Je bent een echte man en dus heb je behalve een collectie degelijke en modieuze overhemden, broeken, truien jassen, vesten en ondergoed echt niet veel meer nodig in je garderobe. Accessoires? Dat is toch vooral iets waar vrouwen in geïnteresseerd zijn, of niet dan?
Ergens heb je gelijk hoor, de afdeling accessoires in een kledingzaak voor vrouwen is vaak vele keren groter dan als je dezelfde afdeling gaat zoeken in een mannenwinkel. En toch, toch zijn er sommige accessoires waar je ook als man niet naast kunt. Welke vier accessoires kopen mannen het meest? Dat lees je hieronder.

1. Horloges

De telefoons die we allemaal in onze broekzak dragen hebben ze een beetje overbodig gemaakt maar toch kan het een nuttige en vooral stijlvolle aanvulling zijn op je outfit: het polshorloge. Een mooi horloge vergt dan wel een aardige investering maar als je bedenkt dat je er de rest van je leven plezier van kunt hebben dan valt die kostprijs eigenlijk wel mee.
Maak dus niet de fout om elke paar jaar een goedkoop horloge te kopen maar investeer ineens op lange termijn en koop jezelf een wat exclusiever model. Laat je daarbij goed adviseren door zowel de verkoper als liefst ook een vriend of je partner want zo’n dure aankoop wil je niet na een paar weken al in de kast moeten laten omdat je uiteindelijk toch vindt dat het niet bij je past.

horloge mode item voor mannen

2. Dassen

Hier speelt de omgekeerde logica. Een das is zo betaalbaar dat je er maar beter te veel dan te weinig van in je garderobe hebt. Aarzel dus niet telkens je een das ziet waarvan je denkt dat die bij je past of dat die mooi zal samengaan met één of ander overhemd of vest. Op de duur zal je zo’n uitgebreide collectie hebben dat je echt voor elke gelegenheid en outfit wel een das kunt vinden, en dat is ook de bedoeling.

3. Portefeuilles

Een portefeuille is dan weer typisch een accessoire dat mannen ‘serieel’ kopen. Telkens hun oude portefeuille begint te verslijten kijken mannen uit naar een nieuw model (of weet hun partner weer welk cadeau geapprecieerd zal worden). Je portefeuille is niet zichtbaar als je hem draagt dus maak je er geen zorgen over of die wel of niet bij je typische outfit zal passen. Kies vooral een model dat past bij je persoonlijkheid en dat er degelijk uitziet.

mode item must have mannen

4. Koerierstassen

Nee geen handtas en ook geen klein tasje maar wel een tas op maat van een aktetas die je met een riem rond de schouder draagt. De koerierstas is niet enkel handig voor mannen die vaak met documenten of andere spullen naar het werk moeten pendelen met bus, trein of fiets. Het is de laatste jaren ook een modieus accessoire geworden dat, we hebben het zelf gezien, soms zelfs zo goed als leeg gedragen wordt. Jawel, een mooie lederen koerierstas (opgelet, ze mag er gerust wat verweerd uitzien anders krijg je toch het handtas-effect) creëert een professionele en toch niet al te formele indruk.