Venti overhemden: luxe, modern, getailleerd en gemaakt van de beste materialen. De collectie van Venti heeft een ruim assortiment aan zowel zakelijke overhemden als overhemden voor een casual activiteit. Met de ruime keuze aan kleuren en stijlen met zowel korte mouw, normale mouw of mouwlengte 7 bieden "Venti overhemden" voor ieder wat wils. Tenslotte zijn alle Venti overhemden van 100% katoen en strijkvrij. Lees verder om alles over Venti overhemden te weten te komen en te bepalen welk Venti overhemd het beste bij jou past. Opzoek naar Venti overhemden? Klik dan hier

Venti: venti betekent letterlijk twintig in het Italiaans

De geschiedenis van Venti overhemden

De overhemden van Venti vallen onder het concern Casa Moda. De voorloper daarvan, het bedrijf OHG Ernst Winter, werd al in 1924 opgericht door de Duitse Ernst Winter. In 1939 trad Heinrich Katt toe tot het bedrijf van Ernst Winter. Hij werkt zich snel op en wordt 5 jaar later, in 1944 mede-eigenaar van Venti. Heinrich Katt is dan pas 32 jaar. Het assortiment van OHG Ernst Winter bestond al vanaf de oprichting uit stoffen, tafellinnen en overhemden. In 1948 wordt besloten alleen nog maar op overhemden te focussen. De marketing van de casual en zakelijke overhemden vindt plaats onder de naam ¨EWO¨. Tot aan 1962 worden de overhemden door een andere fabriek geproduceerd, maar als in 1962 de eigen productielocatie van OHG Ernst Winter gereed is, komt ook de productie in eigen handen.

Venti overhemden - alles over het merk venti en van origine uit Casa moda

In 1975 overlijdt de oprichter van het bedrijf OHG Ernst Winter. Tot 1 januari 1981 blijft het bedrijf nog wel zijn naam dragen. Daarna wordt het veranderd naar Heinrich Katt GmbH & Co. KG. De directie wordt gevormd door Heinrich Katt, die dan al ruim 37 jaar werkzaam voor het bedrijf. Zijn zoon Klaus Katt is inmiddels ook toe getreden tot de directie die later Venti zal starten.

In 1987 wordt begonnen met de bouw van deze nieuwe faciliteit aan de Gutenbergstraße 7 in Oldenburg. Uit deze nieuwe fabriek moeten dagelijks 2000 overhemden rollen, vervaardigd door zo´n 110 werknemers: de merken Casa Moda en Venti. In 1994 werd deze locatie, inclusief kantoren en distributiecentrum in gebruik genomen.

Het bedrijf Heinrich Katt GmbH & Co. KG voert lange tijd twee merken. Voor de werkshirts wordt ¨EWO¨ gebruikt en voor het meer zakelijke overhemd gebruiken ze ¨Katt¨. In 1990 wordt het merk ¨Casa Moda¨ gelanceerd. Alle overhemden die Heinrich Katt GmbH & Co. KG  voert, worden dan onder Casa Moda verkocht. Pas later ontstaat het merk Venti.

Het ontstaan van Venti

Al snel blijkt er behoefte aan een merk met een wat jongere uitstraling en in 2000 wordt Venti gelanceerd. Met de getailleerde overhemden doet de snit bijna Italiaans aan en hebben de Venti overhemden een moderne, luxe en jonge uitstraling.

Venti: het merk van de twintigste eeuw (20)

In 2000 overlijdt Heinrich Katt. Zijn zoon Klaus zit dan al lange tijd in de directie en is vanaf dat moment de enige CEO. Heinrich Katt GmbH & Co. KG is een familiebedrijf en Klaus groeide dan ook op tussen de overhemden. Zijn doel is om Heinrich Katt GmbH & Co. KG verder te laten groeien en dat lukt ook mede door het merk venti. In 1987, toen Klaus net 6 jaar in de direct zat was de omzet, omgerekend vanuit de Duitse Mark, ongeveer 10 miljoen euro. 30 jaar later is die omzet met 800% gegroeid naar 83 miljoen euro in 2014.

Venti overhemden voor de moderne man met Mouwlengte 7

De internationalisering van het Casa Moda concern, waar de Venti overhemden onder vallen, draagt daar zeker aan bij. Lange tijd waren de Venti overhemden alleen in Duitsland te koop. Pas in 2005 werd er buiten Duitsland een winkel geopend en wel in Linz in Oostenrijk. Inmiddels zijn de Venti overhemden in meer dan 30 landen te verkrijgen en uiteraard kun je ook online een Venti overhemd kopen.

Het bedrijf waar Venti wordt gemaakt heeft anno 2016 een productielocatie in Macedonië en Roemenië. Het hoofdkantoor bevindt zich nog altijd in Oldenburg in het noorden van Duitsland. Gezamenlijk zorgen deze locaties met ruim 1000 werknemers voor de dagelijkse productie van bijna 18.000 overhemden voor zowel het merk Casa Moda als het merk Venti. 35% van de overhemden wordt geëxporteerd en zo kennen wij het merk Venti in Nederland.

Lees meer over het merk Venti op het internationale bedrijfsprofiel.

De maten van de slim fit Venti overhemden

De Venti overhemden zijn getailleerd, wat ook wel slim fit wordt genoemd. Dat betekent dat ze wat dichter op je lichaam aansluiten. Een slim fit Venti overhemd is handig voor vele gelegenheden. Doordat het overhemd goed aansluit zit het lekkerder onder een colbert. Je houdt immers geen overbodige stof over. Ook onder een trui zit een slim fit overhemd lekkerder. Tevens voor casual gelegenheden kan een slim fit Venti overhemd gedragen worden. In combinatie met een spijkerbroek staat een slim fit overhemd modern en toch netjes. 

Venti - betekent letterlijk twintig 20 twenty - en is ook een koffiemaat bij Starbucks

Venti heeft twee soorten tailleringen. De eerste heet slim fit. Deze overhemden zijn ´gewoon´ getailleerd. De tweede soort heet body fit. De overhemden uit deze categorie zijn sterk getailleerd. Bijna letterlijk op het lijf geschreven dus.

Het is bij de getailleerde Venti overhemden wel extra belangrijk om de juiste maat te pakken. Dat meet je eenvoudig na door je borstomvang en je taille op te meten. Meet ook je boordmaat. Zo weet je zeker dat je de juist maat vindt.

Bij Venti overhemden zijn de maten voor de slim fit als volgt:

 • Venti Maat XS heeft boordmaat 35/36, borst 98 cm en taille 88 cm
 • Venti Maat S heeft boordmaat 37/38, borst 104 cm en taille 94 cm
 • Venti Maat M heeft boordmaat 39/40, borst 112 cm en taille 102 cm
 • Venti Maat L heeft boordmaat 41/42, borst 120 cm en taille 110 cm
 • Venti Maat XL heeft boordmaat 43/44, borst 130 cm en taille 120 cm
 • Venti Maat XXL heeft boordmaat 45/46, borst 138 cm en taille 130 cm
 • Venti Maat 3XL heeft boordmaat 47/48, borst 146 cm en taille 140 cm

Voor de body fit overhemden van Venti gelden de volgende maten:

 • Maat XS heeft boordmaat 35/36, borst 98 cm en taille 86 cm
 • Maat S heeft boordmaat 37/38, borst 104 cm en taille 90 cm
 • Maat M heeft boordmaat 39/40, borst 110 cm en taille 96 cm
 • Maat L heeft boordmaat 41/42, borst 116 cm en taille 102 cm
 • Maat XL heeft boordmaat 43/44, borst 124 cm en taille 110 cm

Wil je meer weten over de maten van de Venti overhemden? Kijk dan hier voor de (Duitstalige) maattabel.

Nooit meer strijken, want Venti overhemden zijn strijkvrij

Ben je op zoek naar een modieus, luxe, comfortabel en strijkvrij overhemd? Dan is een Venti overhemd zeker iets voor jou. Doordat alle overhemden van Venti van 100 procent katoen zijn, voelen de overhemden zacht en comfortabel aan. Extra fijn tijdens warme dagen, want het katoen van Venti neemt vocht makkelijk op, terwijl je hemd droog blijft aanvoelen. Door een speciale weeftechniek zijn de overhemden van Venti, naast comfortabel, ook slijtvast, duurzaam en erg sterk. Tenslotte geeft 100% katoen een luxe uitstraling.

Tevens zijn de slim fit overhemden van Venti strijkvrij, gemak dient de man! Even gladstrijken en goed ophangen zodra de overhemden uit de was komen en je bent verzekerd van een kreukvrij overhemd. Wassen, drogen en direct kunnen dragen.

Zijn Venti overhemden ook verkrijgbaar met extra lange mouwen?

Lang niet elk lichaam is hetzelfde en daar houden ze bij Venti goed rekening mee. Naast de standaardmaten, zijn veel Venti overhemden ook met extra lange mouwen te verkrijgen. Dit wordt ook wel mouwlengte 7 genoemd.

Herken je dit? Extra lange mouwen, maar het overhemd is nog steeds te kort en floept makkelijk uit je broek of pantalon. Venti houdt hier rekening mee door bij de overhemden met mouwlengte 7, ook het rugstuk iets langer te maken. Zo blijft je Venti overhemd goed zitten.

Je kunt er eenvoudig achter komen of je voor je Venti overhemd een mouwlengte 7 moet bestellen. Meet vanaf de punt van je schouder, daar waar de naad van je overhemd hoort te zitten, naar beneden. Meet tot aan ongeveer je polsbotje. Is je arm 65 centimeter of korter? Dan kun je toe met de gewone maten van Venti. Is je arm langer dan 65 centimeter? Je hebt dan voor Venti overhemden twee opties. Een mouwlengte van 69 centimeter of een mouwlengte van 72 centimeter. Kies de mouwlengte die zo dicht mogelijk bij de lengte van jouw arm ligt en je bent verzekerd van een goed passend Venti overhemd.

De naam "Venti" / etymologie

Venti staat letterlijk voor het getal twintig (20/twenty) in het Italiaans. Salliant detail is dat het merk is gestart op het jaartal 2000 precies het 20e centennium. Venti kennen we nog meer van een populair koffieketen (Starbucks). Starbucks kent de koffiematen Grande, Venti & Trenta. Venti staat voor "20 ounces" wat een volumemaat is voor de koffie.

Venti staat ook voor "20 ounces" of coffee

Venti komt van het woordt Ventus ("wind")  en het enkelvoud is Vento. 

Wat moet je verder nog weten over Venti overhemden?

Voor de liefhebber heeft Venti ook overhemden met korte mouwen. Fijn als je ook ´s zomers een kwaliteit overhemd wil dragen, zonder te hoeven strijken. Venti overhemden worden uitgevoerd zonder borstzakje.

De designs van de Venti overhemden lopen erg uiteen. In de collectie tref je overhemden met rustige kleuren zonder print, die erg geschikt zijn voor zakelijke gelegenheden. Maar de collectie biedt ook fellere kleuren of prints. Denk daarbij niet alleen aan ruitjes. Venti overhemden komen bijvoorbeeld ook met bloemen of gestipte motieven. Uitermate geschikt voor mannen die geen zakelijke garderobe nodig hebben, of voor een feestje.

In conclusie: Voor wie zijn Venti overhemden geschikt?

Het antwoord op die vraag is simpel. Voor alle mannen die houden van een hoogwaardig overhemd met een uitstekende prijskwaliteit verhouding. Door de ruime keuze binnen de collectie Venti overhemden is er voor iedereen een overhemd naar zijn smaak te vinden. Mannen met maat XS tot mannen met maat 3XL kunnen bij Venti terecht.

Venti overhemden

Voor dit artikel zijn de volgende bronnen gebruikt:
http://www.venti.com/fakten
http://www.harrisonbrands.co.uk/shirts-c1/venti-m18