lijkt veel op de Modern Fit, maar zit net iets strakker om het lichaam. Daarom is deze pasvorm meer geschikt voor de moderne man met een slank vallende pasvorm.

Slim fit getailleerd

Een slim fit getailleerd overhemd zit strakker om het lichaam dan een tailored licht getailleerde overhemd. Deze overhemden zijn daarom ook zeer geschikt voor mannen met een T-figuur (sportief figuur).

Regular Fit

De Regular Fit overhemden zijn de enige John Miller overhemden die niet getailleerd zijn. Een Regular Fit is een recht model met een standaard wijdte. Dit is de ruimste pasvorm en daarom zeer geschikt voor mannen die gezet zijn, groot zijn of erg sterk zijn. Een Regular Fit overhemd is ook een goed alternatief voor mannen die gewoon van ruime overhemden houden.

Modern Fit

Modern Fit overhemden hebben een zeer licht getailleerde fit. De Modern Fit overhemden zijn in Nederland het meest geliefd. Ze staan daarom ook wel bekend als een moderne klassieker.

Mouwlengtes van John Miller

John Miller overhemden zijn verkrijgbaar in diverse soorten mouwlengtes. In totaal zijn de John Miller overhemden verkrijgbaar in drie mouwlengtes:
Korte mouwen (vooral in de zomer)
• Normale mouwen (mouwlengte 6)
• Langere mouw voor de lange heren (mouwlengte 7)

Zo is er voor iedere man, klein of groot, een perfect overhemd te vinden. Het stokpaardje van John Miller zijn de overhemden met extra lange mouwen. De overhemden met mouwlengte 7 zijn ontzettend populair en worden wijdverbreid zeer gewaardeerd. De mouwlengte 7 overhemden zijn 73 centimeter tot en met 75 centimeter lang. Standaard mouwlengtes gaan van 66 centimeter tot en met 68 centimeter.

blog over john miller

Stijlvolle boorden van John Miller

Shirtmaker John Miller heeft verschillende boorden, zodat er voor iedere situatie en elk moment een geschikt boord te vinden is. In totaal biedt John Miller meer dan zes verschillende soorten kragen en boorden aan. Zodoende wordt iedere stijl afgevangen, van klassiek tot traditioneel naar formeel en feestelijk tot zeer modern. John Miller biedt de volgende keuze boorden in de herenmode.

Cutaway boord

Een cutaway boord is een zeer stijlvol boord en behoort tot de modernere kragen. Deze klassieker behoort tot de full-spread kragen. Het boord blad is schuin naar achteren weggesneden. Dit boord heeft met name z’n populariteit verworven, doordat de voorkant van een overhemd beter zichtbaar is. Dit komt doordat de boordpunten iets verder uit elkaar vallen, waardoor het boord breed is. De kraag is als het ware weggesneden. Daarom heet deze kraag ook wel de ‘cut away’.

Widespread boord

Een widespread boord behoort tot één van de meest populaire kragen. De widespread collar is een gesneden boord, waarbij de punten iets naar buiten lopen. Vandaar dat de kraag de naam widespread toegekend heeft gekregen. Een letterlijke vertaling van het boord komt neer op: “wijd gespreide kraag”.

Extra widespread boord

De extra widespread boord is een extra diep weggesneden boord. De punten van de kraag lopen wijder uiteen dan bij een wide spread boord. Een grote stropdas staat daarom erg mooi bij een extra widespread boord.

Semi spread boord

De semi spread kraag heeft redelijk rechte boordpunten die recht naar voren lopen. De afstand tussen de kraagpunten is wijder dan bij de gangbare kragen.

Button-down boord

De button down kraag staat ook wel bekend als de button-front collar of button-up collar. Bij een button down boord worden de punten van een boord vastgezet. De knoopjes houden de punten van de kraag naar beneden. Door deze knoopjes blijft het boord altijd op de juiste plek zitten.

Wing boord

Een wing boord staat ook wel bekend als een vlinderboord of een vadermoordenaar (voor smoking of gala). Dit boord hangt als een vleugel boven de kraag. Deze kraag heeft een opstaande kraag, waarbij alleen aan de voorkant de twee punten naar voren zijn omgeklapt.

John Miller overhemden onderhouden

Het onderhouden van John Miller overhemden is geen ingewikkeld karwei. In tegendeel, het is zelfs heel erg makkelijk. Het belangrijkste is om je aan de standaard wasregels te houden omtrent overhemden. Dat betekent dat je de overhemden altijd moet scheiden op kleur. Gebruik moet maken van het juiste wasmiddel. Tevens doe je er verstandig aan om de overhemden binnenstebuiten te wassen. Hierdoor slijten de overhemden minder snel en gaan ze langer mee.