Een overhemd koop je online of offline. Er zijn eindeloos mogelijkheden voor overhemden kopen. Ook regionaal zijn er vaak gave overhemden te vinden, of juist exclusieve overhemden die met de hand gemaakt zijn. En als laatste optie zijn er soms sample sales van bekende designers waar je ook overhemden kunt kopen. We geven graag antwoord op de vraag: waar koop ik een overhemd?

Indien je zoekt naar overhemden:waar koop ik een overhemd?

Je overhemd online kopen

Je kunt tegenwoordig bijna niet meer om online winkelen heen. Ook voor je overhemd slaag je gemakkelijk online. Zeker als je je maat goed weet, bijvoorbeeld omdat je altijd hetzelfde merk draagt, kan online winkelen een uitkomst zijn. Je vermijdt de druktes en rijen voor de paskamer. Bij online overhemden kopen worden de overhemden (gratis of vrijwel gratis) thuisbezorgd en je past ze in het comfort van je eigen huis. Maar ook als je geen voorkeursmerk hebt kun je online je slag slaan. Op websites zoals deze (overhemden.com) vergelijk je eenvoudig verschillende (hoge kwaliteit) merken en kun je ook meerdere merken tegelijk kopen, in plaats van dat je elke winkel apart moet bezoeken. Door het toepassen van filters krijg je snel een beeld van wat er mogelijk is binnen jouw wensenpakket. Bovendien krijg je online soms hogere korting dan in de winkel.

Let bij online aankopen wel altijd goed op de maattabel, zo voorkom je miskopen.

Je overhemd in de winkel kopen

Een overhemd in de winkel kopen heeft weer andere voordelen. Zeker in de betere overhemden zaak wordt je goed begeleid en vertelt de verkoper ook wanneer iets je niet staat. Bovendien kan de verkoper je tevens aandragen wat goed met het overhemd zou combineren. Bijvoorbeeld een mooie pantalon, een stropdas of manchetknopen.

Het klinkt tegenstrijdig maar juist als je niet van winkelen houdt, kan een winkel uitkomst bieden. Doordat de verkoper je ondersteunt kun je in een keer een hoop goede aankopen doen, waarvan je zeker weet dat het past. Alhoewel je ook online gekochte artikelen kan retourneren, gaat het in de winkel toch vaak makkelijker en bovendien krijg je meteen je geld (of een tegoed) terug.

Kies je een overhemd bij een herenmode winkel of online?

Daarnaast kun je van winkelen echt een uitje maken. Combineer het met een gezellig etentje met je partner of pak een biertje in de kroeg met vrienden. Shop je in een andere stad dan waar je woont? Meteen een goede aanleiding voor een weekendje weg.

Exclusieve overhemden kopen

Maar je opties voor overhemden kopen houden niet op bij ´online´ of ´in de winkel´. Voor overhemden kopen kun je ook terecht bij kleermakers. Alhoewel het in Nederland niet de traditie is, zijn er steeds meer bedrijven die deze optie aanbieden. Zowel in winkels als online kun je je eigen overhemd ´samenstellen´ en laten uitvoeren.

De voordelen zijn natuurlijk dat je een perfect gesneden overhemd hebt wat je als gegoten zit. Omdat je zelf de kleur en/of stof kunt kiezen en soms ook de kleur stiksels, knoopjes en soorten boorden is jouw overhemd vrijwel zeker uniek. Anderzijds is het op maat laten maken van een overhemd niet van de ene op de andere dag klaar en is het doorgaans ook iets duurder dan de overhemden die je in de (online) winkel aan kunt kopen.

Overhemd kopen in sample sales

Overigens kun je ook exclusieve overhemden bemachtigen tijdens sample sales. Designers verkopen dan de stukken die gemaakt zijn als ´proef´ voor de collectie. Soms zijn het unieke stukken, soms zijn het stukken die iets minder exclusief zijn, maar wel bijna altijd in kleine oplage. Let wel op! Bij sample sales worden doorgaans alleen de maten verkocht die de modellen dragen. En als je voor een exclusief stuk wil gaan, moet je ook opletten bij wat voor sample sale je terecht komt. Sommige sample sales verkopen namelijk ook de teveel geproduceerde kleding van voorgaande seizoenen. Voor sample sales gaan soms op uitnodiging, soms moet je een entree kopen, of soms kun je gewoon binnen kopen.

Echte herenmode zaken bieden persoonlijke service als je wilt weten waar je een overhemd koopt?

Check vooraf de website of je met contact of pin kunt betalen. En let ook op dat je niks draagt van de designers. Het zou verwarring kunnen veroorzaken en is bij een aantal sample sales niet toegestaan.

Regionaal een gaaf overhemd kopen

Houd ook op vakantie je ogen eens open. Je hoeft niet direct je hele garderobe te veranderen, maar het kan zo nu en dan best leuk zijn om een overhemd van een ander soort stof te dragen of een tropisch motiefje op je overhemd te hebben.

Ben je in Rome? Houd dan je ogen open voor kleermakers en loop eens binnen om te kijken wat de tradities en mogelijkheden zijn voor een op maat gemaakt shirt. Niet alleen leuk als aanvulling van je garderobe, ook als souvenir. Natuurlijk zijn er meer steden die een rijke kleermakerstraditie hebben.

Ben je in tropische oorden? Let dan eens op of je een mooi zomeroverhemd kunt vinden. En wellicht vind je in koudere oorden een overhemd wat je ook ´s winters warm houdt.

Je hoeft voor bijzondere overhemden overigens niet per definitie de grens over. Via websites als Etsy haal je de overhemden gewoon naar je toe.